× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρουά ματ από μικρούς σκακιστές της Λέσβου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μυτιλήνης ο 7ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/11/2023

Ρουά ματ από μικρούς σκακιστές της Λέσβου

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην φιλόξενη  Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 7ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24

Διεξήχθη με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 10 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσαύξηση 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (rapid). 

Οι 49 συνολικά συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους:

O 1ος για μαθητές Νηπιαγωγείου έως γ' Δημοτικού,

ο 2ος όμιλος για μαθητές δ' Δημοτικού μέχρι στ' Δημοτικού

ο 3ος όμιλος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

και ο 4ος για ενήλικες σκακιστές και επιλογή U18 σκακιστών που διαθέτουν το αντίστοιχο σκακιστικό επίπεδο σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.

Στον 1ο όμιλο πρώτευσε ο Χατζηκύρκας Στέργιος (4,5 βαθμοί).

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Τάμπρας Κωστής (4 βαθμοί) και την τρίτη θέση ο Ιντζεβίδης Θέμης (4 βαθμοί).

Πρώτη σκακίστρια στον 1ο όμιλο η Μαμουνή Γεωργία (2,5 βαθμοί).

Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Νικέλλης Γιώργος (4,5 βαθμοί).

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Κάσδαγλη Θεοδοσία (4 βαθμοί) η οποία επίσης βραβεύθηκε και ως η καλύτερη σκακίστρια του ομίλου και την τρίτη θέση ο Σιδεράς Συμεών (4 βαθμοί).

Δεύτερη σκακίστρια στον 2ο όμιλο η Μιχαλάκη Άννα Μαρία.

 Στον 3ο όμιλο πρώτευσε ο Φαρχάντ Ρεζάι (4 βαθμοί).

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γραμματάς Άκης (3,5 βαθμοί) και τρίτος ο Αληγιάννης Παναγιώτης (3,5 βαθμοί).

Στον 4ο όμιλο πρώτευσε ο Γιαμουγιάννης Γιώργος (4,5 βαθμοί), εξαιρετικός U18 νεαρός σκακιστής από τις μεγαλύτερες  ελπίδες του νησιού μας.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σιδεράς Γιώργος (3,5 βαθμοί) και τρίτος  ο Ιντζεβίδης Αβραάμ (3 βαθμοί).

Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει σε σύγκριση με την περσινή χρονιά το γεγονός πως η σειρά των  open rapid Τουρνουά της Ακαδημίας του Βενιαμίν ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα και με υπερδιπλάσιες συμμετοχές.

Επίσης από φέτος σημαντικός είναι ο διπλός χαρακτήρας των Τουρνουά.

Εκτός τον αυτοτελή χαρακτήρα του κάθε Τουρνουά με τις αντίστοιχες διακρίσεις και βραβεύσεις της ημέρας,

στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2023-24 ο κάθε όμιλος θα αναδείξει τους τρείς καλύτερους με συνολική άθροιση όλων των επιμέρους βαθμολογιών.

Το κάθε Τουρνουά δίνει βαθμούς στους 6 καλύτερους της τελικής γενικής βαθμολογίας, π.χ. ο 1ος 6 βαθμούς, ο 2ος 5 βαθμούς μέχρι τον 6ο που παίρνει 1 βαθμό.

Στο τέλος της χρονιάς θα δημιουργηθούν οι 4 όμιλοι των 6 σκακιστών  με τις αντίστοιχες συμμετοχές του έτερου Σκακιστικού Ομίλου του νησιού μας  Αριστοτέλη για να αναδειχτούν οι άτυποι πρωταθλητές Λέσβου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους παρακάτω συνδέσμους:

1ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848115.aspx?lan=19&art=1

2ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848116.aspx?lan=19&art=1

3ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848108.aspx?lan=19&art=1

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν!

Ακολούθως παρατίθενται οι Πίνακες με την αναλυτική βαθμολογία καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Επόμενο ραντεβού τον Δεκέμβριο στο Πλωμάρι με το 8ο rapid open Τουρνουά της Ακαδημίας της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Κατασκευές και τραγούδια στο βιβλιοπωλείο Φωτίου

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στη Μυτιλήνη
ΓΕΥΣΗ

Εκδήλωση για τη γαστρονομία και τα προϊόντα των νησιών του βορείου Αιγαίου

Επιμέλεια και παρουσίαση από τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στα πλαίσια της έκθεσης ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2023
ΓΕΥΣΗ

41 χρόνια ιστορίες γλυκές σαν μέλι

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου παράγει και τυποποιεί και διακινεί αγνό και ποιοτικό μέλι από αγριολούλουδα, ερείκη και καστανιά, με στόχο το προϊόν των 90 συνεταίρων του να φτάνει ανόθευτο στους καταναλωτές
ΓΕΥΣΗ

Εκλεκτά κρασιά και μοναδικό τσίπουρο

Η Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» καλλιεργεί με αγρο-οικολογικές μεθόδους γηγενείς ποικιλίες οινοποιίσιμων σταφυλιών, σε ηφαιστειογενείς άνυδρους αμπελώνες στον κάμπο της Ανεμώτιας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πεζοπορία στην Συκαμνιά και ανάβαση στον Λεπέτυμνο

Με τον πεζοπορικό Σύλλογο Ορειάς την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα ξωτικά πηγαίνουν στον Παλαιόκηπο Γέρας

Για να φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στους «Αιολείς»

Όπως προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες
ΓΕΥΣΗ

Πάμε στου «Αντώνη»

Παράθυρο στην κουζίνα και την ομορφιά του νησιού
ΓΕΥΣΗ

Σελάχας: Πέντε γενιές… γεύσης και εμπιστοσύνης!

Η εταιρεία που τιμά την παράδοση με την εξέλιξή της
ΒΙΒΛΙΟ

«Μυστήριο» στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη

Μια αλλιώτικη ξενάγηση με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χριστούγεννα στο Μουσείο της Αγίας Παρασκευής

Εργαστήρια κοσμήματος διοργανώνει ο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Λέσβου τα Σάββατα 2 και Δεκεμβρίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Δυναμική παρουσία στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Γυναίκες από την Λέσβο μίλησαν για την συμμετοχή τους στην εκπομπή ΕΥ ΖΗΝ