× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

KALESMA. Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ

Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη, στρογγυλό σώμα, κυριαρχούν τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου και με επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα

Δημοσίευση 9/11/2023

KALESMA. Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ

Στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου και στους πρόποδες του βουνού Όλυμπος με υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων, ευδοκιμούν αυτοφυείς βυσσινιές και κερασιές μοναδικές και οι καλύτερες σε όλο το Αιγαίο. Τα βύσσινα και κεράσια συλλέγονται με το χέρι προσεκτικά κάθε Μάιο με Ιούνιο και προμηθεύονται τα καλύτερα φρούτα με αυστηρό έλεγχο ποιότητας από σταθερά συνεργαζόμενους αγρότες.

Η ιδέα της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ για την παραγωγή αυτού του νέου προϊόντος, βασίσθηκε στην αναβίωση των παλιών αυθεντικών λικέρ που έφτιαχναν με αγάπη και μεράκι οι παλιές νοικοκυρές της Μυτιλήνης. Αυτού του λικέρ cherry που έφτιαχναν για να το προσφέρουν με περηφάνεια και καμάρι ως κέρασμα στα καλέσματα τους και ειδικά στην πρώτη γιορτή του χειμώνα του Αγίου Δημητρίου. Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ, παρήγαγε με συνέπεια και για αρκετά χρόνια διάφορά λικέρ από την δεκαετία του ’70 όπως cherry, triple-sec, μπανάνα, μέντα κτλ.

Έτσι η 4η γενιά ποτοποιών της οικογένειας ΣΑΜΑΡΑ, προχώρησε στην παραγωγή του KALESMA® Premium Liqueur Cherry 24% alc./vol. με προέλευση την Λέσβο. Βύσσινα και κεράσια εκχυλίστηκαν σε καθαρή αλκοόλη γεωργικής προέλευσης μαζί με επιλεγμένα μπαχαρικά της Ανατολής (κανέλα, γαρύφαλλο, καρυδάκι κ.α.), σε συνδυασμό με σιρόπι ζάχαρης. Η επιδίωξη ήταν ο σχεδιασμός ενός μοδάτου λικέρ με μια retro ματιά.

Η ονομασία KALESMA® που δόθηκε ως brand name, σχετίζεται με την ελληνική λέξη «κάλεσμα» που εμπεριέχει μέσα της την αυθεντικότητα της ελληνικής φιλοξενίας.

Εμφιαλώθηκε σε μόλις 1.336 φιάλες των 500ml για την χρονιά 2023 (αρίθμηση και χρονιά παραγωγής σε διακριτικό αυτοκόλλητο πάνω στην φιάλη) σε φιάλη και κουτί πολυτελείας με ξύλινο κεφαλοφόρο πώμα με ρυθμιστή ροής και διατίθεται σε κιβώτιο των 6 φιαλών (όλα με κουτιά).

Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη, στρογγυλό σώμα, κυριαρχούν τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου και με επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα. Το KALESMA® μπορεί να σερβιριστεί ως κέρασμα στην αρχή αλλά και στο τέλος ενός δείπνου παρέα με ένα γλυκό ή μαύρη σοκολάτα. Επίσης, μπορεί και να αποτελέσει βάση για υπέροχα cocktails όπως με prosecco ή brut σαμπάνιες.

Ένα εξαιρετικό δώρο για τις γιορτές!

KALESMA®, invites you!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δημοπρατούνται Αρχοντικό Γεωργιάδη και Ιαματικά Θερμής

Ανακοίνωση Μουτζούρη κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ζητούμενο οι νέες τουριστικές αγορές για την Λέσβο

Νέες πτήσεις τσάρτερ για το αεροδρόμιο Μυτιλήνης επιδιώκει η Fraport. Θετικά τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση της Λέσβου το 2024
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παρέμβαση Αθανασίου σε Αυγενάκη

Ο βουλευτής Λέσβου ζητά αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους του νησιού που έχασαν τα ζώα τους από καταρροϊκό πυρετό και ευλογιά των προβάτων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση 60% της παραγωγής ελαιολάδου στην Λέσβο

Πολλαπλά τα αίτια της μειωμένης παραγωγής ελαιολάδου στο νησί
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πότε θα φύγουν τα πλοία

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου την Τρίτη από το λιμάνι της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε έκθεση της Σμύρνης Επιμελητήριο και Περιφέρεια

Στόχος η προβολή της Λέσβου στην αγορά της Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μέχρι 10 Γενάρη τα μέτρα για την ευλογιά στο Σίγρι

Τροποποίηση της απόφασης από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γρήγορη ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Κέρδη 0,25 ευρώ μέσα σε πέντε μέρες για το Ισπανικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Επέκταση της ψηφιακής υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς

Η υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς μέσω της εφαρμογής του myPROPERTY είναι προαιρετική μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023
ΚΟΣΜΟΣ

Το 60% των εδαφών των ελαιώνων είναι υποβαθμισμένα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το ζήτημα αναδεικνύει το πρόγραμμα Soil O-Live
ΑΓΡΟΤΕΣ

Χαμένοι στο monitoring… οι αγρότες

Σε γραφειοκρατικό τέλμα αγρότες, ΚΥΔ και οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ από ένα όλο και πιο περίπλοκο σύστημα παρακολούθησης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ