× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μήνυμα του Γιάννη Μπουρνού για την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου

Ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. Του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. απευθύνει κάλεσμα αγώνα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη γειτονιά μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/11/2023

Μήνυμα του Γιάννη Μπουρνού για την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου

«Η 8η Νοέμβρη σηματοδοτεί την απαρχή της απελευθέρωσης της Λέσβου από την οθωμανική κυριαρχία και υπενθυμίζει πόσο πολύτιμο και υπέρτατο αγαθό είναι η ελευθερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη φετινή επέτειο τη γιορτάζουμε σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη συγκυρία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται για 21ο μήνα, αλλά και μια νέα εστία πολέμου να γεννά ατελείωτη φρίκη και θανάτους χιλιάδων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας» τονίζει στο μήνυμα του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς.

Σχολιάζοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη «γειτονιά» της χώρας ο κ. Μπουρνούς σημειώνει: «Η Ελλάδα οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Να εγκαταλείψει τη ντροπιαστική στάση της αποχής που τήρησε στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου ανεφοδιασμού των αμάχων της Γάζας με νερό, τρόφιμα, φάρμακα και κάθε αναγκαία προμήθεια. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς δεν μπορεί να γίνονται αφορμή για την επιχείρηση εξόντωσης των 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας από την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Ζητάμε άμεση εκεχειρία και την έναρξη πολυμερούς διπλωματικού διαλόγου για την οριστική επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος, με τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στο πλάι του κράτους του Ισραήλ, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. υπογραμμίζει: «Στα ελληνοτουρκικά, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδιώκουμε τον διάλογο με την Τουρκία στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και ζητάμε τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια στο διάλογο αυτό. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί από τη μια να προσέρχεται στο διάλογο εκφράζοντας τη βούλησή της για επίλυση ζητημάτων και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Ερντογάν να παλινδρομεί στον αναθεωρητισμό, αναπολώντας δημοσίως τους καιρούς που η Θεσσαλονίκη ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει να συνδέσουν τις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας με την από κοινού προσφυγή Ελλάδας-Τουρκίας στη Χάγη με συνυποσχετικό που θα αφορά στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ των δύο χωρών.

Το απελευθερωτικό μήνυμα της 8ης Νοεμβρίου βρίσκει νόημα στην εποχή μας μέσα από μια τέτοια, ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που θα προασπίζεται την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας και ταυτόχρονα θα καθιστά την Ελλάδα παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και συνανάπτυξης στην κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή μας.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι χρόνια πολλά στη Λέσβο μας, αλλά και στους χιλιάδες συντοπίτες μας που σήμερα γιορτάζουν!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»