× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο «οίνος και ο έρωτας» σε πρώτο πλάνο

Μεγάλη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών στο 7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας στην Ανεμώτια

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 19/8/2023

Ο «οίνος και ο έρωτας» σε πρώτο πλάνο

Ξεπέρασε σε προσέλευση κόσμου κάθε προηγούμενη διοργάνωση το φετινό 7ου Φεστιβάλ Αμπελουργίας στην Ανεμώτια.Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο βράδυ με την θεατρική παράσταση «Κίτρινα Γιλέκα» του Δημήτρη Κίνδερλη ενώ χτες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία του Βασίλη Καζούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο φετινό Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε και η Ένωση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Βορείου Αιγαίου «Συνέργεια».Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Ανεμώτιας, τα μέλη της Ένωσης παρουσίασαν τα εγχειρήματα του Βορείου Αιγαίου που έχουν επιλέξει ένα κοινωνικό μοντέλο συνεργασίας και ανάπτυξης, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα χτες έγινε και μια υπέροχη ξενάγηση των επισκεπτών στην Ανεμώτια από τους ξεναγούς της Κοιν.Σ.Επ. ΠΑΡΕΑ στη ΛΕΣΒΟ.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα σοκάκια του χωριού, άκουσαν μυστικά και ιστορίες που έδεναν το παρελθόν με το παρόν... και ένιωσαν την επίδραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παρών στις εκδηλώσεις της χθεσινής ημέρας έδωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος σε δηλώσεις του στο «Ν» ανέφερε ότι «το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του κρασιού ξεκίνησε το 2018 από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του τότε ενιαίου δήμου Λέσβου.Μετά από δυο επεισοδιακές συνεδριάσεις θα έλεγα δόθηκαν για πέντε χρόνια τα κτίρια του παλιού Συνεταιρισμού Ανεμώτιας στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και ξεκίνησε η όλη προσπάθεια. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε και στον δήμο Δυτικής Λέσβου με επέκταση της εταιρίας και σε άλλα προϊόντα και ελπίζω και στο μέλλον να πάμε ακόμα καλύτερα».

.


Το Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη εκπροσώπησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Βιομηχανίας και πρώην Αντιδήμαρχος του δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης. Σε δήλωση του στο «Ν» ο κ.Ζαφείρης σημείωσε «παρακολουθώ το εγχείρημα της ΚΟΙΝΣΕΠ από την περίοδο που ήμουν στο δήμο και χαίρομαι πάρα πολύ για την εξέλιξη του. Οι προδιαγραφές είναι να πάει πολύ ψηλα.Μεταφέρω τον χαιρετισμό του κ.Μουτζούρη και την υποστήριξη της Περιφέρειας με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που περιελάμβανε τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Αυτό το πρόγραμμα θα επαναληφθεί στην νέα προγραμματική περίοδο και θα υπάρχουν ενδιαφέροντα προγράμματα για τον παραγωγικό τομέα. Ο στόχος είναι να γίνει και σε αυτό τον τομέα και σε κάθε επιχείρηση το «Άλμα Ανάπτυξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», Ηλίας Καστρινέλλης ευχαρίστησε τον κ.Ζαφείρη καθώς βρέθηκε από την αρχή κοντά στο εγχείρημα. «Η Περιφέρεια έχει ανταποκριθεί θετικά σε όλα τα αιτήματα που είχαμε.Μας έχει στηρίξει έμπρακτα όπως και εμείς ανταποκρινόμαστε πολύ θετικά στην εμπιστοσύνη τους. Το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε χρηματοδοτηθεί το εκτελούμε απαρέγκλιτα και οδεύει προς τη λήξη του. Ελπίζουμε σε μια νέα συνεργασία στο μέλλον».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος