× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ειδικό σχέδιο προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών κατά τις δασικές πυρκαγιές

Συνάντηση έγινε το πρωί της Τρίτης με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2023

Ειδικό σχέδιο προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών κατά τις δασικές πυρκαγιές

Mε απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, έγινε σήμερα, Τρίτη η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την σύνταξη του Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης πολιτών, εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης. Η συνάντηση έγινε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και οδηγίες για την σύνταξη ειδικών σχεδίων στα πλαίσια εφαρμογής του αρθ. 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020».
Στην Ομάδα Εργασίας συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Φραντζέσκος, ο Αν. Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Αλεξίου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Αντιπύραρχος Αθανάσιος Μίχας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, ο Αστυνόμος Β’ Αντώνιος Γκαγκαδέλλης από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου, ο Γεώργιος Μπούρας, Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος, ο Γεώργιος Καυλακώνης από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Μυτιλήνης και η Γεωργία Μίτσικα, συνεργάτιδα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης.
Στο πλαίσιο σύνταξης του Παραρτήματος του Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, ο Δήμος Μυτιλήνης, μεριμνώντας για την έγκαιρη ενημέρωση και την ασφαλή προληπτική απομάκρυνση των πολιτών, προέβη μέσα από την Ομάδα Εργασίας σε σημαντικές προτάσεις και διαλογική συζήτηση, με στόχο την κατάδειξη των ιδιαίτερα ευάλωτων περιοχών του Δήμου Μυτιλήνης στις οποίες δύναται να εφαρμοστεί η μερική ή η ολική προληπτική εκκένωση των πολιτών και τα σημεία στα οποία θα κατευθυνθούν οι δημότες, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος και χρειαστεί η προληπτική και άμεση απομάκρυνσή τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού