× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Φράγμα Τσικνιά θα γίνει κανονικά»

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Σταϊκούρα διαψεύδοντας τη φημολογία των ημερών ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να εξετάσει τη στήριξη των κτηνοτρόφων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2023

«Το Φράγμα Τσικνιά θα γίνει κανονικά»

Στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί καθυστέρησης ή ακόμη και απένταξης του Φράγματος Τσικνιά με δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδίκτυο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι» ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αθανασίου, μεταξύ άλλων διέψευσε το σενάριο περί απένταξης – ακύρωσης του έργου, παραδέχθηκε ωστόσο ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών.

Όπως είπε η κυβέρνηση στην παρούσα φάση αποφάσισε να κάνει μία αλλαγή στην προτεραιοποίηση των έργων και να βάλει σε πρώτο πλάνο τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.

«Στην παρούσα φάση είναι σωστό και δίκαιο να ενισχυθούν οι συγκεκριμένες περιοχές και θεωρώ γενικά ότι η ενέργεια της κυβέρνησης να στρέψει την προσοχή προς τα εκεί, με πόρους και χρηματοδοτήσεις που υπήρχε διαφορετικός προγραμματισμός. Στην πραγματικότητα αυτή η ανακατεύθυνση των πόρων επηρεάζει μεν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών στο φράγμα Τσικνιά που είναι ήδη δημοπρατημένο με προσωρινό ανάδοχο, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ακύρωση του έργου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου ο οποίος μίλησε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Σταϊκούρα, έλαβε διαβεβαιώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί και δεν θα χαθεί, θα υπάρξει όμως καθυστέρηση μερικών μηνών στην έναρξη των εργασιών του.

«Πιστεύω ότι η καθυστέρηση αυτή θα είναι μικρότερη του ενός έτους και σύντομα θα βρεθούν πόροι από άλλο πρόγραμμα χρηματοδοτικό για να υλοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση για το νησί μας η οποία θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού αλλά και της άρδευσης μεγάλου μέρους του κάμπου της Καλλονής».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε σε δύο διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Πέμπτη μαζί με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Β.Αιγαίου Παναγιώτη Κατσαβέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη συνάντηση αναφέρθηκε έγινε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας Σταύρο Κελέτση.

«Το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι επιζωοτίες που ταλαιπωρούν τη Λέσβο το τελευταίο διάστημα και κυρίως ο καταρροϊκός πυρετός. Υπήρχε παραδοχή ότι ο ορότυπος που εντοπίστηκε είναι εισαγόμενος δεν είναι ο συνήθης τύπος που εντοπίζεται στα κοπάδια μας. Πιθανόν το επόμενο διάστημα να γίνει στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και των δημάρχων και της Περιφέρειας μια διευρυμένη σύσκεψη για το θέμα αυτό με στόχο την αποζημίωση των κτηνοτρόφων του νησιού μας. Είμαι αισιόδοξος ότι γενικά βρήκαμε ευήκοα αυτιά σε αυτό το αίτημά μας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης με τον οποίον συζήτησαν για το θέμα της ακαρπίας του ελαιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φέτος η ακαρπία είναι γενικότερο πρόβλημα όχι μόνο στη Λέσβο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που μας είπε ο κ. Σταμενίδης είναι ότι θα γίνουν μετά τις γιορτές συσκέψεις των Υπουργών Αγροτικής Οικονομίας όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στο νότο ώστε να ληφθούν σχετικές αποφάσεις για τη στήριξη των αγροτών.

Σε κάθε περίπτωση, για την Ελλάδα θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και αυτός είναι ο στόχος μας, το πλαίσιο κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό και καταστροφές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή