× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το Γεωθερμικό πεδίο Πολιχνίτου

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2023

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το Γεωθερμικό πεδίο Πολιχνίτου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι και επίσημα πλέον κάτοχος του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, χτες υπεγράφη η σύμβαση εκμίσθωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του βεβαιωμένου τοπικού ενδιαφέροντος γεωθερμικού πεδίου Πολιχνίτου, από την Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Δήμου Δυτικής Λέσβου, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη και εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ενώπιον συμβολαιογράφου Πολιχνίτου.

Εντός των επόμενων δύο μηνών θα γίνει η παράδοση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με την κατασκευή έργων υποδομής για τη τηλεθέρμανση κτιρίων, τη θέρμανση θερμοκηπίων και πτηνοτροφείων και την ξήρανση προϊόντων. Εξάλλου, στο επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται και οι αναγκαίες μελέτες εφαρμογής, προκειμένου οι εγκαταστάσεις αξιοποίησης του γεωθερμικού ρευστού να είναι λειτουργικές μετά από δύο χρόνια.

«Ο Δήμος ανέλαβε την σημαντική πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε να πετύχει εκεί που οι προηγούμενοι φορείς δεν τα κατάφεραν. Η εκμετάλλευση της γεωθερμίας θα δώσει νέα ώθηση στην τοπική οικονομία και σε βάθος χρόνου θα αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο όσων διαμένουν στην περιοχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ η Αντιδήμαρχος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη στάθηκε στη σκληρή δουλειά που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση των έργων:

«Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε με την υπογραφή του συμβολαίου μίσθωσης του γεωθερμικού πεδίου. Απαιτούνται γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Βασιζόμαστε τόσο στο αξιόλογο αλλά δυστυχώς ολιγάριθμο προσωπικό του Δήμου όσο και στους εξαιρετικούς εξωτερικούς συνεργάτες μας. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση των υποδομών. Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους συνδημότες μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ