× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πού πέρασαν οι αριστούχοι και οι αριστούχες του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης;

Νομικές, Ιατρικές, Κινηματογράφος, Ψυχολογία και ό,τι αγαπούν θα σπουδάσουν!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/7/2023

Πού πέρασαν οι αριστούχοι και οι αριστούχες του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης;

Πολλές και πολλούς αριστούχους μέτρησε το «Ν» στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, που πέρασαν στη σχολή που επιθυμούσαν στην πλειονότητά τους, ακόμα και αν δεν ήταν στην πόλη της επιλογής τους. Εντυπωσιακά είναι τα όσα μας είπαν για τη δύσκολη χρονιά που πέρασαν, για την πίεση και τις διεξόδους τους, όμως σήμερα, στάθηκαν, όπως τους έπρεπε, στα κατορθώματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διευθυντής, Αντώνης Νείρος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγχαίρει θερμά τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου για την επιτυχία τους και τις υψηλές τους επιδόσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τη φετινή σχολική χρονιά. Επιπρόσθετα συγχαίρει και τους γονείς τους για τη συμβολή τους στην επιτυχία των παιδιών τους. «Εγκάρδιες ευχές για Καλή πρόοδο και Επιτυχή σταδιοδρομία! Μας κάνατε για άλλη μία φορά υπερήφανους!»

Στη θετική κατεύθυνση του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα «φαβορί» των πανελλαδικών εξετάσεων και ο αριστούχος, Φανούρης Παπαδημητράκης από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 19.000 μορια από τη θετική κατεύθυνση. Ο Φανούρης έγραψε 20 Μαθηματικά και 20 Φυσική. Όπως μας είπε πέρασε μια χρονιά αγχώδη και διαχειριζόταν την πίεση με τον καθησυχασμό ότι δεν στοχεύει σε σχολή με… θεόρατη βάση. Ο Φανούρης πέρασε στη  Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, η οποία ήταν η επίλογή του από την πρώτη στιγμή. 

Αριστούχος επίσης από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης αναδείχτηκε με 19.000 μόρια η Ιωάννα Κεντέρη, που έγραψε 20 στη Φυσική. Ο πατέρας της Μιχάλης την καμαρώνει και μας διαβεβαιώνει «Ποτέ δεν της είπαμε να κάτσει να διαβάσει. Από μικρή διάβαζε βιβλία, ακόμα και τώρα διαβάζει ένα λογοτεχνικό βιβλίο την ημέρα!». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιωάννα κατάφερε να περάσει στο Πολυτεχνείο στην πρώτη της επιλογή που είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Ήδη όπως μας είπε ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα προς αναζήτηση φοιτητικής κατατοικίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη στην πρώτη της επιλογή πέρασε η Μαρία Πηνελόπη Πασπατή με 18.875 μόρια που έγραψε 19 στα μαθηματικά και μας είπε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη «Γενικότερα την είχα φανταστεί πιο τρομακτική ,αλλά ήταν καλύτερα απ’ όσο περίμενα. Φυσικά είχε πολύ διάβασμα. Αλλά συνέχισα τον χορό φέτος για να εκτονώνομαι από το διάβασμα» μας είπε. Η Μαρία Πηνελόπη μετά τα Χριστούγεννα ειδικά φόρτσαρε ακόμα παραπάνω, αν και ανέκαθεν ήταν καλή μαθήτρια. Πέρασε λοιπόν πρώτη στο Τμήμα Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, καθώς πάντα ήθελε να κάνει κάτι καλλιτεχνικό μεγαλώνοντας.

Ο Συμεών Χρήστος Σίμος με 18.500 μόρια πέρασε κι εκείνος στη Σχολή που ήθελε, των Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα. Έγραψε 19,9 στη Φυσική και μας είπε ότι ήταν χρονοβόρα διαδικασία γιατί η πραγματική προετοιμασία ξεκινά 1,5 χρόνο πριν από τις εξετάσεις, χωρίς διαλείμματα, «ανελέητα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Κατά τα άλλα είναι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. «Καμιά φορά ξεχνούσες γιατί το κάνεις, ήταν δύσκολο να συντηρήσεις τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους», όπως διαπιστώνει.

Ο Γιάννης Πεντογέννης με 18.100 μόρια έγραψε 19,9 στη Χημεία πέρασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, στο ΕΜΠ.

Ο Δημήτρης Σαντής έγραψε 18,5 στη Φυσική και συγκέντρωσε 17.575 μόρια, περνώντας στη Σχολή Χημικών που ήθελε στο ΑΠΘ. Κληθείς να σχολιάσει τη χρονιά που πέρασε απαντά… «ισορροπημένα», «Όχι ότι δεν στερήθηκα εξόδους που θα ήθελα. Οι γονείς και οι καθηγητές ήταν πολύ υποστηρικτικοί χωρίς να πιέζουν» εξηγεί. Διάβαζε περίπου 4 με 5 ώρες την ημέρα και ήταν ανέκαθεν καλός μαθητής. 

Ο Στράτος Κουρασαντζής συγκέντρωσε 17.400 μόρια και έγραψε 19,4 στα Μαθηματικά, πέρασε στη Σχολή Ικάρων που ήθελε: «Ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά, είχε αρκετή κούραση» μας λέει ο Στράτος που διάβαζε όλη μέρα και ξεκουράζονταν ελάχιστα τις Κυριακές. «Αξιζε ο κόπος» παραδέχεται και ταυτόχρονα ομολογεί ότι στο Γυμνάσιο δεν το πάλεψε πολύ, «αλλά σοβαρεύτηκα στο Λύκειο». Ο Στράτος άφησε το αγαπημένο του άθλημα, την κωπηλασία που είχε αποσπάσει τρίτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα για να αφιερωθεί στο διάβασμα και τονίζει ότι του έλειψε πάρα πολύ και θέλει να συνεχίσει. 

Με 18,9 στα Μαθηματικά, ο Ευάγγελος Ψούνος πέρασε στη Σχολή Ικάρων που ήθελε και συγκέντρωσε 17.125 μόρια και νιώθει χαρούμενος. «Δεν με ευνόησε η τύχη στην Εκθεση. Φέτος ήταν ζόρικη και απαιτητική χρονιά. Κατάφερα να συνδυάσω το ποδόσφαιρο ε το διάβασμα, και αυτό με βοήθησε να ξεδώσω. Ηθελε πρόγραμμα οπωσδήποτε, από το Δημοτικό θυμάμαι να προσπαθώ.» μας λέει. 

Στην κατεύθυνση Υγείας του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Ο Έκτωρ Άγγελος Βαμβουρέλλης έγραψε 19,9 στη Χημεία και 19,6 στη Φυσική, συγκεντρώνοντας συνολικά 18.725 μόρια και πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων.  Μιλώντας για τη χρονιά που πέρασε αναφέρθηκε στην πίεση που είχε αλλά λόγω χαρακτήρα ήταν.. χαλαρός, ακολουθώντας το πρόγραμμά του, χωρίς άγχος. Διάβαζε βέβαια επί έξι ώρες την ημέρα, χωρίς τα φροντιστήρια.

Η Μελπομένη Παπαγεωργίου συγκέντρωσε 18.225 μόρια, έχοντας γράψει 19,3 στη Χημεία και 19,7 στη Φυσική, και πέρασε στη Σχολή Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης. «Ήταν μια κουραστική χρονιά, ίσως κι εγώ το παράκανα με το διάβασμα» αναφέρει γιατί ξενυχτούσε πολλά βράδια και αυτό την κούρασε πολύ, όμως πιστεύει ότι άξιζε ο κόπος γιατί είναι πάρα πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Θυσίασε το βιολί για το διάβασμα, αλλά θα το ξαναρχίσει. 

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου συγκέντρωσε 18.050 μόρια με καλύτερο βαθμό της το 19,5 στη Βιολογία και πέρασε στη Σχολή Φαρμακευτικής Αθήνας. Όπως μας είχε: «Ηταν μια περίεργη χρονιά, πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες». Στις δυσκολίες συγκαταλέγει ότι έπρεπε να ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμά της για να εξελίσσεται, «έπρεπε να θυσιάσω τη ζωγραφική που αγαπώ πάρα πολύ, τις εξόδους με φίλους…». Στο τέλος, όμως, τονίζει ότι άξιζε «όταν τελικά καταφέρεις και επιτύχεις σε αυτό που στόχευες, η χαρά είναι απερίγραπτη»

Στην κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Η Μαριάννα Καμπάκου πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στη Σχολή Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια (18.475) από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης, έχοντας γράφει 20 στην Ιστορία και 19,8 στα Λατινικά. Είναι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, γιατί πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλή πίεση και κατάλαβε την αξία της συνεργασίας από τη στήριξη που της παρείχαν οι γονείς, οι καθηγητές και οι φίλοι της. Συνέχισε συνειδητά τον χορό και συμμετείχε και σε φιλοσοφικό διαγωνισμό βρίσκοντας διεξόδους. 

Η Ράνια Νείρου, κόρη του διευθυντή, Αντώνη Νείρου με 17.100 μόρια πέρασε στη Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών στο ΕΚΠΑ!

Η Έλενα Περιμένη με 17.875 μόρια έγραψε 18,7 στα Λατινικά και 18,5 στην Ιστορία και πέρασε στην πρώτη της επιλογή, Νομική Θεσσαλονίκης. «Κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει το αποτέλεσμα στιος πανελλήνιες. Εγώ προσπάθησα αρκετά και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά είναι αξιέπαινα για την προσπάθεια που έκαναν» τονίζει. Θεωρεί ότι υπάρχει ένα λάθος πρότυπο για τις πανελλήνιες: «Δεν γίνεται να μη σηκώνουμε όλοι κεφάλι και να γινόμαστε ρομπότ για μια ολόκληρη χρονιά» λέει η Ελενα που έκανε χορό, προσπαθούσε να κάνει και κάποιες βόλτες. «Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ευκαιρίες ανεξάρτητα από τις πανελλήνιες, δεν είναι το μόνο πράγμα σε αυτή τη ζωή. Να ξεφύγουμε από αυτή τη νοοτροπία που έχουμε πολύ στη Λέσβο και καταπιέζει πολύ τα παιδιά στις πανελλήνιες» μας είχε πει όταν είχαν βγει οι βαθμολογίες.

Ο πατέρας της, διευθυντής της ΕΤΑΛ, Τάσος Περιμένης είχε αναφέρει ότι είναι ελεύθερο και μαχητικό πνεύμα και τα κατάφερε χωρίς πίεση: «Νοιάζεται για όλα τα παιδιά, για να δίνονται ευκαιρίες»

Η Δήμητρα Λάλου συγκέντρωσε 17.700 μόρια, έχοντας γράψει 19,6 στα Λατινικά και 18,8 στην Ιστορία και πέρασε στη Σχολή Ψυχολογίας Παντείου. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τα γραπτά μου, ήταν δύσκολη χρονιά. Προς το τέλος κυρίως αγχώθηκα» μας λέει και παραδέχεται ότι διάβαζε πολύ, χωρίς όμως να ξενυχτά. Διέξοδός της ο στίβος και οι φίλοι της. 

Η Ήριννα Αδαμοπούλου που συγκέντρωσε 17.600 μόρια, έγραψε 18,9 στα Λατινικά και θέλει πέρασε στη Σχολή Ψυχολογίας Ρεθύμνου. «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με τα γραπτά μου, ήταν πολύ απαιτητική χρονιά, ευτυχώς ήταν δίπλα μου τα αγαπημένα μου πρόσωπα, η οικογένεια, οι καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου και οι φίλοι μου. Ήταν σημαντικό που κράτησα συστηματικό πρόγραμμα, αλλά και ποο είχα λίγο χρόνο για να κάνω χορό όσο προλάβαινα και βόλτα με φίλους τα Σαββατοκύριακα».

Η Κωνσταντίνα Κονσολάκη έγραψε 19,1 στα Λατινικά, συγκέντρωσε συνολικά 17.525 μόρια πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στη Νομική Κομοτηνής! Όταν έμαθε τα αποτελέσματα και τις υψηλές της βαθμολογίες, χάρηκε πάρα πολύ γιατί δεν τα περίμενε τόσο καλά. «Ικανοποίησα τους καθηγητές μου, την οικογένειά μου και βέβαια χαίρομαι γιατί θα περάσω στην πρώτη μου επιλογή». Μας εξηγεί ότι ήταν ψυχοφθόρα χρονιά, «θυσίασα πολλά πράγματα, ειδικά τους φίλους, το σχολείο και εξόδους. Ακόμα και το συναισθηματικό κομμάτι ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα να πηγαίνω βόλτα ενώ πλησίαζε η μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων». Για να αντέξει σκεφτόταν ότι κοντεύει και έπαιρνε δύναμη από τους δικούς της, οικογένεια και καθηγητές που πίστεψαν σ εκείνη περισσότερο από ό,τι εκείνη στον εαυτό της, όπως και οι φίλοι της.

Η απίστευτη Εύα Κώτη!

Η Εύα Κώτη πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είχε συγκέντρωσε 17.450 μόρια, με 19,6 στα Λατινικά και χάρηκε με τις επιδόσεις της γιατί δεν ήταν σίγουρη για κάποιες βαθμολογίες, όπως στην έκθεση που έλαβε 18,5.  Σκεφτόμενη τη χρονιά που πέρασε, διαπιστώνει ότι πέρασε, ευτυχώς πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενε γιατί ήταν αρκετά βασανιστική, αλλά «άξιζε στο τέλος γιατί κάποια πράγματα που φαντάζουν ακατόρθωτα, μέσα από πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Θυμίζουμε ότι η Εύα είχε συμμετάσχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, μέσα σε όλο το τρέξιμο που είχε και έζησε μια συναρπαστική εμπειρία λίγες ημέρες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εξάλλου επίσης ασχολήθηκε με τον χορό, έκανε παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα πήρε και πτυχίο στα ρώσικα, συμπληρώνοντας τα άπταιστα γαλλικά και αγγλικά που ήδη κατέχει.

 

Στην κατεύθυνση Οικονομίας του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Πρώτος στην κατεύθυνση της Οικονομίας του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης αναδείχτηκε ο Δημοσθένης Θεοδοσίου με 18.200 μόρια, έχοντας γράψει 20 τόσο στα Μαθηματικά, όσο και στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Ο Δημοσθένης πέρασε στην πρώτη σχολή της επιλογής του, τη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ και είχε πάντα ένα μεγάλο ενδιαφέρον στην Πληροφορική και στα Μαθηματικά, τα οποία αγαπάει ιδιαίτερα. Εξάλλου ο Δημοσθένης συμμετείχε στη Μαθηματική Ολυμπιάδα. «Ηταν πολύ διαφορετική χρονιά από τις προηγούμενες γιατί στην Α και Β Λυκείου ήμασταν πιο χαλαρά λόγω του covid,» εξηγεί. Στερήθηκε τις εξόδους αλλά και την αίσθηση της ελευθερίας «αυτό που δεν μπορούσα να χαλαρώσω γιατί είχα στο μυαλό μου τις πανελλαδικές». 

Δεύτερος στην ίδια κατεύθυνση με 18.175 μόρια ήρθε ο Παναγιώτης Τριχόπουλος που έγραψε 20 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Είναι αρκετά ικανοποιημένος από τα γραπτά του και είναι από τους ελάχιστους που περίμενε καλή βαθμολογία. Ο Παναγιώτης θέλει να περάσει στη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αθήνας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμφωνα με τις περσινές βάσεις περνάει. Ήταν μονότονη η χρονιά για κείνον, αλλά πέρασε σχετικά γρήγορα.

Ακολουθεί η Ευτέρπη Κεχαγιά με 17.025 μόρια, έχοντας γράψει 19,9 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ήθελε και κατάφερε να περάσει στην Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι ευχαριστημένη με τα γραπτά της γιατί προσπάθησε όσο μπορούσε. Ξέδινε από το διάβασμα με γυμναστήριο και το μυαλό της ήταν στις πανελλαδικές. Της έλειψε ο ελεύθερος χρόνος για την οικογένεια και τους φίλους της.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση