× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ συνόδευσε ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαϊδης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2023

Τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου μετέβη το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, συνοδεύοντας μαζί με άλλους βουλευτές, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, και απέδωσε φόρο τιμής στα θύματα και τους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου, της ιστορικής εκείνης περιόδου αντίστασης κατά της Ελληνικής χούντας και του φασισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η βαθιά πίστη εκείνων των ηρωικών φοιτητών, αλλά και όλων των αγωνιστών κατά της δικτατορίας,  στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, το πείσμα, η αυταπάρνηση της αγωνιστικής τους δράσης και η θυσία τους, αποτελούν για όλους εμάς ορόσημο να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα Ειρηνική, Ελεύθερη, Δημοκρατική και Κοινωνικά Δίκαιη» τόνισε ο κ. Παρασκευαϊδης.

Ας σημειωθεί ότι με γιουχαρίσματα και ρίψεις καφέδων και μπουκαλιών νερού αντιμετωπίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης από φοιτητές όταν έγινε αντιληπτός την ώρα που προσήλθε στον ιστορικό χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση. Μόνο λίγα λεπτά χρειάστηκαν για να κινηθούν φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον ως «εκφραστή της αστικής και αντιλαϊκής πολιτικής» και «υπερασπιστή των εργοδοτικών συμφερόντων», μεταξύ άλλων, φωνάζοντας ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στου Πολυτεχνείο και «αυτός και το κόμμα του δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες του Νοέμβρη», όπως είπαν στο efsyn.gr φοιτητές αριστερών σχημάτων που συμμετείχαν στις αποδοκιμασίες.

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη για την 50η επέτειο
«Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβριο του '73 αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της νεότερης πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση στεφάνου και πρόσθεσε πως με τη σημερινή επέτειο «τιμούμε όσους θυσιάστηκαν, όσους αγωνίστηκαν, όσους είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν τη δικτατορία».

«Σήμερα, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Για μία ποιοτική δημοκρατία. Για λιγότερες ανισότητες. Για περισσότερες ευκαιρίες στις νεότερες γενιές. Για ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να οικοδομήσουμε μία δίκαιη, ανθεκτική, ισχυρή κοινωνία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος