× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στράτος Πέτρου: Γιατί μαζί με τη Βάσω Χοχλάκα

«Έχω την συγκρότηση, την τεχνοκρατική επάρκεια, το ήθος και το πολιτικό υπόβαθρο προκειμένου να συμβάλω στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων»

Δημοσίευση 24/9/2023

Στράτος Πέτρου: Γιατί μαζί με τη Βάσω Χοχλάκα

Γεννήθηκα το 1975 στη Μυτιλήνη, όπου και μεγάλωσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολιτικοποιήθηκα και συνειδητοποιήθηκα πολιτικά την περίοδο των ιστορικών μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου

Εισήχθην το έτος 1993 στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από την οποία αποφοίτησα το έτος 1997.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις τάξεις της ΠΑΣΠ, υπήρξα δε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής «Κώστας Βάρναλης», Γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής Κομοτηνής και Αναπληρωτής Γραμματέας της Σπουδάζουσας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ροδόπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήμουν υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία χρόνια στερούμαι κομματικής ταύτισης εξακολουθώ όμως να ανήκω σ’ αυτό που λέμε σχηματικά ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μετά τις σπουδές μου επέλεξα συνειδητά να μείνω στον τόπο μου, τον οποίο αγαπώ και θέλω να δω να προκόβει. Δραστηριοποιούμαι λοιπόν επαγγελματικά στο νησί της Λέσβου ως μάχιμος Δικηγόρος, διατηρώ δε Δικηγορικό Γραφείο από κοινού με τη σύζυγό μου και επίσης Δικηγόρο, Ραλλού Τσακαρέλου με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, την Αθηνά και τον Ιγνάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπληρώνοντας σε λίγες μέρες το 48ο έτος της ηλικίας μου και μετά από επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή 24 ετών αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο ενεργά με τα κοινά, αποδεχόμενος την πρόταση της Βάσως Χοχλάκα να ενταχθώ στο συνδυασμό της ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές.

Θεωρώ ότι η Βάσω έχει να επιδείξει πολυετή ενεργή ενασχόληση με τα κοινά και ειδικά με την Αυτοδιοίκηση, επιδεικνύοντας ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Διαθέτει λοιπόν την αναγκαία εμπειρία και γνώση ώστε να ασκήσει με επάρκεια τα καθήκοντα της Περιφερειάρχη. Από την άλλη, είναι μια νέα γυναίκα, επαγγελματίας που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία και μπορεί να γίνει φορέας και κομίστρια μίας νέας, φρέσκιας αντίληψης για τα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα, μακριά από τις απαρχαιωμένες, ξεπερασμένες, μικροπολιτικές και απολίτικες αντιλήψεις και πρακτικές των διαφορών συστημάτων τοπικής εξουσίας που λειτουργούν με γνώμονα την αναπαραγωγή τους και μόνο και έχουν καταδικάσει τον τόπο σε μια διαρκή μιζέρια και αναπτυξιακή καθήλωση.

Από κει και πέρα προσωπικά έγινα συμμέτοχος σ’ αυτή την προσπάθεια, όχι γιατί επιθυμώ να εμφανίσω εαυτόν ως «παράγοντα», όχι γιατί θέλω να συμμετέχω στην νομή της τοπικής εξουσίας, ούτε φυσικά επειδή προσδοκώ στην εξασφάλιση μέσων βιοπορισμού. Άλλωστε προέρχομαι από την κοινωνία, έχω επαγγελματική δραστηριότητα και έχω επιλέξει να προσπαθώ μέσω αυτής να εξασφαλίσω τα προς το ζην.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, δεν προσδοκώ να αποκτήσω προσβάσεις και κέντρα εξουσίας ώστε να «περνάω πράγματα κάτω από το χαλί» ή να «ανοίγω πόρτες». Δεν υπόσχομαι σε κανέναν ότι θα είμαι ο «άνθρωπός» του στα κέντρα αποφάσεων. Καλώ λοιπόν όσους συντοπίτες μου αποβλέπουν σε τέτοιου είδους υποψηφιότητες, να μην με ψηφίσουν γιατί θα απογοητευτούν!

Αντιθέτως, αν οι συντοπίτες μου πιστεύουν ότι, με γνώμονα τη μέχρι σήμερα επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή, έχω την συγκρότηση, την τεχνοκρατική επάρκεια, το ήθος και το πολιτικό υπόβαθρο προκειμένου να συμβάλω στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και θα βοηθήσουν τον τόπο να ξεφύγει από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη, τότε θα είναι τιμή μου να μου εμπιστευτούν την ψήφο τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ