× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιορτή Τραχανά στην Αντισσα

Tη Δευτέρα 31 Ιουλίου με σειρά εκδηλώσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/7/2023

Γιορτή Τραχανά στην Αντισσα

Ο πολιτιστικός σύλλογος της Άντισσας Τέρπανδρος, διοργανωνει τη Γιορτή Τραχανά τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στην πλατεία της Άντισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άντισσα είναι χωριό με έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα. Το πρώτης ποιότητας πρόβειο γάλα που παράγει η περιοχή σε συνδυασμό με την εμπειρία και την τέχνη των παλιών «τραχανοποιών» του χωριού έχουν ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικής γεύσης παραδοσιακό Λεσβιακό τραχανά.

Στα πλαίσια συνεργασίας των φορέων θα φιλοξενηθεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αντισσας όπου οργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά με θέμα " sheeps Nd trees" και παρουσίαση επεξεργασίας μαλιιου προβάτου με δημιουργιες από την Julie lesvos wool.

Στις 9 το βράδυ θα γίνει αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Άξτου, όπου οι τολμηροί, θα μπορούν να περάσουν πάνω από την φωτιά προκειμένου να αποχαιρετίσουν τον αλωνιστή Ιούλιο.Στις 9.30 θα ξεκινήσει γλέντι με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς Λεσβιακούς σκοπούς.Θα υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος αγορά και δωρεάν διανομή παραδοσιακού ζεστού τραχανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ