× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεργασία για να λειτουργήσει το ΟΣΔΕ

Η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη με την ΠΕΦΑΣΥ (Πανελλήνια Ένωση Φορέων Αγροτικής Συμβουλευτικής) αποδείχθηκε παραγωγική

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/8/2023

Συνεργασία για να λειτουργήσει το ΟΣΔΕ

Με σύμμαχο την ΠΕΦΑΣΥ θα προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το επόμενο διάστημα προκειμένου να καταστήσει λειτουργικό το ΟΣΔΕ, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις του 2023. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των Κέντρων Υποδοχής δηλώσεων που εκπροσωπεί περισσότερα από 150 ΚΥΔ σε όλη την χώρα.


Η ανακοίνωση αναφέρει:


«Την Τρίτη 8/8/2023 βρέθηκε σε κλειστή σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Σταύρο Κελέτση, τον γενικό γραμματέα Γιώργο Στρατάκο και στενούς τους συνεργάτες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Αγροτικής Συμβουλευτικής εκπροσωπώντας περισσότερα των 150 ΚΥΔ.


Στην σύσκεψη αναφέρθηκαν τα επίκαιρα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων καθώς και ο σχεδιασμός των χρονοδιαγραμμάτων που θα πρέπει να συν αποφασιστούν για την ομαλή εξέλιξη του έργου του ΟΣΔΕ 2023.


Η ΠΕΦΑΣΥ από τη μεριά της περιέγραψε όλα εκείνα τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την ομαλή ροή του έργου καθώς και τις διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να υποστηρίξει το ΥΠΑΑΤ προς αποκατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα όλων των εκκρεμοτήτων.


Κατατέθηκε κείμενο επιστολή στο οποίο περιγράφονται 60 τεχνικά θέματα αποτρεπτικά για την οριστικοποίηση της δήλωσης καλλιέργειας καθώς και επιστολές αλληλογραφίας μεταξύ του οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ, της αναδόχου εταιρείας και του συνδέσμου στο οποίο διακρίνεται εμφανώς ότι υπάρχει αδυναμία στην υλοποίηση όλων αυτών των θεμάτων από τους εμπλεκόμενους.


Μεταφέρθηκε η αγωνία όλων μας για το κρίσιμο σημείο το οποίο βρίσκεται το ΟΣΔΕ του 2023 καθώς και η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν τα κέντρα υποδοχής δηλώσεων τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας όχι απλά να συμβουλέψουν και να υποβοηθήσουν ορθά τον Έλληνα αγρότη, αλλά και να ξεπεράσουν την δύσκολη συγκυρία τεχνικών ελλείψεων και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων στην οποία βρίσκονται.

Η πολιτική ηγεσία φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένη για όλα καθώς και ότι έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες επίλυσης πολλών εξ’ αυτών που πιθανώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν οριστικό αποτέλεσμα στην πολύπαθη φετινή διαδικασία.


Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν τεκμηριωμένες και ειλικρινείς σε ένα πλαίσιο ισχυρής θέλησης και βούλησης για τροποποίηση όλης της διαδικασίας.

Από τη μεριά μας δεσμευόμαστε όπως δεσμευθήκαμε και ένα χρόνο πριν να στηρίξουμε για άλλη μία φορά με όλες μας τις δυνάμεις την πολιτική βούληση και την κυβερνητική απόφαση της μεταφοράς των δηλώσεων καλλιέργεια στο κυβερνητικό νέφος GOV.GR πράγμα που επιθυμεί και το υπουργείο μέχρι το σημείο που να μην θιγούν τα συμφέροντα των εταιρειών μας αλλά κατ’ επέκταση και οι ομαλές και έγκυρες πληρωμές των επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών.


Παραμένουμε σε εγρήγορση και αναμένουμε τις επόμενες μέρες την επίλυση των προβλημάτων για το καλό όλου του Αγροτικού κόσμου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ