× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Γιατί δεν θα έχουν exit poll τα κανάλια

Μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 θα αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα πιο μικρά εκλογικά τμήματα με λίγους εγγεγραμμένους

Δημοσίευση 8/10/2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Γιατί δεν θα έχουν exit poll τα κανάλια

Χωρίς τα καθιερωμένα exit poll των καναλιών θα κυλήσει η σημερινή βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι κάλπες θα κλείσουν όπως κάθε φορά στις 19.00, ωστόσο η πρώτη εικόνα θα έρθει αρκετά αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοσκοπικές εταιρείες αναφέρουν ότι ήταν δύσκολο να κάνουν δειγματοληψία και στις 13 περιφέρειες της χώρας με ικανή αντιπροσωπευτικότητα. Έτσι, οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να μην αναθέσουν την διεξαγωγή exit poll, με την πρώτη εκτίμηση των επίσημων αποτελεσμάτων να γίνεται γύρω στις 22:30.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 θα αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα πιο μικρά εκλογικά τμήματα με λίγους εγγεγραμμένους.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα μονού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών ενώ στα ζυγού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγει η κάλπη των περιφερειακών εκλογών. Αυτό θα γίνει για να υπάρχει συνολικά εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν τα αποτελέσματα με τα tablet.

Εκτίμηση αναμένεται στις 22:00 – 22:20 από την Singular Logic για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους. Για τη σταυροδοσία θα υπάρχει σαφής εικόνα -ειδικά για τους μεγάλους δήμους- μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα προχωρά η ενσωμάτωση.

Εκλέγεται ο συνδυασμός που συγκεντρώνει ποσοστό 43% συν μία ψήφο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Εφόσον δεν επιτευχθεί αυτό το ποσοστό, θα ακολουθήσει Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ