× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Κομνηνάκα με τους Συλλόγους των Μηχανικών της Λέσβου

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εξέθεσαν στην βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ τον προβληματισμό τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συνθλίβει τους επαγγελματίες του κλάδου και αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2023

Συνάντηση Κομνηνάκα με τους Συλλόγους των Μηχανικών της Λέσβου

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου καθώς με τον πρόεδρο του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου, είχε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συνθλίβει τους επαγγελματίες του κλάδου και αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες.

Ακόμα,εξέθεσαν το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Πολεοδομίας και των δύο Δήμων του νησιού της Λέσβου, η οποία δυσχεραίνει τη δουλειά τους.Υπάρχουν πλέον ελάχιστοι υπάλληλοι για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις κάθε υπηρεσίας και αρχίζει να δημιουργεί ακόμα και θέμα βιοπορισμού σε κάποιους μηχανικούς.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων καθώς και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησαν από τη βουλευτή να το μεταφέρει στη Βουλή, διεκδικώντας να βρεθεί μόνιμη λύση.
Από την πλευρά της, η βουλευτής δήλωσε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιοότι, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, βάζει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλά εισοδήματα, όσες και όσους υποαπασχολούνται ή παλεύουν να ανταποκριθούν στα χρέη και τις αυξημένες υποχρεώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρχεται να προστεθεί στη διαχρονική επίθεση των κυβερνήσεων με ρυθμίσεις στη φορολογία, το ασφαλιστικό (Νόμοι Κατρούγκαλου –Βρούτση –Χατζηδάκη), την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.Η πολιτική αυτή έχει στόχο να συγκεντρώσει τη μερίδα του λέοντος τεχνικών μελετών, έργων και υπηρεσιών στις μεγάλες τεχνικές & μελετητικές εταιρείες, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τόνισε,ότι το ΚΚΕ διεκδικεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και ότι επανακαταθέτει την πρόταση νόμου για την υπεράσπιση του εισοδήματος των επαγγελματιών και την ανακούφισή τους από τα χρέη και τη φοροληστεία, προτείνοντας την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 κατά προστατευόμενο μέλος, την αμετάκλητη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους κ.ά.

Επίσης σημείωσε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί στελέχωση όλων των υπηρεσιών των Δήμων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση, κάτι που προϋποθέτει βέβαια και οι δημοτικές αρχές να διεκδικούν και να συγκρούονται με την πολιτική της υποχρηματοδότησης, που οδηγεί μονίμως σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Τέλος, η βουλευτής επισήμανε ότι πέρα από την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματά τους στη Βουλή, το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους και σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση που θα κάνουν οι Σύλλογοι τους και ο αγώνας τους θα πρέπει να αναπτυχθεί σε κοινή πάλη με τους μισθωτούς α/α κλπ, για τα ζητήματα φοροεπιδρομής, ακρίβειας που εξανεμίζουν το εισόδημα τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα