× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίτιμος δημότης Δυτικής Λέσβου ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς

Με επισημότητα και την παρουσία των αρχών του τόπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση προς τιμή του Πρέσβη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2023

Επίτιμος δημότης Δυτικής Λέσβου ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς

Με μεγάλη  επισημότητα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής η τελετή αναγόρευσης του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς σε επίτιμο δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης η απόφαση αυτή ελήφθη από το Δημοτικό Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου για την προσφορά του κ.  Κατς στην καταπολέμηση του ρατσισμού. «Επίσης τιμούμε τον κ. Κατς, σημείωσε ο Στρατής Γελαγώτης,  για την ανάπτυξη σχέσεων  με τους φορείς και την ελληνική κοινωνία που ειδικά για εμάς τους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας απέναντι στον αναθεωρητισμό και στην καλλιέργεια εθνικού και θρησκευτικού μίσους.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος επισήμανε ότι με την ανακήρυξη του κ. Κατς σε επίτιμο δημότη του Δήμου σηματοδοτείται η στρατηγική επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου ανάπτυξης δεσμών φιλίας και συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Διανύουμε μετέωρους καιρούς, σημείωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, με την ανάδυση φαινομένων αναθεωρητισμού, αντιδημοκρατικών κινημάτων και τρομοκρατικής έξαρσης. Η ειρήνη, η δημοκρατία, η ανεξιθρησκεία και τα ίσα δικαιώματα βάλλονται από ποικίλα κινήματα και θεωρίες επιβολής ακραίων απόψεων και πεποιθήσεων. Η βία και ο ανορθολογισμός επιτίθενται και θέλουν να επιβληθούν του διαλόγου».

Στην ομιλία του ο κ. Βέρρος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συνεχισθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και διεκόπη λόγω της πανδημίας για αδελφοποίηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου με το Δήμο Ραμάτ Χαποέλ. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης θα γίνουν δράσεις τουρισμού, πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης, αγροτικής παραγωγής κ.λπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή της Δυτικής Λέσβου για τη μεγάλη αυτή τιμή που του έκανε και όπως είπε δεσμεύεται να αγωνισθεί και να υπηρετήσει προς όφελος των λαών της Ελλάδας και του Ισραήλ για τις αξίες και τις δημοκρατικές αρχές που συνδέουν τους λαούς.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από τις ομιλίες και την ανακήρυξη του Πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς σε επίτιμο δημότη Δυτικής Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης