× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Είμαι 35 χρόνια στην πρώτη γραμμή, θα παλέψω για έναν ανθρώπινο Δήμο»

Ο Γιώργος Αλεξίου γνωστός για την δραστηριότητά του ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, για τους στόχους και την αποτελεσματικότητά του, ζητά την ψήφο των δημοτών της Μυτιλήνης με την παράταξη Χριστόφα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2023

«Είμαι 35 χρόνια στην πρώτη γραμμή, θα παλέψω για έναν ανθρώπινο Δήμο»

Στη μάχη της πρώτης γραμμής για το Δήμο Μυτιλήνης με την παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα μπήκε δυναμικά σε αυτές τις εκλογές ο Γιώργος Αλεξίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και ο κ.  Αλεξίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την συνδικαλιστική του ιδιότητα αφού είναι πρόεδρος των εργαζομενων των  Δήμων της Λέσβου εδώ και πολλά χρόνια και τελευταία και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, στην κοινωνία της πόλης όλοι τον γνωρίζουν με την υπαλληλική του ταυτότητα αφού εργάζεται εδώ και 35 χρόνια σε καίριες θέσεις του Δήμου Μυτιλήνης. Ειδικότερα έχει εργαστεί 25 χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία, 5 χρόνια στη θέση του Διευθυντή στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τα τελευταία χρόνια προΐσταται στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Γιώργος Αλεξίου για την απόφασή του να είναι υποψήφιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει όσο κανείς τα προβλήματα της πόλης και των χωριών αφού μέσα από τις θέσεις που υπηρετεί διαχειρίζεται την καθημερινότητα των πολιτών, γνωρίζει τα αιτήματα και τις ανάγκες τους καθώς και τις αδυναμίες του συστήματος.

Όπως τόνισε μπορούν να γίνουν πολλές διορθωτικές κινήσεις και ενέργειες για να δουλέψει καλύτερα ο Δήμος Μυτιλήνης. Σημαντική ενίσχυση για τη λειτουργία του δήμου θα αποτελέσει η πρόσληψη μόνιμου η προσωπικού το επόμενο διάστημα με διαδικασία ΑΣΕΠ αλλά και η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών ώστε να υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ των στελεχών και της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δώσαμε αγώνα με το Σύλλογό μας και την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ για να πετύχουμε την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό. Άλλωστε για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αγωνιστείς, να προσπαθήσεις, τίποτα δεν σου χαρίζεται. Καθημερινά βιώνω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί κάθε Μυτιληνιός και Μυτιληνιά, από την αδυναμία εύρεσης εργασίας, την ατέρμονη γραφειοκρατία, μέχρι τις λακκούβες και την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Μυτιλήνης οφείλει να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων και τόπος φιλικός και βιώσιμος για τους κατοίκους οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες ζώντας στην πόλης της Μυτιλήνης».

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα της πόλης τα οποία πολλές φορές προκαλούν πονοκέφαλο στους δημότες από τις  μακροχρόνιες εργασίες και τις ζημιές που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Αλεξίου τόνισε ότι τα μεγάλα έργα είναι σημαντικά και η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει τους περιοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής για τη σημασία τους και την αναγκαιότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από εκεί και πέρα σημείωσε ο κ. Αλεξίου, ο επιβλέπων μηχανικός οφείλει να είναι παρών καθημερινά στο εργοτάξιο, να επιβλέπει τις εργασίες να ελέγχει τον εργολάβο και να συνεννοείται μαζί του. Παράλληλα να μιλά με τους πολίτες και να φροντίζει για τη διευθέτηση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στην πορεία».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Παναγιώτη Χριστόφα και την παράταξη «Μπροστά» σημείωσε ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τον υποψήφιο Δήμαρχο εμπιστεύεται και εκτιμά τις ικανότητές του. «Για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Μυτιλήνης και να πάει μπροστά σε μια νέα εποχή θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Είμαι ενεργός πολίτης και αυτοδιοικητικός υπάλληλος και γνωρίζω καλά τι πρέπει να γίνει για αλλάξει ο Δήμος μας όψη, να γίνει ανθρώπινος, σύγχρονος και πόλος έλξης επισκεπτών και πολλών τουριστών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης