× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τίμησαν τον Δήμαρχο που άφησε εποχή

Συγκίνηση για τη «Συνύπαρξη» που οργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης προβολή ντοκιμαντέρ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2023

Τίμησαν τον Δήμαρχο που άφησε εποχή

Συγκινητική ήταν η εκδήλωση της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» που έγινε το περασμένο Σάββατο με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Komunist Osman» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης: «Μια εξαιρετική ταινία του φίλου Gokmen Ulu για τον εμβληματικό Δήμαρχο του Δικελί, Osman Ozguven. Πολλά ήταν τα δακρυσμένα μάτια μετά το τέλος της ταινίας, και η έκπληξη των νεώτερων για όλα αυτά που συνέβαιναν στην Τουρκία εκείνη την εποχή αμέσως μετά τη λήξη της δικτατορίας του 1980-84.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος της Συνύπαρξης Βήλυ Τεντόμα-Ζερβού, η πρόεδρος της Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο (Ege Baris) Zeynep Altiok Akatli, ο κ. Μάκης Βενέτας εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Μυτιλήνης και ο σκηνοθέτης της ταινίας Gokmen Ulu. Μηνύματα έστειλαν η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μαρία Κομνηνάκα και ο πρόεδρος της Φιλειρηνικής Κίνησης Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), Πάνος Τριγάζης. Παρόντες επίσης ήταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Χριστόφας Μυτιλήνης, κ. Συκάς Δυτικής Λέσβου και η υποψήφια περιφερειάρχης κ. Χοχλάκα.


Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί σε 7 πόλεις της Τουρκίας και έχουν προγραμματιστεί άλλες 4. Έχει προκριθεί στους φιναλίστ του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στα Άδανα. Έχει προγραμματιστεί η προβολή του σε Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία.
Το πρωί της ίδιας μέρας, τα μέλη της «Συνύπαρξης» υποδεχτήκαν τον δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Tunc Soyer ο οποίος συνυπέγραψε Μνημόνιο Φιλίας και Συνεργασίας με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη. Ο Δήμος Μυτιλήνης οργάνωσε μια όμορφη, θερμή υποδοχή στο λιμάνι για τον κ. Soyer και την αντιπροσωπεία του με τη βοήθεια του Συλλόγου Ασπίδα καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας Μυτιλήνης, των Σαντουριών της Αγιάσου και του χορευτικού τμήματος της Επάνω Σκάλας, ενώ δώρα πρόσφερε ο Εμπορικός Σύλλογος.


«Ευχαριστούμε για τη βοήθεια, τον Δήμο και τη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης για την παραχώρηση του θεάτρου. Το ξενοδοχείο Blue Sea για τη φιλοξενία του Οσμάν Οζγκιουβέν. Τους εργαζόμενους του Δήμου. Τον Κώστα Καρατζά για την επιμέλεια των τεχνικών θεμάτων στο θέατρο. Τη Φατός Λαζαρή για τη φροντίδα στους φίλους που ήρθαν από Τουρκία.
Και επειδή τα μέλη μας δέχονται πολλές εκκλήσεις για επανάληψη της προβολής, βεβαιώνουμε τους φίλους μας ότι μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις των δημιουργών στην Τουρκία και Ευρώπη, η ταινία θα προβληθεί ξανά στον τόπο μας», τόνισε η οργάνωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα