× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Δικαιώθηκε η εργαζόμενη του Δήμου που κατήγγειλε παρενόχληση και διώχθηκε πειθαρχικά!

Για απόφαση- ράπισμα από το πειθαρχικό συμβούλιο και ηθική αποκατάσταση μεταξύ άλλων κάνει λόγο ο συνήγορός της, Νίκος Χωριατέλλης μιλώντας στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/8/2023

Δικαιώθηκε η εργαζόμενη του Δήμου που κατήγγειλε παρενόχληση και διώχθηκε πειθαρχικά!

Δικαιώθηκε η εργαζόμενη του Δήμου Μυτιλήνης, υπάλληλος στην καθαριότητα, Καλλιόπη Ψ., η οποία είχε καταγγείλει σεξιστική και παραβιαστική συμπεριφορά κατά ανωτέρου της και είχε διωχθεί πειθαρχικά από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το 2021 για δήθεν... ατελή κένωση των κάδων, και μάλιστα καταδικάστηκε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Καλλιόπη Ψ. που είχε το θάρρος να καταγγείλει ό,τι παραβιαστικό της συνέβη από τον άτυπο επιστάτη, και από τη θέση του θύματος, κάποιοι την έβαλαν σε θέση θύτη (!), της έκοψαν μεροκάματα και την υποτίμησαν... υπερασπίστηκε την αθωότητά της μέχρι τέλους! Στο πλευρό της και ο δικηγόρος της Νίκος Χωριατέλλης που είχε απευθυνθεί σε κάθε αρμόδια Αρχή, παρακολουθώντας τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο!

Χτες Τρίτη 1 Αυγούστου συζητήθηκε ενώπιον του Δ΄ Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, η από Ιανουάριο 2022 ένσταση της μόνιμης υπαλλήλου του Δήμου Μυτιλήνης, κατά σχετικής πειθαρχικής απόφασης του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη που είχε εκδοθεί σε βάρος της τον Δεκέμβριο του 2021.
Θυμίζουμε ότι η υπάλληλος είχε διωχθεί πειθαρχικά αμέσως μετά την καταγγελία που έκανε αρμοδίως, αλλά και στο «Ν», με την οποία είχε αναφέρει περιστατικά ποικιλότροπης παρενόχλησης της στο πλαίσιο εργασίας της από επιστάτη. Στο πλαίσιο της πειθαρχικής της δίωξης, ότι δεν πραγματοποίησε σωστή αποκομιδή απορριμμάτων («ατελή κένωση των κάδων»), καθώς και ότι είχε επιδείξει «Υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στην Υπηρεσία», με μοναδικό στοιχείο αναφορά του καταγγελλομένου επιστάτη εναντίον της. Την πειθαρχική δίωξη διενήργησε προσωπικά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ως πειθαρχικώς προϊστάμενος, ο οποίος έκρινε συνολικά ένοχη την καθαρίστρια και της επέβαλλε πειθαρχική ποινή προστίμου ακαθάριστων αποδοχών.
Η υπάλληλος δεν αποδέχθηκε την καταδικαστική απόφαση και υπέβαλλε ένσταση κατά της πειθαρχικής απόφασης, η οποία έγινε καθολικά δεκτή από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Η Καλλιόπη Ψ. υπερασπίστηκε την αθωότητα της, προβάλλοντας ότι δεν υπήρχαν παράπονα πολιτών σε βάρος της για πλημμελή κένωση κάδων, καθώς η σχετική κατηγορία προήλθε αποκλειστικά και μόνο από τον καταγγελλόμενο άτυπο επιστάτη
Εξάλλου, με την ένσταση τέθηκε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμαρχος παρέλειψε να αποφανθεί σε αίτημα εξαίρεσης του από την εξέταση της πειθαρχικής διαδικασίας, επικαλούμενη αυταπόδεικτο ζήτημα έλλειψης αμεροληψία και αντικειμενικότητας, αφού είχε προηγουμένως προβεί σε δημόσιες δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συγκεκριμένη πειθαρχική υπόθεση, υιοθετώντας ακραιφνώς τη βασιμότητα της αναφοράς του καταγγελλομένου για «ατελή κένωση κάδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης της Καλλιόπης Ψ., Νίκος Χωριατέλλης τόνισε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα:  

«Με την πρόσφατη απόφαση-ράπισμα εκ μέρους του αρμοδίου πειθαρχικού συμβουλίου, αποκαθίσταται τυπικά, ηθικά και ουσιαστικά η εντολέας μου. Έχω τη γνώμη ότι με την ακύρωση της προσβαλλόμενης πειθαρχικής απόφασης, ανεξαρτήτως σκεπτικού της, εκτίθενται νομικά και ουσιαστικά ως παντελώς ατυχείς οι χειρισμοί των απανταχού αρμοδίων. Τόσο του απερχομένου Δημάρχου Μυτιλήνης, με την ιδιότητα και υπογραφή μονοπρόσωπου πειθαρχικώς προϊσταμένου, αλλά και της δημοτικής αρχής συνολικά και των αρμοδίων στελεχών του Δήμου που πιστώνονται πολιτικά και διοικητικά την ευθύνη αυτής της πειθαρχικής δίωξης και της έκβασης της.» 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος