× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Δημοτική Αρχή Κύτελη έκανε μεγάλο έργο...είναι άδικο που δεν κατεβαίνει ξανά»

Στα έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται στη θητεία της Δημοτικής Αρχής Κύτελη αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής. Σε πρώτο πλάνο η προκυμαία, το κολυμβητήριο, τα σχολεία, τα γήπεδα και οι παιδικές χαρές

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/8/2023

«Η Δημοτική Αρχή Κύτελη έκανε μεγάλο έργο...είναι άδικο που δεν κατεβαίνει ξανά»

Στο πολυσυζητημένο έργο της προκυμαίας της Μυτιλήνης, στο κολυμβητήριο στα Θέρμα και στα έργα γενικότερα που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Κύτελη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τζιμής μιλώντας για το πολυσυζητημένο έργο της προκυμαίας, αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις καθυστερήσεις που προέκυψαν στην πορεία άλλες δικαιολογημένες και άλλες αδικαιολόγητες όπως είπε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο δόθηκε με έκπτωση 45% και μάλιστα ο τρίτος κατά σειρά εργολάβος που συμμετείχε στο διαγωνισμό και είχε δώσει μικρότερη έκπτωση 35%, προσέφυγε στο διοικητικό Εφετείο στην Αθήνα προκειμένου να ακυρωθεί ο διαγωνισμός με το αιτιολογικό ότι η έκπτωση είναι τόσο μεγάλη που το έργο δεν βγαίνει. Τελικά επισήμανε ο κ. Τζιμής η προσφυγή απορρίφθηκε διότι προφανώς το Διοικητικό Εφετείο, θεώρησε ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν.

Όταν ξεκίνησε το έργο, σημείωσε ο Στρατής Τζιμής, προέκυψαν ζητήματα τεχνικής φύσεως τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί στη μελέτη και υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. «Η επιλογή που είχαμε ήταν είτε να προχωρήσουμε σε διάλυση εργολαβίας και να τινάξουμε το έργο στον αέρα με κίνδυνο να χαθεί και η χρηματοδότηση, είτε να προσπαθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να πιέσουμε για την επιτάχυνση των εργασιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, εξέφρασε γενικότερα την αισιοδοξία του για την πορεία του έργου το οποίο όπως είπε ήταν απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιηθεί και για την βελτίωση της εικόνας της πόλης αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών. «Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 1/10 των εργασιών, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για την ολοκλήρωση όμως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει και θα αναδειχθεί επιτέλους η βιτρίνα της πόλης μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει λίγο πιο γρήγορα από εδώ και πέρα το έργο με πίεση από την Τεχνική Υπηρεσία και επιτάχυνση με δεύτερο συνεργείο από τον εργολάβο ώστε να βγαίνει περισσότερη δουλειά. Σε γενικές γραμμές τώρα δεν πάμε στα τυφλά κι έχουμε εικόνα για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια».

Αναφερόμενος στο έργο του κολυμβητηρίου ο Στρατής Τζιμής παραδέχθηκε ότι η διάλυση της εργολαβίας ήταν μεγάλο πλήγμα για την πορεία του, ωστόσο σημείωσε ότι η πραγματική αιτία δεν ήταν η καθυστέρηση της πληρωμής αλλά το γεγονός ότι ήταν ασύμφορη η εκτέλεσή του από τον εργολάβο λόγω αύξησης των τιμών.

«Με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο υπεύθυνος της εταιρείας και μου είπε πως εγώ δεν θα χρεοκοπήσω για να γίνει το κολυμβητήριο και ότι θα εκμεταλλευτεί την καθυστέρηση της καταβολής χρημάτων και θα προχωρήσει σε διάλυση της εργολαβίας. Από εκεί και πέρα το έργο θα δημοπρατηθεί ξανά και ευελπιστούμε ότι πλέον με μικρότερη έκπτωση θα προχωρήσει κανονικά και θα ολοκληρωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τζιμής δεν παρέλειψε να μιλήσει  και για τις φήμες  που υπήρξαν από κύκλους της αυτοδιοίκησης περί καθυστέρησης της δημοπράτησης του έργου επί σκοπού για να μην συνδεθεί το όνομα του Σπύρου Γαληνού με το κολυμβητήριο. «Η ηθική η δική μου και του δημάρχου, σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν να μεθοδεύουμε καταστάσεις με αυτόν τον τρόπο. Πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον του τόπου μας. Σε κάθε περίπτωση υπήρξε καθυστέρηση επειδή έπρεπε να ολοκληρωθούν ορισμένες μελέτες από υπαλλήλους που είχαν μετακινηθεί στη Δυτική Λέσβο, όμως τίποτα δεν έγινε με σκοπιμότητα ή επίτηδες».

Αναφερόμενος γενικότερα στη θητεία του  και στα έργα που δρομολογήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι προχώρησαν πολλές σημαντικές δράσεις και προγραμματίσθηκαν ακόμη περισσότερες οι οποίες θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια.

«Το έργο που κάναμε αυτή την τετραετία στο Δήμο Μυτιλήνης είναι πολύ μεγάλο σε όλα τα επίπεδα. Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε πάνω από 30 σχολεία, δεκάδες γήπεδα και αθλητικούς χώρους σε όλη τη Λέσβο. Ολοκληρώθηκαν 22 παιδικές χαρές και σύντομα προχωρούν και άλλες σε όλα τα χωριά και στην πόλη της Μυτιλήνης. Προχωρά το έργο με το πάρκο αναψυχής της Αγίας Κυριακής καθώς και το έργο με το χώρο πολιτισμού της Επάνω Σκάλας και το ανοιχτό θεατράκι που υπάρχει εκεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για το έργο της Επάνω Σκάλας και την κριτική που έχει δεχθεί η Δημοτική Αρχή ότι δεν δημιουργήθηκε εκεί ένας χώρος στάθμευσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σημείωσε ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως χώρος πολιτισμού και δεν μπορεί να γίνει εκεί κάτι άλλο. Επιπλέον πρόσθεσε ότι υπήρχαν και προβλήματα με την Αρχαιολογία.

Ο Στρατής Τζιμής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την υποψηφιότητα του Πανάγου Κουφέλου και την παραίτηση του Στρατή Κύτελη από υποψήφιος Δήμαρχος. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δεν θέλησε να σχολιάσει το παρασκήνιο και τα όσα έγιναν σημείωσε όμως ότι είναι άδικο να μην δοθεί η δυνατότητα στον Στρατή Κύτελη και τη δημοτική αρχή του να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε. Επιτελέσθηκε ένα μεγάλο έργο, όμως σταυρώθηκε ο Δήμαρχος».

Σε κάθε περίπτωση ο Στρατής Τζιμής παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη κυρίως επικοινωνιακής φύσης τα οποία στοίχησαν στην εικόνα της Δημοτικής Αρχής, όμως σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ακυρώσει την προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

«Έως το τέλος του χρόνου, σημείωσε ο Στρατής Τζιμής, παραμένω αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων., άλλωστε μείναμε πολύ λίγοι για να υποστηρίξουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής θα παραμείνουμε όμως έως τη λήξη της θητείας μας, πιστοί στο καθήκον και στην ψήφο των πολιτών που μας επέλεξαν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ