× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ιστορίες ανθρώπινης προσφοράς, από το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Τρεις εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας την Παρασκευή βοήθησαν στη διάσωση τραυματισμένου μετανάστη που είχε εγκλωβιστεί στα βράχια στο ακρωτήριο του Αγίου Φωκά την περασμένη Παρασκευη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2023

Ιστορίες ανθρώπινης προσφοράς, από το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Πολλές φορές πίσω από την τυπική ανακοίνωση ενός φορέα ή μιας δημόσιας αρχής, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες, ιστορίες αυταπάρνησης και προσφοράς οι οποίες είναι δύσκολο να τις γνωρίζει κανείς αν κάποιος δεν τις διηγηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διάσωση ενός νεαρού μετανάστη ο οποίος κατά την άφιξη του την Παρασκευή το πρωί με βάρκα από τα απέναντι παράλια, εγκλωβίστηκε σε βραχώδη περιοχή, στον Άγιο Φωκά, κοντά στα Βατερά. Μαζί του ήταν άλλα 15 – 16 άτομα περίπου σύμφωνα με μαρτυρίες, ανάμεσά τους και γυναίκες με παιδιά κοντά στην εφηβεία, τα οποία κατάφεραν να ανέβουν το βουνό και να βγουν στο δρόμο. Ο νεαρός ωστόσο κατά την αποβίβαση του σε αυτή την ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή τραυματίσθηκε σοβαρά στο πόδι και ήταν αδύνατον να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια.

Κατέβηκαν τον βράχο...

Στο σημείο μετέβησαν τρία άτομα από το κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, ένας γιατρός, μια νοσηλεύτρια και ο οδηγός του ασθενοφόρου ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι στρατιωτικός. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε και ένας αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» η νοσηλεύτρια του Κ.Υ Πολιχνίτου, όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που είχε τραυματισθεί ήταν κάτω στα βράχια και έπρεπε να κατέβουν ολόκληρο βουνό για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

«Η κατάβαση, αναφέρει η κοπέλα έγινε με τα πόδια και  ήταν αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη, όμως το κάναμε γιατί σε αυτή την περίπτωση ξεκάθαρα προείχε η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια του ανθρώπου που ήταν εκεί αβοήθητος και χτυπημένος. Όταν φτάσαμε στο σημείο διαπιστώσαμε ότι είχε χτυπήσει σοβαρά στον αστράγαλό του και ήταν αδύνατον να μετακινηθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Επίσης ήταν τόσο δύσβατο το σημείο που δεν μπορούσαμε ούτε στο φορείο πάνω να τον βάλουμε και να τον μεταφέρουμε ως το ασθενοφόρο που περίμενε από πάνω. Το  συγκεκριμένο σημείο δεν μπορούσε να προσεγγίσει από θαλάσσης ούτε σκάφους του λιμενικού για να παραλάβει τον τραυματία.

Με ιδιωτικό σκάφος η μεταφορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού του προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες, καταφέραμε να τον βάλουμε σε ένα μικρό ιδιωτικό σκάφος που προφανώς προθυμοποιήθηκε με την παρέμβαση του λιμεναρχείου να μεταφέρει τον άνθρωπο   με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Φωκά. Από  εκεί  παρελήφθη και μεταφέρθηκε με  ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο».

Βλέπουμε τον άνθρωπο...ξεπερνάμε τα προβλήματα 

Ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου Δημήτρης Γιανναρέλλης αναφερόμενος στο περιστατικό, σημείωσε ότι όσα έγιναν αποδεικνύουν  περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι στα ακριτικά Κέντρα Υγείας του νησιού μας πολλές φορές ξεπερνούν τον εαυτό τους παρά τα προβλήματα που υπάρχουν για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό μας, ανεξάρτητα με την ταυτότητα και την εθνικότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντική  και η συμβολή των Πυροσβεστών, της αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έρχονται αντιμέτωποι με αρκετές παρόμοιες ιστορίες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη