× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ενημέρωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου για το «Θερμόπολις»

Κριτική από την παράταξη της αντιπολίτευσης και για την ελλιπή ενημέρωση από πλευράς της δημοτικής αρχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2023

Ενημέρωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου για το «Θερμόπολις»

Το ιστορικό του προγράμματος «Θερμόπολις» για τον Πολιχνίτο παραθέτει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Δυτικής Λέσβου. Παράλληλα η παράταξη της αντιπολίτευσης στηλιτεύει τις ενημερώσεις για σημαντικά θέματα μέσω του facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:


Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται ενημέρωση των δημοτών μέσα από το Facebook και μάλιστα σε σοβαρά θέματα όπως το πρόγραμμα «Θερμόπολις», η τηλεθέρμανση, οι ιαματικές πηγές, οι συνεχείς διακοπές νερού κ.α.

Γιατί μέσω αυτής της τακτικής, δεν γίνεται ουσιαστικός διάλογος και αφήνεται εσκεμμένα έλλειμμα ενημέρωσης στους δημότες, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Αυτό βέβαια δεν γίνεται τυχαία, άλλα έχει στόχο να σκεπάσει την αλήθεια, γεγονός που βολεύει τη Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελευταία ανάρτηση του δημάρχου για το πρόγραμμα «Θερμόπολις» και τη τηλεθέρμανση έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω για την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία σκοπίμως αποκρύπτεται.

Το πρόγραμμα «Θερμόπολις» είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί το 2010, από τον καποδιστριακό Δήμο Πολιχνίτου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα ΤΕΙ Χαλκίδας, το ΚΕΠΕ και το ΙΓΜΕ.. Το παραπάνω καινοτόμο πρόγραμμα δεν έτυχε της απαιτούμενης υποστήριξης κατά τον σχεδιασμό του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απεναντίας δημιούργησε προβλήματα κατά την υλοποίηση του.


Το δίκτυο ξεκινάει από τις γεωτρήσεις του γεωθερμικού ρευστού δίπλα στο γήπεδο και εκτείνεται μέχρι τον εσωτερικό οικιστικό ιστό του Πολιχνίτου, για να θερμανθούν τα δημοτικά κτίρια (Πολύκεντρο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο-Λύκειο, Εκκλησία Αγίου Γεωργίου και το Γηροκομείο που είχε ολοκληρωθεί και ποτέ δεν λειτούργησε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα υπήρχε η πρόταση της τότε Δημοτικής Αρχής το παραπάνω δίκτυο να επεκταθεί και στις εργατικές κατοικίες που συνορεύουν με το κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου, καθώς υπήρχε κεντρική θέρμανση σε όλα τα κτίρια. Το παραπάνω δίκτυο λειτούργησε στέλνοντας ζεστό νερό στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου, θερμοκρασίας 88 βαθμών Κελσίου.

Μετά τη σύντομη λειτουργία του δικτύου, η στροβιλαντλία (πομόνα) άντλησης του γεωθερμικού ρευστού έπαθε ζημιά (η οποία ίσως να προκλήθηκε και από ανθρώπινη παρέμβαση, σύμφωνα με τη γνώμη των τεχνικών που την ανέσυραν). Το καλοκαίρι του 2010 στάλθηκε στην αντιπροσωπεία της Caprari, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης για επισκευή.

Από το 2010 μέχρι και το 2023 έχουν περάσει 13 χρόνια, ο δήμαρχος και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής ήταν δημοτικοί σύμβουλοι, με θέσεις ευθύνης, μέχρι και αντιδήμαρχοι της περιοχής του Πολιχνίτου. Καμία ενέργεια δεν έγινε για το «Θερμόπολις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα 2 μήνες πριν τις εκλογές αναφέρονται στο «Θερμόπολις», αφήνοντας την εντύπωση ότι το έργο σχεδιάστηκε τώρα. Ακολουθώντας εδώ και καιρό μια πάγια τακτική να οικειοποιούνται όσα έργα έχουν γίνει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ή από την περιφέρεια για να καλύψουν την απραξία τους, ενώ παράλληλα για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν ευθύνονται οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και ποτέ οι ίδιοι.

Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί στο πρόγραμμα «Θερμόπολις», προβλεπόταν και θέρμανση των θερμοκηπίων στη περιοχή ξερόκαμπου.

Σχετικά με την τηλεθέρμανση στον οικισμό του Πολιχνίτου ήταν κάτι που και τότε είχε προταθεί, ενώ είχε συζητηθεί η κατασκευή του δικτύου τηλεθέρμανσης να γινόταν παράλληλα με το δίκτυο που θα κατασκευαζόταν για τον βιολογικό. Ωστόσο και οι ίδιοι οι μελετητές υποστηρίζουν ότι είναι ένα έργο σχεδόν μη πραγματοποιήσιμο, καθώς ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει τα 13.000.000 ευρώ.

Οι αναρτήσεις στο Facebook από τη δημοτική αρχή τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές θα είναι συνεχείς για να προσανατολίσουν τους δημότες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Τα θέματα που απασχολούν το δήμο μας πρέπει να συζητιούνται και να αναλύονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το οποίο εδώ και 4 χρόνια δεν έχει χώρο για να πραγματοποιείται.

Οι συνεδριάσεις του γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής με τη Δημοτική Αρχή να βρίσκεται στα τελευταία έδρανα και να την απασχολεί περισσότερο πόσα likes θα συγκεντρώσει στις σχετικές αναρτήσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ