× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η αγάπη τους πέρασε και... Πανεπιστήμιο

Νίκησε τον καρκίνο, μαζί με το στήριγμά της, η Νατάσα Μπαστούνη, αριστούχα του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, που ξεκινά να σπουδάζει στη Μυτιλήνη, στην πρώτη της επιλογή

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/7/2023

Η αγάπη τους πέρασε και... Πανεπιστήμιο

Ψάχνοντας τους αριστούχους και τις αριστούχες των Επαγγελματικών Λυκείων Μυτιλήνης, το βλέμμα μας είχε καρφωθεί στην Αναστασία Μπαστούνη ή Νατάσα όπως την αποκαλούν οι δικοί της. Η Νατάσα είναι σήμερα 42 ετών, και ετοιμάζεται να μπει στο Πανεπιστήμιο και στην πρώτη της επιλογή, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Αιγαίου, στη Μυτιλήνη . Η ιστορία της είναι αυτή που συγκλονίζει και ο λόγος που τη μεταδίδουμε ξανά είναι γιατί εμψυχώνει τον καθένα και την καθεμιά από μας να χαρούμε τη ζωή, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιοπαλαίστρια από μικρή, δούλεψε πρώτη φορά σαν αποκλειστική νοσοκόμα όταν τέλειωσε τη σχολή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Στη συνέχεια εργάστηκε σε θεραπευτήριο στην Αθήνα, μετά με σύμβαση στο παθολογικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μετά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ πάλι ως βοηθός νοσηλευτή και στο υγειονομικό, πάλι με κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Μεγάλωνε ήδη με τον σύζυγό της τα τρία τους παιδιά και ήταν πολύ ευτυχισμένη, ένιωθε όμως, όπως μας λέει σήμερα κοιτώντας τη ζωή της, ότι δεν την άγγιζαν οι ασθένειες. Σήμερα τα βλέπει όλα αλλιώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2019 ψηλαφώντας τον μαστό της ανακάλυψε κάτι, και ευτυχώς όπως λέει η ίδια γιατί πρόλαβε τα χειρότερα. Ξεκίνησε άμεσα χημειοθεραπείες, ακολούθησαν ακτινοθεραπείες και δίπλα σε όλα ήταν ο άντρας της, λέει και ξαναλέει.

«Επειδή μου έδωσε ο Θεούλης μια δεύτερη ευκαιρία και επειδή έχω έναν υπέροχο σύζυγο που λατρεύω νιώθω ευλογημένη», μας λέει και συγκινείται. «Είναι ο αφανής ήρωας της ζωής μου. Με στήριξε, δεν λύγισε, έρχονταν μαζί μου στις θεραπείες, με στήριξε στο διάβασμα και εκείνος στήριζε στο σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μαζί 11 χρόνια. «Είναι δάσκαλος οδήγησης, έχει φοβερή υπομονή», προσθέτει και συγκινείται κάθε φορά που μιλά για κείνον και τα παιδιά τους 17, 15 και 15 ετών.

Μετά τις χημειοθεραπείες της αποφάσισε ότι πρέπει «να κυνηγάμε τα όνειρά μας πριν το δεδομένο γίνει ζητούμενο. Όλη τη χρονιά διάβαζα, με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές στο 2ο ΕΠΑΛ ακόμα και στα διαλείμματα να μου δίνουν φωτοτυπίες, σημειώσεις, λύσεις. Οσο υπάρχουν τέτοιοι καθηγητές, υπάρχει ελπίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2021-22 επέστρεψε στα θρανία, ξεκίνησε στο ΕΠΑΛ, πήρε την ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου «γιατί είχα τελειώσει βοηθός μοσηλευτή και είχα επαφή με τον τομέα υγείας από μικρή και θεώρησα ότι θα μου είναι πιο οικεία».

«Διάβαζα κάθε μέρα, είτε την ώρα που έτρωγε η οικογένεια είτε 5 το πρωί, όποτε προλάβαινα ήμουν μ ένα βιβλίο στο χέρι!» μας λέει.

Μας καλεί να δούμε τη ζωή διαφορετικά: «Σήμερα έφτιαξα και έφαγα το φαγητό μου, μύρισα ένα λουλούδι, κάθε μέρα να σκεφτόμαστε είναι ευλογία, όταν το συνειδητοποιήσουμε τότε καταλαβαίνουμε πώς είναι η ζωή.

Πίστευα ότι ζούσα σε ένα συννεφάκι, ότι δεν με αγγίζουν οι αρρώστιες. Η ζωή μ έκανε να καταλάβω ότι σε μια στιγμή, το δεδομένο γίνεται ζητούμενο.»…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια