× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε ποιον συνδυασμό θα είναι υποψήφιοι οι τελευταίοι συνεργάτες του Κύτελη;

Αναλυτικά οι επιλογές και οι προθέσεις των δημοτικών συμβούλων που παραμένουν στη Δημοτική Αρχή είτε ως μέλη του αρχικού συνδυασμού είτε ως συνεργαζόμενοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/8/2023

Σε ποιον συνδυασμό θα είναι υποψήφιοι οι τελευταίοι συνεργάτες του Κύτελη;

Στο συνδυασμό «Νέα δράση – νέος Δήμος» του υποψηφίου δημάρχου Μυτιλήνης, επιλέγουν να πάνε οι περισσότεροι εναπομείναντες εν ενεργεία και μη, δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι της παράταξης του Στρατή Κύτελη, παρά το έντονο παρασκήνιο της προηγούμενης περιόδου που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του νυν δημάρχου από την εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν από την πρώτη κιόλας μέρα που ο Πανάγος Κουφέλος ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος, συντάχθηκαν μαζί του οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Κώστας Κουνέλλης, Καθαριότητας και Εθελοντισμού Δήμητρα Αλεξανδρή και Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης.

Μάλιστα οι Κατσαβέλλης, Αλεξανδρή και Κουνέλλης υπέβαλαν άμεσα την παραίτησή τους από τις θέσεις που κατείχαν διαχωρίζοντας τη θέση τους από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, με την οποία πλέον η ρήξη είχε επέλθει οριστικά.

Στο πλευρό του Στρατή Κύτελη παρέμειναν και παραμένουν ακόμη παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν οι Δημοσθένης Χατζηγιάννης, Στρατής Τζιμής, Παράσχος Μανούσος, Μιχάλης Φραντζέσκος και Δημήτρης Βαρβαγιάννης καθώς και οι συνεργαζόμενοι Παναγιώτης Ζαφειρίου, Γιάννης Βατός, Μιχάλης Μαμάκος και Θεόδωρος Βουνατσής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη ανακοίνωση της παράταξης καθώς και οι  δηλώσεις των ίδιων στο «Ν» αναφέρουν ότι οι Παράσχος Μανούσος, Μιχάλης Φραντζέσκος και Δημήτρης Βαρβαγιάννης, έχουν ενταχθεί στο συνδυασμό του Κουφέλου, παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά διστακτικοί.

Μάλιστα ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, τις πρώτες μέρες σχεδόν είχε αποκλείσει μια τέτοια συνεργασία και ήταν πολύ κοντά σε συζητήσεις για συνεργασία με παράταξη που κατεβαίνει στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Οι μέρες που ακολούθησαν ωστόσο άλλαξαν τα δεδομένα και ο πρώην δήμαρχος Πλωμαρίου ήρθε πιο κοντά στην παράταξη «Νέα δράση – νέος Δήμος». Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε προφανώς και η δυσαρέσκεια που υπήρξε τελευταία μεταξύ Βαρβαγιάννη και Κύτελη με τον πρώτο να παραιτείται από την ευθύνη της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου και της αντιδημαρχίας Οικονομικών που είχε αναλάβει μετά την απομάκρυνση Κατσαβέλλη.

Πολύ κοντά στην παράταξη Κουφέλου ήταν από την πρώτη στιγμή και ο Μιχάλης Φραντζέσκος, ο οποίος μάλιστα έβλεπε με καλό μάτι τη συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου αφού όπως έλεγε σε συζητήσεις με συνεργάτες επιθυμεί να παραμείνει στον Α’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης και να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τελευταίος που έλαβε τη μεγάλη απόφαση είναι ο Παράσχος Μανούσος ο οποίος ως αντιδήμαρχος Γέρας παρέμεινε σταθερός στη θέση του όλη την τετραετία της Δημοτικής Αρχής Κύτελη. Ο ίδιος δεν άνοιγε τα χαρτιά του και γενικά ήταν αρκετά προβληματισμένος για την πορεία του από εδώ και πέρα. Τελικά επέλεξε να δώσει τα χέρια με τον Πανάγο Κουφέλο αφού επιθυμεί να παραμείνει στο Δήμο Μυτιλήνης και να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε σε περίπτωση που εκλεγεί.

Οι μόνοι από το στενό πυρήνα της παράταξης του Στρατή Κύτελη που δεν έκαναν μεταγραφή στο νέο δεξιό ψηφοδέλτιο, είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στρατής Τζιμής.

Ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, όπως δήλωσε στο «Ν» είναι σε συζητήσεις  με τον Αλκιβιάδη Στεφανή για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ο ίδιος άλλωστε και στο παρελθόν ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος και μάλιστα είχε υπηρετήσει και σε θέσεις ευθύνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής, όπως είχε δηλώσει στο «Ν» αφήνει τον Α’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης και στηρίζει την προσπάθεια του Αλικιβιάδη Στεφανή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος ή αν απλώς θα βοηθήσει τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας να πάρει την Περιφέρεια, χωρίς ο ίδιος να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή αν θα ενταχθούν σε κάποιο ψηφοδέλτιο οι Γιάννης Βατός και Μιχάλης Μαμάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Βατός έχει κάνει συζητήσεις με τον Πανάγο Κουφέλο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση για το αν τελικά θα συνεργαστούν.  Παράλληλα κοιτάζει με καλό μάτι και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου χωρίς να αποκλείει κάποια νέα συνεργασία. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε επαφή με τον Αλκιβιάδη Στεφανή. 

Σε κάθε περίπτωση ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεόδωρος Βουνατσής δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ενώ ο Παναγιώτης Ζαφειρίου εντάχθηκε και επίσημα στο ψηφοδέλτιο του Αλκιβιάδη Στεφανή και το όνομά του ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες στην πρώτη παρουσίαση του νέου συνδυασμού.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΧΩΡΙΑ

Στολισμός Επιταφίου όπως παλιά από τις γυναίκες του Ασώματου

Το «Ν» παρακολούθησε την παραδοσιακή τελετουργία του στολισμού στην εκκλησία του Ταξιάρχη στον Ασώματο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ