× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Διήμερη ενημερωτική δράση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2023

Δύο εκδηλώσεις για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς

Ενημερωτική δράση για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και των επιπτώσεών τους, διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής, που είχε τον τίτλο «Τροχαία ατυχήματα…Αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή», έλαβε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, έχοντας την πεποίθηση ότι η διαρκής ενημέρωση του κοινού και η προσπάθεια για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, από νωρίς, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και στον περιορισμό της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων και σωματείων, καθώς επίσης πολίτες διαφόρων ηλικιών και παιδιά. Στο βήμα της εκδήλωσης βρέθηκαν ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Τσαπατάκης, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό και η Αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Χρύσα Βακάλη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Ένωσης Πολυχρόνης Κανιμάς καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους παρευρισκόμενους, σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος παρέστη στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε η Αστυνόμος Β΄ Χρύσα Βακάλη. Μέσα από μια συνοπτική τοποθέτηση παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα ανέδειξε τα βασικά αίτια και τις συμπεριφορές που συντελούν στην πρόκληση τους, αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψή τους.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Τσαπατάκης, που και του ίδιου η ζωή άλλαξε σε μια στιγμή, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε σε νεαρή ηλικία, με συνέπεια τον τραυματισμό και την αναπηρία του, αλλά τα ψυχικά του αποθέματα του έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία ώστε να μην εγκαταλείψει και να παλέψει, οδηγώντας τον μέσα από τον αθλητισμό σε σημαντικές διακρίσεις, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στην κατάκτηση πολλών μεταλλίων, μεταξύ των οποίων και ολυμπιακού μεταλλίου. Ο Αντώνης, έδωσε ένα δυνατό μήνυμα, απευθυνόμενο προς όλους και κυρίως προς τους νέους, για τη σημασία της διαμόρφωσης σωστής κυκλοφοριακής κουλτούρας μέσω της εκπαίδευσης και της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, μέσω της πρόληψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «ΣυνεχίΖω», μία παραγωγή του Άρη Μαρκάκη και του Junior Academy Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η ταινία, η οποία συμμετέχει σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε πολλές χώρες του εξωτερικού, έχοντας αποσπάσει ήδη 6 βραβεία, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2022 στο κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, να γίνει η φωνή ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα, αλλά παράλληλα και να ενισχύσει την αποδοχή της διαφορετικότητας σαν τρόπο ζωής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, απονεμήθηκαν στους δύο ομιλητές τιμητικές πλακέτες, σε ένδειξη αναγνώρισης της κοινωνικής δράσης τους και της προσφοράς τους για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ στον Αντώνη Τσαπατάκη, επιπλέον για τις υψηλές αθλητικές διακρίσεις του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρέστησαν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού του Δήμου Μυτιλήνης Ευστράτιος Τζιμής, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Πιττός, ο σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης σε θέματα πολιτισμού Μάκης Βενέτας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνιος Αληγιάννης εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ο Υποπλοίαρχος Γεώργιος Τσαγκαρελλης εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Λιάκος, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ο Διευθυντής του εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης Νικόλαος Ηλίας εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ο υποδιοικητής της διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο Αθανάσιος Ψούνος, ο Πρωτοσύγκελος π. Ιάκωβος Καραμούζης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος, η Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου Σταματία Βουλγαρέλλη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λέσβου Ιωάννης Τσεκούρας.

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχάρω Ιωακείμ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Υπαστυνόμος Β΄ Τιμολέων Θεοδωρίδης, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Καλλονής Πλωτάρχης Γρηγόριος Πανσεληνάς, ο Διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Αντιπύραρχος Γρηγόριος Πέτρου, ο Οργανωτικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτριος Μπούμπας εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Καλλονής Βασιλική Τσετσίνα εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα