× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όχι στην κατασκευή νέου ΚΥΤ στην Χίο λέει ο Μουτζούρης

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η Περιφερειακή Αρχή και η παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης» για την αυριανή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου Μετανάστευσης για την κατασκευή νέου ΚΥΤ στο Θόλος της Χίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2023

Όχι στην κατασκευή νέου ΚΥΤ στην Χίο λέει ο Μουτζούρης

Με δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης (μια ως εκφραστής της Περιφερειακής Αρχής και μια ως επικεφαλής της παράταξης «Άλμα Ανάπτυξης») εκφράζει την αντίθεση του στην δημιουργία νέου ΚΥΤ για πρόσφυγες – μετανάστες στην περιοχή Θόλος της Χίου. Παράλληλα δηλώνει την στήριξη του στους αγώνα των κατοίκων Χίου και όλου του Βορείου Αιγαίου ενάντια στις νέες δομές. Αφορμή για τις ανακοινώσεις αυτές αποτέλεσε η αυριανή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή νέου ΚΥΤ στην περιοχή Θόλος της Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση της στην κατασκευή δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Θόλους Χίου και σε κανένα άλλο σημείο του νησιού.

Παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των Χιωτών και των Βορειοαιγαιοπελαγιτών που είναι ενάντια στις δομές.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τους αρμόδιους στην Αθήνα να ανησυχήσουν για τις ολοένα αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά μας.

Τους καλούμε να αντιληφθούν πως η λύση δεν είναι η κατασκευή δομής και ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών στο Βόρειο Αιγαίο αλλά η φύλαξη των συνόρων και η μεταφορά αυτών όπου επιθυμούν στην Ευρώπη».



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του συνδυασμύ «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» αναφέρει:

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, χαιρετίζουν τη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Χίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης έξω από το Πρωτοδικείο Χίου, με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατά του Δήμου Χίου, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση οχημάτων στην περιοχή του Θόλους για την κατασκευή της νέας δομής.

Η ανησυχητική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι υποσχέσεις που συνόδευαν τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, αποδείχθηκαν εκ των υστέρων κενές περιεχομένου – όπως στην περίπτωση της Σάμου όπου η νέα δομή γέμισε επιπλέον 1.000 άτομα από την ονομαστική της χωρητικότητα- μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που για μία ακόμη φορά ταυτιζόμαστε και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Χίου.

Το κάναμε το 2019, ήμασταν παρόντες το 2020 γεμίζοντας την κεντρική πλατεία Χίου, σταθήκαμε στο πλευρό τους κάτω από τον καταπέλτη τον Ιανουάριο του 2022 και σήμερα είμαστε ξανά εδώ, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι υποψήφιου του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» θα δώσουν το παρών στην αυριανή συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο της Χίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής