× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στο Βόρειο Αιγαίο… έχουμε ζωή!»

Ο Νίκος Μανάβης επικεφαλής της «Ανταρσίας στο Αιγαίο», υποψήφιος Περιφερειάρχης ανοίγει την προεκλογική συζήτηση με θέματα ουσίας και καλεί τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες να στηρίξουν

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/9/2023

«Στο Βόρειο Αιγαίο… έχουμε ζωή!»

Τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες να στηρίξουν την «Ανταρσία στο Αιγαίο» στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές καλεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νίκος Μανάβης, με σύνθημα «Στο βόρειο Αιγαίο έχουμε ζωή». Μάλιστα ανακοίνωσε και τη διεύρυνση της παράταξής του με τον Λευτέρη Χαβό, από την Πέτρα με πολιτική καταγωγή την ανανεωτική κομμουνιστική Αριστερά και μέλος του ΔΣ Συνεταιρισμού Στύψης, ως υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την κατάθεση των υποψηφιοτήτων ο Νίκος Μανάβης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για την εκλογική επικαιρότητα, αναλύοντας από τη διεθνή συγκυρία έως τη μικρή νησιωτική δική μας.

Αρχικά ο Νίκος Μανάβης, μεταξύ άλλων στάθηκε στο μικρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ των νησιωτών του βορείου Αιγαίου, εξηγώντας ότι είναι μύθος ότι τα νησιά απολαμβάνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο και αποδίδοντας το πρόβλημα στην ανεργία, τα ακριβά μεταφορικά έξοδα και στην απίσχναση του παραγωγικού ιστού. Τόνισε ότι τα μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι το σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών που θα ρημάξουν τους βοσκοτόπους, οι ενεργειακές αλλαγές στην ακτοπλοΐα που θα επιβαρύνουν τους νησιώτες και η ταχεία τουριστική ανάπτυξη στα πρότυπα του Νοτίου αιγαίου και τις Κρήτης. Και, γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στήριξε δικό του υποψήφιο Περιφεριεάρχη, τον Αλκιβιάδη Στεφανή, για να μη συναντήσει αντιστάσεις. «Η Ανταρσία στο Αιγαίο όμως έχει λόγο ύπαρξης και θα είναι εκείνη η φωνή που θα αντισταθεί στα καταστροφικά αυτά σχέδια», εξήγησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Νίκος Μανάβης.

Ασκησε κριτική στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή για τις πολιτικές της προτεραιότητες παρουσιάζοντας ως παραδείγματα τη μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος στους γιατρούς που αποφασίστηκε έναν χρόνο πριν και τη δακοκτονία ως προς τον διαγωνισμό, την υλοποίηση κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ