× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Δαμοπούλου στη Σκάλα Ερεσού

Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα τουρισμού και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2023

Εντυπωσίασε η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Δαμοπούλου στη Σκάλα Ερεσού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ελένης Δαμοπούλου με τίτλο Handmade poetry (Χειροποίητη ποίηση), στην Αίθουσα εκδηλώσεων Φορέα Τουρισμού Ερεσού στη Σκάλα Ερεσού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Αυγούστου και τη διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Ερεσίων «ο Θεόφραστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελένη Δαμοπούλου παρουσιάζει την τρέχουσα δουλειά της με τίτλο Handmade poetry, συνθέτοντας ένα εικαστικό περιβάλλον, όπου λέξεις ή φράσεις με διφορούμενο χαρακτήρα, αποδομούνται και ανασυντίθενται σε έργα-μηνύματα ανοιχτά σε προσωπικές, πολλαπλές ερμηνείες. Η ματιέρα των τοίχων της πόλης, το παιχνίδι του συνθήματος, του ίχνους, της διαμαρτυρίας, του έρωτα, που ανακατεύεται με την διαφήμιση, το γηπεδικό οίστρο ή την πολιτική προπαγάνδα, αφομοιώνονται στα έργα της, δημιουργώντας μια νέα οπτική περιπέτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μας λέει η εικαστικός, «Είτε μέσα από την καθαρή μορφή των λέξεων, είτε αλλοιώνοντας τη δομή της φόρμας, αναδεικνύω τον συμβολισμό των γραμμάτων και το αποσπασματικό νόημα της κρυμμένης πληροφορίας. Επεμβαίνοντας στο χαρτί με σκισίματα και κολάζ, κρύβοντας και ανασυνθέτοντας την εικόνα, δημιουργώ ένα αίνιγμα / σχόλιο πάνω στο παράλογο της ζωής. Η προσέγγιση αυτή επεκτείνεται και στη δουλειά μου με τα κεραμικά, όπου οι λέξεις εντάσσονται σε τρισδιάστατα έργα σε πηλό και πορσελάνη. Μέσα από αυτό το νέο υλικό, αυτοσχεδιάζοντας με αυθορμητισμό, επαναπροσδιορίζω την εικαστική μου γλώσσα σε ένα παιχνίδι – περιπέτεια ανάμεσα στη φόρμα, το σχήμα το χρώμα και την υφή»

Ώρες λειτουργίας: 7-10 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελένη Δαμοπούλου σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1994. Με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έλαβε Masters στη ζωγραφική από το Edinburgh College of Art–Heriot Watt University.

Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε σειρά εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2015 είναι υπεύθυνη του Εικαστικού Τμήματος του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Hellenic-American Educational Foundation).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Βυζαντινός Ελληνισμός» πρωτότυπη μουσική παράσταση

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Μαύρη κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το 50% των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης