× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε ποια Πανεπιστήμια θα δούμε τα παιδιά των ΓΕΛ Μυτιλήνης

Στις πρώτες ή δεύτερες επιλογές τους πέτυχαν απόφοιτοι και απόφοιτες που μίλησαν στο «Ν» για τη χαρά τους

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/7/2023

Σε ποια Πανεπιστήμια θα δούμε τα παιδιά των ΓΕΛ Μυτιλήνης

«Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι, τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν». Μ’ αυτούς τους στίχους του Κ.Π.Καβάφη ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Μιαούλης Σαράντος και ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου είχαν «κατευοδώσει» στο νέο ταξίδι για τις νέες θάλασσες τους απόφοιτους και υποψήφιους του σχολείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το δανειζόμαστε κι εμείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βάσεις εισαγωγής ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου και το «Ν», έβαλε τα δυνατά του να βρει πού πέρασαν οι απόφοιτοι και απόφοιτες των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ. Το ρεπορτάζ θα ανανεώνεται συνεχώς, και όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στο [email protected].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Κουτουγδή από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 17.350 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, πρώτη της κατεύθυνσης στο σχολείο της. Πέρασε στην πρώτη της επιλογή, την Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης. Εγραψε στα Λατινικά 18,8 και στην Ιστορία 18,8. Δεν της είχαν φανεί δύσκολα τα θέματα, είναι πολύ ικανοποιημένη με τους βαθμούς της. Δεν θα ξεχάσει το άγχος και την κούραση που πέρασε αυτή τη χρονιά, αλλά «χάρη στους καθηγητές και στη μαμά μου τα καταφέραμε!».

O Πέτρος Κριαράς από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης!

Ας σημειωθεί ότι πού πέρασαν οι πρώτοι των πρώτων βρίσκονται σε αυτό το ρεπορτάζ και οι πρώτοι του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Η διευθύντρια Γλυκερία Λεοπούλου από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης εκθείασε τις επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, επισημαίνοντας ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους καμαρώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θεολόγος Κοκιούσης συγκέντρωσε 18.600 μόρια από τη θετική κατεύθυνση με μαθηματικά, έχοντας γράψει 20 στη Φυσική και πέρασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ. «Ήταν απαιτητική χρονιά, έπρεπε να κάνω στην άκρη το ποδόσφαιρο. Δεν ήθελε πολύωρο διάβασμα, αλλά σωστό πρόγραμμα, μια οργάνωση στο διάβασμα, την κατάλληλη βοήθεια από γονείς, συμμαθητές και φίλους», μας είχε πει ο Θεολόγος στην ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Ο Παναγιώτης Σταματέλος συγκέντρωσε 18.300 μόρια από την ίδια κατεύθυνση, έχοντας γράψει στη Φυσική 20 και επιθυμούσε και πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Πάτρας. «Ήταν λίγο απαιτητική χρονιά, το περίμενα, με βοήθησε να ωριμάσω. Δεν είχα πρόγραμμα, δεν εκμεταλλεύτηκα σωστά τον ελεύθερο χρόνο μου, αλλά με βοήθησαν οι καθηγητές μου», μας λέει. 

Η Μαριάννα Τζιβόγλου από την ίδια κατεύθυνση συγκέντρωσε 17.800 μόρια, έχοντας γράψει καλύτερα στα Μαθηματικά (19,2) και πέρασε στην πρώτη της επιλογή, την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ! Η Μαριάννα είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της: «Ηταν πιεστική χρονιά, γυρνούσα σπίτι στις 11 και από εκείνη την ώρα έως τις 3 το πρωί διάβαζα. Είχα απαιτητικό πρόγραμμα λόγω των επιπλέον ωρών του σχεδίου. Ήταν όμως κάτι που ήθελα πολύ και ήταν ο στόχος μου από το Γυμνάσιο». 

Ο Μάριος Στρίγκος συγκέντρωσε 18.530 από την κατεύθυνση Υγείας ερχόμενος πρώτος στην κατεύθυνση από το σχολείο του. Ο Μάριος έγραψε 19,8 στη Φυσική και 19,5 στη Βιολογία και πέρασε στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ηταν πάντα επιμελής μαθητής και αυτή τη χρονιά ανταποκρίθηκε στη μεθοδικότητα του διαβάσματος, επέδειξε αντοχή και επιμονή. Ο Μάριος ασχολείται με τηλεκατευθυνόμενα και έτσι προσπαθούσε να ξεφύγει από την πίεση με αυτά.

Η Ραφαηλία- Ευαγγελία Ταπανλή με 17.840 μόρια από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και την κατεύθυνση Υγείας, πέρασε στη Φαρμακευτική Πάτρας.

Ο Μιχάλης Κομβούτης συγκέντρωσε 18.400 μόρια από την κατεύθυνση υγείας, έχοντας γράψει 19,3 τόσο στη Χημεία όσο και στη Βιολογία. Ο Μιχάλης πέρασε στην Οδοντιατρική Αθηνών. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πέτυχα το στόχο μου, κουράστηκα, διάβασα με πρόγραμμα, σε λογικά πλαίσια και έκανα και διαλείμματα» μας εξηγεί.

Ο Στράτος Ταλέλλης από το πεδίο της υγείας συγκέντρωσε 17.240, έγραψε καλύτερα στη Βιολογία (17,9) και πέρασε εκεί που ήθελε, στη Σχολή Χημικών στο ΑΠΘ. «Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά με σωστό πρόγραμμα και στιγμές χαλάρωσης με φίλους και οικογένεια βοηθήθηκα» μας εξηγεί ο Στράτος που ήταν ανέκαθεν καλός μαθητής.

Η Μαρκέλα Χαλκιά από την ίδια κατεύθυνση συγκέντρωσε 17.525 μόρια, έχοντας γράψει 19,4 στη Βιολογία και πέρασε στη Στρατιωτική Ιατρική Θεσσαλονίκης. «Ηθελα λίγο καλύτερα, αλλά είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Ηταν μια χρονιά με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Όποτε μπορούσα ήμουν με την οικογένειά μου, στην αρχή ασχολούμουν με τον αθλητισμό, αλλά στο τέλος μόνο διάβασμα! Πιστεύω ότι άξιζε τον κοπό», μας λέει.

Η Δέσποινα Αϊβαλιώτη συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια (17.440) από την κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης. Η Δέσποινα έγραψε 19 στα Λατινικά και πέρασε στη Σχολή Νομική Κομοτηνής. Πέρασε μια δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά, διάβαζε συχνά βράδυ μέχρι πρωίας και για να ξεφύγει λίγο προσπαθούσε να κάνει μια βόλτα με το μηχανάκι ή να δει μια φίλη της. Από την ανακοίνωση των βαθμολογιών της όμως είναι χαρούμενη και ανακουφισμένη, όπως μας λέει.

O Δημήτρης Τσιπούρας με 18.400 μόρια και την κατεύθυνση Οικονομίας πέρασε στη Σχολή Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

«Προσπάθησαν πολύ αυτή τη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης» επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου Αριστείδης Μαθιουδάκης.

Την καλύτερη βαθμολογία με εύρος μορίων από 18.520 έως 18.727 στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών στο 4ο Λύκειο Μυτιλήνης εξασφάλισε η Ελένη Λύτρα η οποία όπως λέει αν και η χρονιά ήταν πολύ περίεργη συνήθισε την ρουτίνα του διαβάσματος και είχε αρκετό μεράκι και κέφι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αφού όπως λέει της άρεσαν πολύ τα συγκεκριμένα μαθήματα.

«Δεν το κρύβω μου αρέσουν γενικά τα μαθήματα γλώσσας, αν και θα επέλεγα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας αν ήταν στο χέρι μου. Αγαπημένο μάθημα είναι τα Λατινικά και τα Αρχαία. Μάλιστα θεωρώ ότι τα Αρχαία έχουν έναν ωραίο μαθηματικό τρόπο σκέψης που προσωπικά μου αρέσει πολύ».

Η Ελένη κατάφερε να περάσει στην πρώτη της επιλογή που είναι Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Όπως ομολογεί η ίδια  η μεγάλη της αγάπη είναι οι ξένες γλώσσες, η μετάφραση, η διερμηνεία και θα κινηθεί σε αυτές τις ειδικότητες». 

Στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο σχολείο συναντάμε την Άννα Καραβασίλη η οποία μιλά για μια δύσκολη χρονιά με πολύ προσπάθεια να μην αφήσει κενά, επαναλήψεις και πολύ διάβασμα. Η Άννα συγκέντρωσε εύρος μορίων 17.720 έως 18.200.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στους καθηγητές μου που με στήριξαν σε όλο αυτό το διάστημα. Οι καλύτερες βαθμολογίες μου ήταν στα Λατινικά 19,2 και στην Ιστορία 19».

Η Άννα σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού βάζει πλώρη για τη Ψυχολογία Θεσσαλονίκης που όπως λέει είναι το μεγάλο της όνειρο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη βαθμολογία και τις επιδόσεις του είναι ο Δημήτρης Αθανασίου από την κατεύθυνση θετικών σπουδών ο οποίος συγκέντρωσε εύρος μορίων από 16.965 έως 17.965 και κατάφερε να περάσει στη σχολή Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. 

«Γενικά τα μαθήματα ήταν πολύ πιο δύσκολα από πέρυσι στην κατεύθυνσή μου. Μεγάλη παγίδα για πολλούς υποψηφίους ήταν η έκθεση και απαιτητική η Φυσική που ήταν για διαβασμένους. Όλα πήγαν καλά όμως και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής από το 4ο Λύκειο συναντάμε την Αλκίτα Ντέμα η οποία συγκέντρωσε εύρος μορίων από 17.660 έως 18.290. Η Αλκίτα σήμερα νιώθει ανακουφισμένη ενώ όπως λέει όλη η χρονιά ένιωθε υπερένταση, άγχος και πολλές αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει. «Όλα πήγαν καλά, λέει χαμογελώντας και αυτό το άγχος με βοήθησε να προετοιμαστώ πιο σωστά».

Η Αλκίτα με βαθμολογία που συγκέντρωσε περνάει στο  Οικονομικό Πανεπιστήμιο  και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που ήταν από την αρχή πολύ ψηλά στις επιλογές της. 

Το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Ο  Στρατής Κασσάρας από την κατεύθυνση Οικονομίας συγκέντρωσε 18.855 μόρια και ήρθε πρώτος σε βαθμολογία στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, έχοντας γράψει καλύτερα στις Αρχές Οικονομίας (20). Ο Στρατής πέρασε στην πρώτη του επιλογή, στη Σχολή Πληροφορικής στο ΑΠΘ. Για κείνον ήταν μια χρονιά «αντικειμενικά πιεστική, αλλά αντεπεξήλθα. Έμενα έκπληκτος με την ενέργεια και την όρεξή μου». Τα κατάφερε με τη στήριξη της οικογένειάς του, των καθηγητών του και των φίλων του, αλλά κυρίως και του ίδιου του στόχου του, την Πληροφορική.

Ο Παύλος Νικολαϊδης συγκέντρωσε 18.800 μόρια, έχοντας γράψει Πληροφορική 19,8 και 19,3 στα Οικονομικά και ήθελε να περάσει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών. Επίσης στη σειρά είχε την ΑΣΣΟΕ, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας. «Δεν ήταν τραγική όσο περίμενα η χρονιά, αλλά σίγουρα έμαθα πολλά πράγματα, έμαθα να πιέζω τον εαυτό μου και να εκτιμώ την προσφορά των άλλων ανθρώπων, των γονέων, των καθηγητών, των συμμαθητών και την παρουσία τους δίπλα μου» μας είπε.

Ακολουθεί η Βασιλένα Αδαμπατά με 18.780 μόρια από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών Υγείας: «Διάβαζα όλα τα χρόνια, δεν ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο, γι’ αυτό δεν ζορίστηκα πολύ. Έχασα μεν λίγο ύπνο, αλλά άξιζε τον κόπο». Η Βασιλένα είχε στόχο από το Γυμνάσιο να περάσει Ιατρική και είναι πολύ ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της. Και το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, καθώς πέτυχε στην Ιατρική Ιωαννίνων.

«Από μικρή ηλικία με ενδιέφερε ο κόσμος των υπολογιστών και στη συνέχεια η ρομποτική. Το ενδιαφέρον μου αυτό μετατράπηκε σε στόχο ζωής» μας λέει ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος. 'Εχοντας γράψει 19,8 στην Πληροφορική,19,4 στην Οικονομία και συνολικά 18520 μόρια, ο στόχος αυτός αρχίζει να υλοποιείται! Πέρασε στην πρώτη του επιλογή στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου, το σχολείο μου το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και τους φίλους μου για τη υποστήριξη που μου παρείχαν ο καθένας με τον τρόπο του.» Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του, Ελένη Μανωλακέλλη τελείωσε την ίδια σχολή και είναι καθηγήτρια στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
 

Η Μελίνα Εμμανουήλ συγκέντρωσε 18.325 μόρια  από την κατεύθυνση Οικονομικών, έχοντας γράψει 19,9 στην Οικονομία και πέρασε 13η στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Πληροφοριακά Συστήματα, ενώ ανέβηκαν οι βάσεις. Το περίμενε ότι θα τα πάει καλά, και μάλιστα τα είχε προβλέψει:«Ήταν αγχωτική χρονιά, απαιτούσε προσπάθεια και κόπο, αλλά άξιζε και βοήθησαν πολύ και οι καθηγητές. Εβγαινε μία βόλτα κάθε εβδομάδα μετά το μάθημα της Πληροφορικής για να… ξελαμπικάρει. 

Η Κριστιάνα Μεϊμαντίνι από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών- Υγείας συγκέντρωσε 17.440 μόρια, έχοντας γράψει 19 στη Χημεία, πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών, Νοσηλευτική. Η Κριστιάνα ήταν ανέκαθεν καλή μαθήτρια και φέτος, αλλά και πέρσι διάβαζε ακόμα περισσότερο για να αντεπεξέλθει. Και ξέδινε παίζοντας βόλλεϊ. Για κείνη ήταν σημαντική η στήριξη από τους καθηγητές και τους γονείς και η πίστη στον εαυτό της. 

Η Χριστίνα Τεμπέλη από την κατεύθυνση Οικονομίας συγκέντρωσε 17.120 μόρια, έχοντας γράψει καλύτερα στην Οικονομία (19,2) και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Τουριστικών σπουδών, αυτό που ήθελε! «Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα στην πρώτη μου επιλογή! Ήταν δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά και μου έδινε κουράγιο η προσπάθεια που έκανα στα μαθηματικά», μας λέει και εξηγεί ότι από την Α Λυκείου άρχισε να προσπαθεί πολύ για τις επιδόσεις της. Οποτε μπορούσε καθόλη τη χρονιά έκανε εξόδους και δύναμη της έδινε το περιβάλλον της το οικογενειακό και οι φίλες της, ενώ πήγε να γράψει με… αυτοπεποίθηση! 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη