× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Mπουρνούς και Μοιρασγεντής ψηφίζουν Κασσελάκη

Δύο ηχηρές παρεμβάσεις υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2023

Mπουρνούς και Μοιρασγεντής ψηφίζουν Κασσελάκη

Ο Γιάννης Μπουρνούς και ο Δημήτρης Μοιρασγεντής, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο πρώτος, πολιτευτής του κόμματος ο δεύτερος, μια ημέρα πριν το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών τοποθετήθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασελάκη με αναρτήσης τους στα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο Γιάννης Μπουρνούς στην ανάρτηση του αναφέρει:

Με το βλέμμα στη Δευτέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέλεξα συνειδητά μέχρι τώρα να μην κάνω δηλώσεις στήριξης κάποιου υποψήφιου, ούτε να υπογράψω κάποιο κείμενο διαμαρτυρίας ή καταγγελίας. Το έπραξα αυτό με απόλυτη συνείδηση τόσο της σοβαρότητας και της σημασίας που έχει η εκλογική μας διαδικασία για την ανάδειξη Πρόεδρου, όσο και σκεπτόμενος την επόμενη μέρα του κόμματος, που πρέπει να μας βρει ενωμένους, για να αγωνιστούμε από καλύτερες θέσεις έναντι της Δεξιάς.

Δεν μπορώ, όμως, παρά να εκφράσω την κάθετη αντίθεσή μου σε λογικές υποτίμησης και απαξίωσης της ψήφου των 150.000 παλαιών και νέων μελών, που με την μαζικότατη συμμετοχή τους την περασμένη Κυριακή δήλωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα, ώστε να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και να οικοδομήσει ξανά την αναγκαία κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα τον φέρει γρήγορα σε θέση διεκδικητή της διακυβέρνησης της πατρίδας.

Ο κόσμος αυτός δεν ψήφισε ούτε «θολά», ούτε «ανεύθυνα». Ψήφισε συνειδητά και εξέφρασε την προσμονή και την ελπίδα του για μια νέα πορεία με συνέχεια, αλλά και τομές. Ψήφισε καταδικάζοντας παθογένειες και τάσεις ελιτισμού και αυτοαναφορικότητας, που μας στοίχισαν οδυνηρά. Έδωσε εντολή υπέρβασης της εσωκομματικής νοσηρότητας και στροφής του βλέμματός μας προς τις πραγματικές ανησυχίες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτή η εντολή δεν μπορεί να περιφρονηθεί. Ακόμα χειρότερα, δεν μπορεί να γίνονται απέλπιδες απόπειρες να ακυρωθεί, μέσω παντελώς άκομψων και πιεστικών δημόσιων εκκλήσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα για παρέμβασή του εις βάρος της καταγεγραμμένης ετυμηγορίας των μελών.

Εν όψει του β’ γύρου των εσωκομματικών μας εκλογών, αυτό που πρέπει να υπερισχύσει είναι η αίσθηση του καθήκοντός μας απέναντι στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο που μας στηρίζει ή μας παρακολουθεί με αγωνία. Και η δέσμευση ότι από Δευτέρα θα είμαστε εδώ, για να εργαστούμε για την εμβάθυνση και την εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων του τελευταίου μας συνεδρίου για τη διεύρυνση, τη βελτίωση της λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα του κόμματός μας. Αυτές οι αποφάσεις, που υπερψηφίστηκαν από μια πολύ μεγάλη συνεδριακή πλειοψηφία, συνιστούν το πολιτικό μας σχέδιο και αυτές θα κληθεί να υλοποιήσει και ο νέος Πρόεδρος του κόμματος με τις όποιες αναγκαίες αναπροσαρμογές. Σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να μας βρει συμπαραστάτες.

Η προσωπικότητα του νέου Προέδρου θα παίξει σίγουρα το ρόλο της. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει ταυτόχρονα και η βούληση των μελών του κόμματος, που θα εκφράζεται μέσω μιας σχέσης αλληλεπίδρασης με τον Πρόεδρο, αλλά και με τα νέα συλλογικά όργανα που θα προκύψουν από το προσεχές έκτακτο συνέδριο. Το δημοκρατικό καταστατικό μας ορίζει ως απόλυτο ιδιοκτήτη του κόμματος τα μέλη του. Συνεπώς, να πετάξουμε στο περιθώριο τους προσβλητικούς και οπαδικού τύπου διαξιφισμούς και τις κινδυνολογίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εργαστούμε όλοι και όλες για το αναγκαίο νέο «συμβόλαιο» πολιτικής ενότητας που θα κληθούμε να συνάψουμε τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν ξημερώσει η Δευτέρα, όμως, έχουμε τις αυριανές εκλογές. Δεν θa κρύψω τη στάση μου, χωρίς καμία πρόθεση "καθοδήγησης". Στον α’ γύρο στήριξα χωρίς κραυγές και εξαλλοσύνες, χωρίς διακηρύξεις-«σεντόνια» και μανιχαϊσμούς το Νίκο Παππά, όχι γιατί γνωριζόμαστε 25 χρόνια, αλλά γιατί αισθάνθηκα πιο κοντά στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε στο δημόσιο διάλογο ο Νίκος. Αύριο θα ψηφίσω σκεπτόμενος το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Ένα από τα πολλά που έμαθα συμπορευόμενος 25 χρόνια με τον Αλέξη, είναι ότι αν θέλεις να παρέμβεις πρωταγωνιστικά στον πολιτικό ανταγωνισμό, πρέπει να έχεις στρατηγική-σχέδιο, αλλά ταυτόχρονα να παίρνεις και ρίσκα, πολιτικά και προσωπικά. Αν ήθελα «σιγουριές» άλλωστε, θα είχα επιλέξει προ πολλού το ΚΚΕ, τον μικροαστικό αριστερισμό, την ιδιώτευση ή κάποιο μοναστήρι.

Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και με την αισιοδοξία της βούλησης λοιπόν, αύριο θα στηρίξω τον Στέφανο Κασσελάκη. Και από Δευτέρα θα αγωνιστώ, όχι για να δικαιωθεί η επιλογή μου, αλλά για να δικαιωθεί η συλλογική ελπίδα.

Γιάννης Μπουρνούς

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Πρώην Βουλευτής Λέσβου

Από πλευρά του ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δημήτρης Μοιρασγεντής στην δημόσια τοποθέτηση του αναφέρει:

Αύριο θα ψηφίσω ξανά τον Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Και θα το κάνω γιατί έχω πεισθεί ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να ηγηθεί του νέου ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς περιχαρακώσεις, αγκυλώσεις και φετίχ, θα απευθυνθεί εκ νέου στη κοινωνία με μια κυβερνητική πρόταση για μια σύγχρονη, δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία, απαλλαγμένη από την μιζέρια και την παραίτηση που έχει φέρει η επιτελική α(χ)ριστεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή σέβομαι απόλυτα και τους συντρόφους που θα κάνουν διαφορετική επιλογή. Για οποιονδήποτε λόγο.

Κι αυτός ο σεβασμός θα πρέπει να είναι αμοιβαίος προς όλους μας.

Σεβασμός προς τις χιλιάδες μελών του κόμματος που θα βρεθούν αύριο στη κάλπη και δημοκρατικά θα αποφασίσουν για τον/την νέο/α πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Χωρίς ειρωνίες, χλευασμό, fake news, ad hominem και τοξικότητα.

Και το βράδυ άπαντες να σεβαστούμε το αποτέλεσμα, οποίο κι αν είναι αυτό.

Κι από Δευτέρα ξεκινάει η προσπάθεια να ξανακάνουμε τη πατρίδα μας, ένα τόπο που θα θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Μια προσπάθεια με πρώτο ορόσημο τις ευρωεκλογές του 2024.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού