× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πολιορκία» στο τελευταίο σινεμά της Μυτιλήνης

Εταιρεία σούπερ μάρκετ αλλά και πολυκαταστήματα – κολοσσοί, θέλουν να μισθώσουν το cine ΑΡΙΩΝ προκειμένου να επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους στην πόλη της Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 31/10/2023

«Πολιορκία» στο τελευταίο σινεμά της Μυτιλήνης

Έντονη είναι η φημολογία στη Μυτιλήνη το τελευταίο διάστημα,  που φέρει γνωστή μεγάλη επιχείρηση σούπερ μάρκετ η οποία διαθέτει ήδη ένα κατάστημα στο νησί «να πολιορκεί» το κτήριο όπου στεγάζεται το μοναδικό σινεμά της πόλης, το γνωστό cine ΑΡΙΩΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι φυσικό και μόνο στο άκουσμα ότι ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί ένας αξιόλογος χώρος πολιτισμού στη Μυτιλήνη, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο ο οποίος φυσικά δεν επιθυμεί να στερηθεί τη μοναδική επαφή που έχει στο νησί με την έβδομη τέχνη και όλες τις νέες κινηματογραφικές διεθνείς παραγωγές.

Το «Ν» έκανε πολύ προσεκτική έρευνα για το ζήτημα αυτό, προσπαθώντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εν λόγω φημολογία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η γνωστή εταιρεία σούπερ μάρκετ, έχει έρθει σε επαφή με τον  ιδιοκτήτη  του χώρου εκφράζοντας την επιθυμία της μίσθωσης. Ωστόσο από την πλευρά του δεν υπήρξε θετική απάντηση ή διαβεβαίωση για μελλοντική συνεργασία. Έγινε απλά ενημέρωση για το γεγονός ότι το κτίριο είναι αυτή τη στιγμή μισθωμένο στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως ας σημειωθεί ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και αλυσίδα γνωστής εταιρείας ρούχων έχουν έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου κάνοντας μάλιστα δελεαστικές προσφορές για τη μίσθωσή του. 

Από την πλευρά της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον κινηματογράφο, καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν σκέπτεται να απομακρυνθεί από το κτίριο αλλά ότι προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο ενοικίασης όταν αυτό λήξει. Ετοιμάζει δε σε αυτή τη βάση, ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα προβολών για το χειμώνα που έρχεται και τη νέα καλοκαιρινή σεζόν.

Το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα το cine ΑΡΙΩΝ στέγασε το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τα χρόνια μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε κινηματογράφο ένα από τα τρία χειμερινά σινεμά της πόλης, το ένα δίπλα στο άλλο στην οδό Σμύρνης. Το ΑΡΙΩΝ, η ΣΑΠΦΩ στη θέση του εμπορικού κέντρου σήμερα και ο ΟΡΦΕΑΣ όπου λειτουργεί το σούπερ μάρκετ της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Τρεις κινηματογράφοι που έγραψαν ιστορία στο χώρο της ψυχαγωγίας στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δεκαετία του 1980 οι κινηματογράφοι έκλεισαν και ο ΑΡΙΩΝ μετατράπηκε διαδοχικά σε σούπερ μάρκετ, ντισκοτέκ και καφέ μπαρ. Στη δεκαετία του 2000 επαναλειτούργησε σαν σύγχρονη αίθουσα κινηματογράφου, χρήση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης