× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αίτημα χρόνων τα απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Εφ’ ολης της ύλης συνέντευξη του προέδρου και διοικητή του «Βοστανείου», Γιώργου Καμπούρη για τις προσλήψεις, τις ειδικότητες και τη νέα Μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκεφαλικών

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/11/2023

«Αίτημα χρόνων τα απογευματινά ιατρεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Εχοντας ξεκινήσει να λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία επ’ αμοιβή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από αρχές Νοεμβρίου, και με αφορμή τις δράσεις του Ιδρύματος, τις προσλήψεις, αλλά και τις ελλείψεις μιλήσαμε με τον πρόεδρο και διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα πολύ ενδιαφέρουσα αποτελέσματα της δράσης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να μεταβεί σε χωριά της Λέσβου και να εξεταστούν 557 γυναίκες, κάνοντας λόγο για θεαματικά αποτελέσματα και τονίζοντας ότι η δράση θα γίνει εκ νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καμπούρης εξήγησε ότι το αίτημα για τη λειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ήταν ένα αίτημα χρόνων που του είχε γνωστοποιηθεί από το προσωπικό από όταν ανέλαβε, «και για να έχουν κάποιο έξτρα εισόδημα, αλλά και για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους». Ο κορονοϊός «το πήγε πίσω», αλλά από το περασμένο Πάσχα άρχισε να εξετάζεται. Είναι δε εφαρμόσιμο σύμφωνα με τον νόμο από το μακρινό 2001. «Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους που δεν μπορούσαν να έρθουν πρωινά στο Νοσοκομείο ή να κλείσουν ραντεβού με συγκεκριμένο γιατρό, χωρίς να περιμένουν να την έχουν. Δεν καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, αλλά παρέχεται ακόμα ένα εργαλείο» τόνισε ο κ. Καμπούρης διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις. Περίπου 12 γιατροί έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα και 30 εργαζόμενοι.

Για την αξονική δεν δίνεται συμμετοχή. Η πληρωμή προς στο Νοσοκομείο είναι όπως προβλέπεται για τον επιμελητή 24 ευρώ και έως επιμελητή Β και Α 42 ευρώ που ο ασθενής δίνει προς το Ίδρυμα πριν από το ραντεβού του. Τα ραντεβού είναι μόνο Δευτέρα και Τετάρτη, όταν η αγορά είναι κλειστή.

Η μονάδα για τα εγκεφαλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι ένα από τα 19 Νοσοκομεία στα 259 ιδρύματα της χώρας που επιλέχθηκε για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Για τη στελέχωσή του αποτελείται νευρολόγος ή παθολόγος, επιστημονικά υπεύθυνος, ακόμα ένας νευρολόγος ή παθολόγος, ένας ειδικευόμενος ιατρός αυτών των ειδικοτήτων, 10 νοσηλευτές/τριες, δύο Φυσικοθεραπευτές/τριες, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής ψυχολόγος. Για να στελεχωθεί η μονάδα θα ανακατανεμηθούν κενές οργανικές θέσεις και θα γίνει κάποια προκήρυξη.

«Είναι μονάδα η οποία θα αποτελέσει πυλώνα βελτίωσης του συνόλου της διαχείρισης των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο, από το προνοσοκομειακό στάδιο μέχρι την επανένταξη του στην κοινωνία. Άλλο ένα βήμα για την αναβάθμιση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος στο νησί μας με κύριο στόχο να παρέχει το βέλτιστο επίπεδο φροντίδας και αποκατάστασης τους κατοίκους του νησιού μας. Ευχαριστούμε θερμά την 2η ΔΥΠΕ και την ηγεσία του υπουργείου υγείας για την παραπάνω εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Δύο νοσηλεύονται με covid

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι νοσηλεύονται δύο άτομα άνω των 60 ετών και ότι συνίσταται να γίνει εκ νέου εμβόλιο, ενώ ανέφερε ότι πρόσφατα είχαμε δύο θανάτους από covid. Συνολικά έχουμε στη Λέσβο από την εμφάνιση της νόσου 259 θανάτους.

Ελλείψεις γιατρών και προσλήψεις

«Δεν μπορούμε να βρούμε τρεις ειδικότητες γιατρών», τόνισε: έναν νεφρολόγο, έναν ενδοκρινολόγο και έναν επεμβατικό καρδιολόγο για την 24ωρη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει σχέδιο για τη νέα χρόνιά, αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι δεύτερη ψυχίατρος στελέχωσε την ψυχιατρική κλινική και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες η πρόσληψη μόνιμου γενικού χειρουργού. Σε ό,τι αφορά την ψυχιατρική κλινική, το κτήριο της οποίας πρέπει να κατεδαφιστεί για να αναγερθεί νέο, σύμφωνα με μελέτη, αναμένεται να υπάρξει σχεδιασμός για τη μεταφορά νοσηλευόμενων και κλινικής μέχρι να γίνει το έργο.

Επίσης νέα ημερίδα ετοιμάζει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στις 10 Δεκεμβρίου με θέμα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ ξεκίνησε την Τετάρτη το πρόγραμμα συναντήσεων του Γραφείου Ψυχολόγων που θα γίνεται εβδομαδιαίως με γονείς ώστε να καλύπτονται οι ερωτήσεις τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου