× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν ήταν αγώνας στην Αγιάσο, ήταν Κυριακάτικη βόλτα...»

Ανακοίνωση από την Ένωση Δικυκλιστών Λέσβου για το περιστατικό που καταγγέλθηκε στην αστυνομία της Αγιάσου. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η ΕΔΙΛ είναι ο μόνος φορέας που μπορεί επίσημα να διοργανώσει αγώνες

Δημοσίευση 3/10/2023

«Δεν ήταν αγώνας στην Αγιάσο, ήταν Κυριακάτικη βόλτα...»

Τη δική της εκδοχή για την εμφάνιση μοτοσικλετών εντούρο μέρα μεσημέρι στα μονοπάτια της Αγιάσου δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικυκλιστών Λέσβου η οποία μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι υπάρχει δόση υπερβολής στο περιστατικό τόσο από τους πολίτες που κατείγγηλαν στην αστυνομία όσο και στη συνέχεια κατά την αναπαραγωγή του στα Μέσα Ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση σημείωσαν ότι ποτέ δεν έγινε κάποιος επίσημος αγώνας στην Αγιάσο και ότι όλη αυτή η φασαρία προκλήθηκε από κάποιους μοτοσικλετιστές που έκαναν «κυριακάτικη βόλτα» στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δήλωση και παρέμβαση για το περιστατικό έκανε και η πρόεδρος της Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για το περιστατικό και την φθορά που προκαλείται στα λιθόστρωτα μονοπάτια του χωριού. 

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΔΙΛ αναφέρει: 

«Να ενημερώσουμε ότι αγώνες γίνονται μόνο από αθλητικούς φορείς και μόνο μετά από άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η   Ε.ΔΙ.Λ δεν θα διοργάνωνε ποτέ αγώνα στην περιοχή της Αγιάσου, διότι γνωρίζει  πως είναι  περιοχή NATURA.

 Δεν υπήρχε λοιπόν κανένας αγώνας. Δεν υπήρχε καμία διοργάνωση από τον μοναδικό φορέα στο νησί που μπορεί να το κάνει σύμφωνα με γ.γ. αθλητισμού. Προφανώς κάποιοι πέρασαν την κυριακάτικη βόλτα τους από την Αγιάσσο, όπου ήπιαν την πορτοκαλάδα τους στο Σταυρί. Η πορτοκαλάδα αν και ανθρακούχο δεν είναι σαμπάνια που ανοίγουν οι νικητές των αγώνων. Χρειαζόταν να πάρουν άδεια για την κυριακάτικη έξοδο τους με τα οχήματα τους; Μάλλον όχι. Οι μοτοσυκλέτες εντούρο έχουν πινακίδα είναι ασφαλισμένες και οι οδηγοί πρέπει να τηρούν τον κ.ο.κ. Οι μοτοσυκλέτες αυτές κυκλοφορούν όπου κυκλοφορεί το κάθε όχημα.

Από την καταγγελία που δημοσιεύθηκε  δεν διαπιστώσαμε  να διαφαίνεται επικίνδυνη οδήγηση μέσα στο της Αγιάσου. Να γνωρίζετε λοιπόν ότι όσα χρόνια ασχολούμαστε  με τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπήρξε ατύχημα που να εμπλέκεται μοτοσυκλέτα εντούρο με άλλο όχημα ή με πεζό, ποσό μάλλον με παιδιά και γέροντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την θεωρία ότι ευγενικοί εξωτερικά αλλά είρωνες με υποχθόνιες σκέψεις δεν νομίζω ότι χρίζει συζήτησης.

Όσο για την κίνηση να ζητήσει κάποιος τα στοιχεία ενός οδηγού χωρίς αυτός ο κάποιος να έχει την αρμοδιότητα θα το αφήσουμε  στην κρίση του καθενός.

 Για το όψιμο ενδιαφέρον όσον αφορά  τα λιθόστρωτα  να  σας ενημερώσουμε ότι αυτά καταστράφηκαν από τις μπουλντόζες που τα έκαναν δρόμους, όπως το μονοπάτι που ενώνει το χωριό μέχρι επάνω στον Όλυμπο.  Όπως τα λιθόστρωτα πίσω από το σανατόριο που οδηγούσαν στον Ασώματο και στους αγίους Αναργύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στα δύο κύρια λιθόστρωτα της Αγιασσου, από το χωριό στην Καρύνη και από το χωριό προς τον καστανιώνα κυκλοφορούν τρακτέρ και αγροτικά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»