× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Δημόσια Υγεία πάνω απ` όλα!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Μανταμάδο και Καλλονή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/11/2023

Η Δημόσια Υγεία πάνω απ` όλα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Υγεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, σωματείων και συλλόγων ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάννης Συκάς, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Γιώργος Ντίνος, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατής Κόμβος, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατής Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης και άλλα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Λέσβου του ΚΚΕ Κώστα Ρήγας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις δηλώσεις τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Στρατής Σαμαράς και Στρατής Κλεάνθης έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγωνιστικό πλαίσιο της κινητοποίηση και κυρίως στα ζητήματα που αφορούν τα Βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων καθώς και τις ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες γιατρών όπως είναι ο νεφρολόγος, ο διαβητολόγος κ.α. Ειδική αναφορά έκαναν στην μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις και στην αύξηση των μισθών τους που είναι παγωμένοι εδώ και πολύ καιρό.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τη μέθοδο της απαξίωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας να βάλει στο παιχνίδι τους ιδιώτες και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να το επιτρέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου με τη σειρά του σημείωσε ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στην κοινωνία για τον τρόπο που λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και πρόσθεσε ότι η μεγάλη κινητοποίηση των νησιωτών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα θα δείξει το πρόβλημα σε όλο το εύρος του.

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΚΚΕ Λέσβου Κώστας Ρήγας επισήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών είναι πολίτες β΄κατηγορίας και ότι αισθάνονται τεράστια ανασφάλεια κυρίως όσοι ζουν μακριά από το κέντρο ότι αν τους συμβεί κάτι σοβαρό δεν θα επιβιώσουν επειδή οι δομές υγείας έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.   

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σε Καλλονή και Μανταμάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυναμική ήταν και η παρέμβαση των Αγροτικών Συλλόγων Καλλονής και Ανεμώτιας, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, ενώ στον Μανταμάδο, η συγκέντρωση έγινε στο Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού, όπου απαιτήθηκε για μια ακόμη φορά, η άμεση στελέχωση του με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρου και να λειτουργήσει το Κέντρο Εφημέρευσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έδωσαν χαρά στα παιδιά της Κυψέλης

Επίσκεψη του Σμήνους Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο ΜΚΔΗΦ ΑΜΕΑ Κυψέλη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ