× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

«Πλήρης σχεδιασμός και εφαρμογή στρατηγικής περίθαλψης αδέσποτων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2023

Μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Σε μήνυμα του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας σημειώνει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας και αν θέλουμε να λέμε πως είμαστε πολιτισμένα όντα και κοινωνίες θα πρέπει να σπάμε την αλυσίδα της αδιαφορίας, της κακομεταχείρισης, της εκμετάλλευσης και της βίας απέναντι σε κάθε ζώο σε κάθε φυσική και γεωγραφική περιοχή.

Στην αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενισχύσουμε τα προγράμματα ευαισθητοποίησης αλλά και με τις παρεμβάσεις μας να καταστήσουμε σαφές ότι συνυπάρχουμε με τα ζώα σε ένα κλίμα αγάπης, ενδιαφέροντος και φροντίδας.

Από την πλευρά μας, στο πρόγραμμα μας για την Κοινωνία, την Κοινωνική Πολιτική και την Πρόνοια αναφέρουμε την ανάγκη «Πλήρους σχεδιασμού και εφαρμογής στρατηγικής περίθαλψης αδέσποτων». Μέτρο που αναφέρεται στην υποχρέωση του Δήμου για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, και αναλυτικότερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέου Κέντρου Περίθαλψης και Προσωρινής Φιλοξενίας αδέσποτων, στειρώσεις, την εξασφάλιση ύπαρξης κτηνιάτρου, δράσεις ευαισθητοποίησης για αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα κ.α.Ας πάμε το επίπεδο του κοινωνικού πολιτισμού μας ένα βήμα Μπροστά!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ