× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον πολίτη»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά με τον Κώστα Μουτζούρη, εξηγεί ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Δήσσος. Χαρακτηρίζει σημαντική την πενταετία που έρχεται

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/9/2023

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον πολίτη»

Την παράταξη του Κώστα Μουτζούρη, «Άλμα Ανάπτυξης», στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επέλεξε να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά ο γνωστός μουσικός, ψάλτης και εκπαιδευτικός Μιχάλης Δήσσος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Δήσσος ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία της Λέσβου λόγω της σημαντικής ενασχόλησής του με τον πολιτισμό, την βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή Πρωινοί Διάλογοι εξήγησε τους λόγους για τους οποίος αποφάσισε για δεύτερη φορά να ενταχθεί στο δυναμικό του Κώστα Μουτζούρη.

«Ο Κώστας Μουτζούρης είναι δίπλα στον πολίτη

Ο ίδιος όπως σημείωσε συνεργάστηκε στενά με τον Περιφερειάρχη για 2,5 περίπου χρόνια από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου για θέματα πολιτισμού και παιδείας και είδε από κοντά τον τρόπο που λειτουργεί ο Κώστας Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές και πρώτος επιλαχών του συνδυασμού. Από την συνεργασία που είχα με τον Περιφερειάρχη αντιλήφθηκα ότι είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτά μάτια και αυτιά, δίπλα στον απλό πολίτη σε κάθε γωνιά του Βορείου Αιγαίου. Σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης τετραετίας που πέρασε περιόδευε στα χωριά, μιλούσε με τους πολίτες, με τους απλούς ανθρώπους, τους κοινοτάρχες, και τους συλλόγους κάθε περιοχής. Ακόμη και για ζητήματα που η ίδια η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα δεχόταν να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες κάνοντας προγραμματικές συμβάσεις με δήμους ή άλλους φορείς για την υλοποίηση μικρών ή μεγάλων έργων.

«Στοίχημα να μείνει ο κόσμος στον τόπο μας» 

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δήσσος η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη για τα νησιά μας και ένας άνθρωπος με εμπειρία διοικητική και τεχνική όπως είναι ο Κώστας Μουτζούρης θα είναι απόλυτα χρήσιμος για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένα μεγάλο ζήτημα που με απασχολεί προσωπικά όπως και πολλούς νέους ανθρώπους είναι πως θα ζωντανέψουμε τον τόπο μας και πως θα κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά μας. Εκτιμώ ότι η εργασία είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας νέος για να παραμείνει σε έναν τόπο. Αν λοιπόν έχει μια ικανοποιητική δουλειά που του επιτρέπει να ζήσει με αξιοπρέπεια ο ίδιος και η οικογένειά του τότε δεν έχει λόγο να εγκαταλείψει το χωριό του. Ένα άλλο ζήτημα είναι οι υποδομές. Αν δηλαδή ένας άνθρωπος ζει στο χωριό θέλει για παράδειγμα ασφαλείς δρόμους για να μπορεί να μετακινηθεί 40 – 50 χιλιόμετρα καθημερινά αν χρειαστεί για να πάει στη δουλειά του ή να κάνει άλλες δραστηριότητες.

Το τρίτο σημαντικό στο οποίο προσωπικά μπορώ να προσφέρω είναι η δημιουργία δομών πολιτισμού και ψυχαγωγίας στα χωριά μας. Για να μείνει ένας άνθρωπος στο χωριό θα πρέπει να υπάρχουν και πράγματα που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του και κυρίως το ενδιαφέρον των νέων. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση δράσεων που σχετίζονται με τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά την άθληση, το θέατρο και άλλες παραγωγικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ορχήστρα του Δήμου Μυτιλήνης που έγινε από το μαέστρο Νίκο Τσιριγώτη και ξεκίνησε από λίγους ανθρώπους που αγαπούσαν τον πολιτισμό και τη μουσική. Ανάλογα σπουδαία πράγματα μπορούν να γίνουν και στα χωριά και η Περιφέρεια μπορεί να σταθεί στο πλευρό και να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες».

Από εκεί και πέρα μιλώντας για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας ο κ. Δήσσος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια μπορεί να επέμβει και να παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις όταν οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, για περιπτώσεις δρόμων, ύδρευσης, ακόμη και υποδομών. «Η Περιφερειακή αρχή την τετραετία που πέρασε χρηματοδότησε πολλά τέτοια έργα τα οφέλη των οποίων άμεσα αντιλήφθηκαν και αντιλαμβάνονται οι πολίτες των νησιών μας σε πόλεις και μικρά χωριά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου