× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε το Χρούσο σαν άντρο γυμνιστών ή σαν λημέρι εγκληματιών καταληψιών»

Απάντηση της «Επιτροπής φίλων της ελεύθερης παραλίας Χρούσου»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/9/2023

«Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε το Χρούσο σαν άντρο γυμνιστών ή σαν λημέρι εγκληματιών καταληψιών»

Eντελώς ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στους κατασκηνωτές του Χρούσου, η «Επιτροπή φίλων της ελεύθερης παραλίας Χρούσου», η οποία επιθυμεί να γνωστοποιήσει την δική της πλευρά των γεγονότων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τις τελευταίες ημέρες ο επονομαζόμενος «Σύλλογος των απανταχού Χρουσιανών» έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον των κατασκηνωτών της παραλίας στον Χρούσο Λέσβου. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο παιχνίδι εντυπωσιασμού ορισμένων τοπικών παραγόντων με μικροπολιτικά συμφέροντα, το οποίο ευτυχώς δεν εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η παραλία του Χρούσου είναι πανέμορφη και φιλόξενη και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς κατοίκους της Λέσβου, αλλά και για επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί, συμβιώνουμε αρμονικά, γνωριζόμαστε, συνυπάρχουμε και τα παιδιά μας παίζουν μαζί στην ίδια παραλία. Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε το Χρούσο σαν άντρο γυμνιστών, ούτε σαν λημέρι εγκληματιών καταληψιών. Η απαγόρευση της δυνατότητας της ελεύθερης κατασκήνωσης συνιστά ανώφελο αποκλεισμό για τους πραγματικούς φυσιολάτρες. Οι εκατοντάδες κατασκηνωτές που πέρασαν αυτό το καλοκαίρι από την παραλία του Χρούσου ήρθαν εδώ για αυτό το φυσικό περιβάλλον, διεκδικώντας την ησυχία που μόνο με την διαβίωση στην ελεύθερη κατασκήνωση μπορούν να προσεγγίσουν.

Διαλέξαμε να έρθουμε εδώ και να στηρίξουμε αυτή την δυσπρόσιτη πλευρά της Λέσβου. Ο διωγμός των επισκεπτών θα οδηγήσει σε οικονομική δυσπραγία πολλές κατηγορίες επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής Χρούσου - Μεσοτόπου - Ταβαρίου, (ταβέρνες, καντίνες, μίνι μάρκετ, φούρνους και μανάβικα που επισκεφτήκαμε), μιας και η περιοχή ούτως ή άλλως υστερεί σε άλλου είδους καταλύματα. Όλα αυτά τα χρόνια, το οικοσύστημα του Χρούσου δεν έχει ποτέ επιβαρυνθεί από τους επισκέπτες και τους διαμένοντες σ' αυτόν. Αντιθέτως, είναι χάρη σ' αυτόν τον κόσμο που αυτό διαφυλάσσεται, συντηρείται και δεν καταπατάται. Μάλιστα, την παραλία χρησιμοποιούν ως τόπο διακοπών όχι μόνο τουρίστες, αλλά και ένα μεγάλο πλήθος Λέσβιων, που διαμένουν στην παραλία τα Σαββατοκύριακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την πρωινή επίσκεψη της αστυνομίας, αυτή συνέβη σε μια φάση που η παραλία ήταν σχεδόν άδεια. Αξίζει χαρακτηριστικά να σημειωθεί ότι οι φερόμενοι ως κατασκηνωτές επί το πλείστον ήταν απλοί λουόμενοι στην παραλία, πολύ μακριά από οποιαδήποτε σκηνή!

Οφείλουμε να στηλιτεύσουμε την προσπάθεια διχασμού της τοπικής κοινωνίας από μερίδα ατόμων και συμφερόντων, και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες. Θέλει αρετή και τόλμη (και τρέλα) το ελεύθερο κάμπινγκ! Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να υπερασπιστούν τον τόπο τους και να μην αφήσουν μια μικρή μερίδα ανθρώπων να τον καταδικάσουν σε μαρασμό. Καλούμε να αποσυρθούν οι αβάσιμες κατηγορίες προς τους 30 παραθεριστές. Ας μην γίνει γνωστός ο πανέμορφος Χρούσος για έλλειψη φιλοξενίας.

1. Ουδέποτε η συμπεριφορά των κατασκηνωτών υπήρξε επιθετική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Ο γυμνισμός μηδενικός στην μεγάλη παραλία

3. Σεβασμός στο περιβάλλον από θέση αρχής, όσον αφορά το Natura, αλλά και συνολικότερα

4. Αρμονικότατη η συνύπαρξη κατασκηνωτών και ντόπιου πληθυσμού λουομένων (εξαιρετικά μεγάλου αριθμού) σε όλες τις ηλικίες (ενήλικες, μικρά παιδάκια, κλπ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κείμενο εξ ολοκλήρου αναληθές - κακόβουλο λοιπόν που βάζει ερωτηματικά για τις προθέσεις του.

Τέτοιες συμπεριφορές θίγουν το ήθος των κατοίκων Χρούσου και μας διώχνουν από το νησί, με ό,τι αυτό σημαίνει (τροφοδότηση αγοράς).

Με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον και τους αυθεντικούς κατοίκους του νησιού»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»