× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το κλειδί της επιτυχίας σε μια δημοτική αρχή είναι η καλή συνεργασία»

Με τον Παναγιώτη Χριστόφα και την παράταξη «Μπροστά» θα είναι υποψήφιος για το Δήμο Μυτιλήνης ο πρώην αντιδήμαρχος και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2023

«Το κλειδί της επιτυχίας σε μια δημοτική αρχή είναι η καλή συνεργασία»

Επιστρέφει στον Α’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος πλέον με τον Παναγιώτη Χριστόφα και την παράταξη «Μπροστά» Νίκος Καρασάββας ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Πηγής για μια τετραετία και αντιδήμαρχος στην Δημοτική Αρχή Γαληνού στον κρίσιμο τομέα της  Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και Πρασίνου στο Δήμο Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Νίκος Καρασάββας οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Δήμο Λέσβου την πενταετία της Δημοτικής Αρχής Γαληνού, ήταν πολύ διαφορετικές από τις σημερινές με δεδομένο όπως είπε ότι είχαμε έναν τεράστιο σε έκταση Δήμο ο οποίος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα ενώ συνέβησαν και πολλά έκτακτα γεγονότα τα οποία απαιτούσαν ειδική διαχείριση. 

«Ειδικά η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, θεωρώ ότι για τους δύο Δήμους του νησιού, Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου θα πρέπει να έχει κοινή δράση και στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικότητα όλα τα ζητήματα που θα ανακύπτουν. Δηλαδή αν ξεσπάσει μια πυρκαγιά σε ένα Δήμο ή αν γίνει μια πλημμύρα ή κάτι άλλο σοβαρό, δεν θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και με την υπηρεσία του άλλου Δήμου; Το νησί είναι ενιαίο και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε στις περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων διότι οι φυσικές καταστροφές δεν γνωρίζουν όρια και σύνορα».

Αναφερόμενος στην επιλογή του να είναι ξανά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος μαζί με τον Παναγιώτη Χριστόφα, ο κ. Καρασάββας  σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επιλογή έγινε συνειδητά και είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας που είχε με τον υποψήφιο Δήμαρχο κατά την διάρκεια της θητείας του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Παναγιώτης Χριστόφας είναι ένας νέος άνθρωπος, με πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα. Είναι κατ’ αρχήν συνεργατικός και υπέρ της ομαδικής δουλειάς και προσπάθειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με δεδομένο ότι αν δεν δουλέψεις ομαδικά σε ένα Δήμο ή σε μια Περιφέρεια όσο καλά στελέχη και αν υπάρχουν τότε το αποτέλεσμα θα είναι ανύπαρκτο. Απαιτείται καλός συντονισμός και αρκετός αέρας ώστε το κάθε στέλεχος να προχωρήσει το έργο που έχει αναλάβει υπό την καθοδήγηση βέβαια και διακριτική παρακολούθηση του πολιτικού του προϊσταμένου, του δημάρχου στην περίπτωση των Δήμων. Επιπλέον ο Παναγιώτης Χριστόφας είναι πολύ εργατικός σε σημείο που εκτιμώ κάποιοι δύσκολα θα τον ακολουθήσουν και επίσης βλέπει πολύ καθαρά ορισμένα πράγματα γεγονός πολύ βοηθητικό για την πορεία του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Καρασάββας, σημείωσε πως η νέα δημοτική αρχή Μυτιλήνης, θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της, διότι όπως σημείωσε υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό.

«Δεν ρίχνω ευθύνες στην παρούσα δημοτική αρχή και στα στελέχη της, επειδή ακριβώς γνωρίζω καλά τα προβλήματα που υπάρχουν και τις αδυναμίες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον πολίτη και στην βελτίωση της καθημερινότητάς του. Οι δημότες όταν υπάρχει διαφάνεια στη λειτουργία ενός δήμου και τους εξηγήσει κάποιος ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν, δείχνουν κατανόηση και συνεργάζονται ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη