× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το Δημόσιο στους ιδιώτες»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κινητοποιήσεων ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/11/2023

«Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το Δημόσιο στους ιδιώτες»

Τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και κυρίως τα ζητήματα των προσλήψεων μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ που έγινε στα Ιωάννινα. Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι», ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος και συμμετείχε, τονίσθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα μόνιμων προσλήψεων σε δήμους, Υπουργεία, σχολεία και δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς οι υπηρεσίες σε όλο το δημόσιο τομέα είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν και φυσικά να μην εξυπηρετείται ο πολίτης. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η απαξίωση του δημόσιου τομέα και η σταδιακή ιδιωτικοποίηση νευραλγικών τομέων της δημόσιας διοίκησης και των δήμων, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, τα σκουπίδια, η υγεία κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα δήμων που ενώ είχαν ιδιωτικοποιήσει ορισμένες υπηρεσίες τους όπως είναι η καθαριότητα, στη συνέχεια υπό την πίεση των δημοτών που δεν ήταν ικανοποιημένοι αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς».

Η μόνη λύση εξήγησε ο Γιώργος Αλεξίου, για να πιεστεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού είναι η κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες όμως θα είναι δυναμικές και θα περάσουν το σωστό μήνυμα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για να γίνει αυτό ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων για τους λόγους που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις ώστε να κατανοήσουν τη σημασία τους και να συμμετέχουν.

Δυστυχώς μετά την πανδημία έχουν ατονήσει όλες αυτές οι προσπάθειες και οι εργαζόμενοι πλέον το σκέφτονται δύο φορές να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις αφού και το κόστος για αυτούς από την περικοπή του μισθού τους είναι μεγάλο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλεξίου σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία και κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από το νοσοκομείο την Πέμπτη στις 10 το πρωί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας