× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Σίγρι

Μια αξέχαστη νύχτα καλοκαιριού κάτω από την πανσέληνο με εξαιρετικές δράσεις και προβολές υπόσχεται για την Τρίτη το βράδυ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/7/2023

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Σίγρι

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου υποδέχεται την μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και προσκαλεί όλες και όλους σε μια διαφορετική βραδιά στο Μουσείο με πρωτότυπες δράσεις και προβολές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μουσείο παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του μέχρι τις 11.00 το βράδυ!

Στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν προβολές ντοκιμαντέρ με αντικείμενο το μέλλον του Πλανήτη μας,  την κλιματική κρίση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που βρίσκονται καθημερινά στην επικαιρότητα το φετινό καλοκαίρι.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 20.00 με παρουσιάσεις για τις δράσεις ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διευθυντής του Μουσείου Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος θα παρουσιάσει με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεων που υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα του Μουσείου με θέμα:  "Τα απολιθωμένα δάση της Λέσβου: Αποτελέσματα των σωστικών ανασκαφών κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής -  Σιγρίου 2013-2023".

Τα ευρήματα που βρέθηκαν στο πλαίσιο του έργου των ανασκαφών έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για το περιβάλλον και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιόδου πριν από τις ηφαιστειακές εκρήξεις και τη δημιουργία των απολιθωμάτων.

Στη διάρκεια των ερευνητικών εργασιών έχουν αποκαλυφθεί τουλάχιστον 30 νέα είδη φυτών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Στόχος της έρευνας και των έργων ανάδειξης των απολιθωματοφόρων θέσεων είναι η δημιουργία ενός υπαίθριου μουσείου, κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.  Οι επισκέπτες στη διαδρομή τους προς το Σίγρι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και αυτό το μουσείο. Θα σταματούν δηλαδή σε ασφαλή θέση τα οχήματά τους και θα θαυμάζουν τα ευρήματα που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα δημιουργούνται ειδικές ξεναγήσεις για το κοινό που ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα νέα απολιθώματα της περιοχής.

Στη συνέχεια η Ελένη Λιάπη Γεωλόγος, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα προσδιορισμού απολιθωμένων φύλλων φυτών που αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια σωστικών ανασκαφών κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους στην Δυτική Λέσβο!

Οι δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού