× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Μηταράκης εκθέτει το Μαξίμου: «Είχα ενημερώσει για την άδειά μου»

Το παρασκήνιο της καρατόμησης

Δημοσίευση 28/7/2023

Ο Μηταράκης εκθέτει το Μαξίμου: «Είχα ενημερώσει για την άδειά μου»

Τα πράγματά τους από τα γραφεία τους στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μαζεύουν τις τελευταίες ώρες ο Νότης Μηταράκης και οι συνεργάτες του, ύστερα από την «οργή» που εισέπραξε ο υπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου για την απόφασή του να πάει διακοπές εν μέσω πυρκαγιών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το περιβάλλον του κ. Μηταράκη σημειώνουν ότι αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη που πήρε το θέμα, διότι «ο υπουργός είχε ενημερώσει το Μαξίμου για την ολιγοήμερη απουσία του». 

Είχε ενημερώσει το Μαξίμου για τις διακοπές

Πιο αναλυτικά, συνεργάτες του υπουργού αναφέρουν στο iEidiseis ότι «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο». 

Κατά πληροφορίες ο κ. Μηταράκης αιφνιδιάστηκε γιατί -σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του- κανείς δεν του τηλεφώνησε να γυρίσει πίσω αλλά εισέπραξε την «οργή» του Μαξίμου μόλις διέρρευσε η είδηση ότι βρίσκεται σε διακοπές. «Όταν κατάλαβε ότι υπάρχει αυτό το κλίμα τότε παραιτήθηκε. Όπως εξήγησε έφυγε για μόλις τρεις ημέρες γιατί μόνο τότε μπορούσε να δει την οικογένειά του». 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το «ποτήρι της οργής» στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές από τη λεωφόρο Κατεχάκη, ήταν το γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης δεν διέκοψε τις διακοπές του μετά την καταστροφική φωτιά στη Νέα Αγχίαλο και τις ισχυρές εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών. Όπως λένε, «δεν είναι δυνατόν όλη η Ελλάδα να παρακολουθεί την εξέλιξη των εκρήξεων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κάνει διακοπές». 

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ