× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ΛΑΣ Λήμνου καταγγέλλει την παλιά και την νέα Δημοτική Αρχή του νησιού

Καταψηφίσθηκε η πρόταση της ΛΑΣ για την κάλυψη όλων των σχολείων του Δήμου με σχολικές καθαρίστριες καθ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους με πλήρες ωράριο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2023

Η ΛΑΣ Λήμνου καταγγέλλει την παλιά και την νέα Δημοτική Αρχή του νησιού

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου  της 1 Νοεμβρίου 2023, η πλειοψηφία όλων των άλλων παρατάξεων, καταψήφισε πρόταση των δημοτικών συμβούλων της ΛΑΣ Λήμνου για αναβάθμιση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών σε πλήρες, για να έχουν δηλαδή τα σχολεία προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες σημειώνει σε ανακοίνωση της η παράταξη και κατηγορεί τις άλλες παρατάξεις πως: «Επέμειναν στην απόφασή τους που είχαν πάρει από τις 31 Ιουλίου 2023 για σχολικές καθαρίστριες με 3ωρα, 4ωρα, 5ωρα, απόφαση που δημιουργεί προβλήματα στην καθαριότητα και υγιεινή των σχολείων, όπως φαίνεται και από τις διαμαρτυρίες συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε λίγο θα ζητούν από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να καθαρίζουν από μόνοι τους τα σχολεία! Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον Δήμαρχο,δεν είναι δουλειά της καθαρίστριας η αίθουσα του γραφείου των καθηγητών. Άρα οι εκπαιδευτικοί να καθαρίζουν από μόνοι τους την αίθουσα!».

Η ΛΑΣ Λήμνου κατηγορεί τις άλλες παρατάξεις πως συμπλέουν με την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άλλωστε, απαντώντας στα παράπονα των καθαριστριών, (που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πήραν τον λόγο), ότι δεν τους φτάνει ο χρόνος για να καθαρίσουν τα σχολεία, ιδίως εκεί που υπάρχουν μεγάλα και πολλά σχολικά κτήρια, ο Δήμαρχος είπε ότι με τη θέλησή τους δέχτηκαν να εργαστούν με μειωμένο ωράριο! Λες και είχαν άλλη επιλογή! Τους εκβιάζουν βάζοντάς τους να διαλέξουν ανάμεσα στο μειωμένο ωράριο και στην ανεργία και μεταθέτουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους, αντί να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία!

  Θα μπορούσαν τουλάχιστον να αναβαθμίσουν το ωράριό τους σε πλήρες διαθέτοντας επιπλέον κονδύλι από τα αποθεματικά του Δήμου όπως έχουν κάνει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις, αλλά δεν θέλουν! Όπως έχει φανεί πολλές φορές φορές μέχρι τώρα, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές τους.

Καταγγέλλουμε στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αυτή την πολιτική της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τους καλούμε να διεκδικήσουν μέσα από τους συλλόγους τους, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων» υπογραμμίζει η ΛΑΣ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης