× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής

Δήλωση της Εφης Αχτσιόγλου για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών από την κυβέρνηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/7/2023

Η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής

Έχουμε ένα θλιβερό αποτέλεσμα για τη χώρα -χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες ζώα-, όφειλαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς

«Η κυβέρνηση δεν είχε καμία πολιτική πρόληψης και δασοπροστασίας. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος, ανεπαρκής και πιάστηκε στον ύπνο για ένα φαινόμενο που εν πολλοίς ήταν προδιαγεγραμμένο, για μία σχεδόν προαναγγελθείσα καταστροφή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “CENTER TV” της Καβάλας.





«Η ΝΔ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα κάνει μία διαχείριση επικοινωνιακού τύπου. Έχουμε ένα θλιβερό αποτέλεσμα για τη χώρα -χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και χιλιάδες ζώα-, όφειλαν τα πράγματα να ήταν αλλιώς. Περάσαμε μία τετραετία με κυβέρνηση ΝΔ και βρισκόμαστε με 3.000 κενά σε πυροσβέστες. Γιατί; Δεν υπήρχε πλήρης δημοσιονομική χαλαρότητα; Δεν δαπανήθηκαν 60 δισ.; Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις πυροσβεστών; Γιατί δεν υπήρξαν μέτρα πρόληψης και δασοπροστασίας;», σημείωσε.



Για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη δική της υποψηφιότητα υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να υπάρξει ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να δυναμώσει, να αποκτήσει άμεσα ισχυρή παρουσία, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση στο σήμερα για να επανέλθει σύντομα σε κυβερνητική τροχιά».



Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «εκφράζω ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας και αυτό αποτυπώνεται σε δύο ζητήματα:



    Το ένα αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, το πώς δηλαδή μπορεί ένα κόμμα πυλώνας του προοδευτικού χώρου να εκφράσει συγκεκριμένες πολιτικές που θα δίνουν προοπτική στους πολίτες τους οποίους θέλει να εκπροσωπεί, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία. Γιατί μία συζήτηση περί “ταμπέλας” ουδόλως απαντάει στο ζήτημα και πολλές φορές δημιουργεί σύγχυση.


    Το δεύτερο είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποκτήσει δεσμούς στους φορείς εκπροσώπησης, στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στα επαγγελματικά επιμελητήρια. Επίσης, πρέπει να γίνει ένα κόμμα με αυστηρούς κανόνες που θα τηρούνται από όλους και το οποίο θα αξιοποιεί την επιστημονική και τεχνική γνώση που είναι αναγκαία για να έχουν βάθος οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις του».


Άρα, κατέληξε, «προτείνω ένα κόμμα που θα λειτουργεί μεθοδικά, στη βάση της επιστημονικής γνώσης, στη βάση κανόνων και στη βάση δομών».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ