× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φίμωση καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ της Χίου

Βάλλει κατά του Περιφερειάρχη χαρακτηρίζοντας το συλλαλητήριο «άλλοθι σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2020

Φίμωση καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ της Χίου
astraparis.gr

Παρά τα συμπεφωνημένα στην πρόσφατη συνάντηση των φορέων του νησιού με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο ότι στην συγκέντρωση της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου θα υπάρχουν έξι ομιλητές, εκτός του ιδίου και του δημάρχου Χίου, «αίφνης οι φορείς ενημερώθηκαν ότι με εντολή του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη ομιλητές θα είναι μόνον ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος» επισημαίνει η χιώτικη συνάδελφος «astraparis.gr».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην καταγγελία αυτή προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, η εκτελεστική γραμματεία Χίου της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι «αποκλείονται έτσι φορείς όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι θα πάρουν το λόγο, όπως εκπρόσωποι από την ΑΔΕΔΥ, τον Σύλλογο Εμπόρων, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το τοπικό συμβούλιο Βροντάδου, το Εργατικό Κέντρο κ.λπ.

Αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα φιμώνονται φορείς από τον περιφερειάρχη και ποια είναι η θέση του δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη και όλων όσων τους στηρίζουν. Το δόγμα “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” καλά κρατεί!», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Μετά και την κίνηση αυτή, προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, «είναι φανερό ότι μεθοδικά επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές αντιδράσεις εντός των επιλογών της κυβέρνησης. Γι’ αυτό λένε άλλα σήμερα, άλλα αύριο, άλλα εδώ κι άλλα εκεί. Γι΄  αυτό και σάλπισαν σιωπητήριο, για να μην ακουστεί καμιά φωνή που θα δυσαρεστήσει τους κυβερνώντες, για να οργανωθεί ένα συλλαλητήριο κομμένο και ραμμένο στα πολιτικά  παιχνίδια της κυβέρνησης με την περιφερειακή αρχή,  ένα συλλαλητήριο άλλοθι σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΔΕΔΥ Χίου, καλεί τους φορείς που έχουν πάρει απόφαση, να μην εμπλακούν στα σχέδια της περιφέρειας, ενώ θέτει υπό αίρεση την συμμετοχή της στη συγκέντρωση της Τετάρτης.

Οργανώνει, τέλος, κατεπείγουσα σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμής της, την Τρίτη  για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο