× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολιτιστικός Αύγουστος Μεσοτόπου με πολλές εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου γλέντι στο λιμανάκι του Ταβαριού με την ορχήστρα του Βαγγέλη Σαραντίδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/8/2023

Πολιτιστικός Αύγουστος Μεσοτόπου με πολλές εκδηλώσεις

ΟΙ Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» και «Μεσότοπος» συνδιοργανώνουν σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων με τίτλο Πολιτιστικός Αύγουστος Μεσοτόπου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου στις 6.30 το απόγευμα με τους παιδικούς αθλητικούς αγώνες στίβου στο γήπεδο Μεσοτόπου σε συνδιοργάνωση των συλλόγων «Αναγέννηση» και ΑΟΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 19.30 στον κινηματογράφο ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Μεσοτόπου παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ούσκο» Μαίρης Τσόγκα, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

 

  • Την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 21.00 ο σύλλογος «Μεσότοπος» μας προσκαλεί στο Γλέντι στο Λιμανάκι του Ταβαριού με τον Βαγγέλη Σαραντίδη και την ορχήστρα του για πολύ κέφι και χορό! Εμφανίζονται τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων «Μεσότοπος» και «Μακαρέας» Άγρας. Είσοδος 5 €.

 

  • Το Σάββατο 5 Αυγούστου στις  20.30 σε μια εκδήλωση με τίτλο «Δεσμός τόπου, ανάχωμα λήθης» θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε και να τιμήσουμε τη διακεκριμένη επιστήμονα από τη Νότια Αφρική, κα Άννα Τραγέλλη, η οποία κατάγεται από τον Μεσότοπο και τιμά τον τόπο αλλά και τη χώρα μας με το διεθνώς αναγνωρισμένο σημαντικό έργο της στο πεδίο της ιατρικής έρευνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο με ομιλητές τον Ζήση Αγγελίδη, Dr Υδρογεωλογίας στο ΑΠΘ και σύμβουλο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού Υγείας, την Παναγιώτα Πλωμαρίτου, δασκάλα και τον Φώτη Βασίλογλου, δάσκαλο - συγγραφέα. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η «Αναγέννηση» και ο «Μεσότοπος» με ελεύθερη είσοδο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Η θεατρική παράσταση «Ladiesnight θα δοθεί την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 20.00 στην πολιτιστική αίθουσα από τη θεατρική ομάδα Άκρον Άωτον σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κ. Κουρλή για τον σύλλογο «Μεσότοπος». Τιμή εισιτηρίου 6 €.

 

  • Την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις 20.30 θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Φώτη Βασίλογλου με τίτλο «Ανισαμνιές - Ιστορίες από τον Μεσότοπο της Λέσβου» στο Πολιτιστικό κέντρο σε συνδιοργάνωση των συλλόγων «Αναγέννηση» και «Μεσότοπος». Ομιλητές της βραδιάς Στρατή Γιαννίκο, δάσκαλο - συγγραφέα και την Παναγιώτα Βουβουλούδα, καθηγήτρια-συγγραφέα. Είσοδος ελεύθερη.

 

  • Το πρωί του Σαββάτου 12 Αυγούστου όποιος επιθυμεί θα μπορεί από τις 9.00 ως τη 13.00 να ξεναγηθεί στον υδρόμυλο Μαλλιόντας όπου τα έργα αποκατάστασης που ανέλαβαν οι σύλλογοι «Αναγέννηση» και «Μαλλιόντα» είναι στη φάση ολοκλήρωσης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 20.30 ελάτε στο αμφιθέατρο σε μια όμορφη εκδήλωση με μουσική,χορό, δρώμενα, απαγγελίες και προβολές με τίτλο «Το νερό τραγούδι λέει...». Ελάτε να βρεθούμε νοερά στη ρεματιά των νερόμυλων και των περιβολιών όπου ο παλμός της ζωής χτυπούσε δυνατά με δουλειά, τραγούδια, μουσικές και γέλια και να οραματιστούμε τη δημιουργική του εξέλιξη στο μέλλον! Θα συμμετέχουν όλα τα δημιουργικά τμήματα του Συλλόγου, το μουσικό, το χορευτικό, το θεατρικό και η χορωδία, καθώς και νέοι μουσικοί από το χωριό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση των συλλόγων «Αναγέννηση» και «Μαλλιόντα» με ελεύθερη είσοδο.

 

  • Οι εγγραφές για το 3ο Τουρνουά Beach volley θα ξεκινήσουν στις 13 και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το 3μερο 14-15-16 Αυγούστου στο Ταβάρι σε συνδιοργάνωση των συλλόγων «Αναγέννηση» - ΑΟΜ.

 

  • Και οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν για φέτος την Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 19.00 στο Γειτονιό που φέτος θα φιλοξενηθεί στο προαύλιο του Άη Δημήτρη. Κουβεντούλα, καφεδάκι, χειροποίητα καλούδια και ωραία διάθεση είναι αυτά που υπόσχονται οι διοργανώτριες από το τμήμα Γυναικών του Συλλόγου  «Η Αναγέννηση».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης