× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις πρώτες επιλογές τους πέρασαν οι πρώτοι των ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Τι μας είπαν απόφοιτοι και απόφοιτες για την επιτυχία τους στις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/7/2023

Στις πρώτες επιλογές τους πέρασαν οι πρώτοι των ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν στις βάσεις εισαγωγής και απόφοιτες και απόφοιτοι προερχόμενοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια της Λέσβου. Κατάφεραν με την προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες και να κερδίσουν μια θέση στη σχολή της επιλογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως τα Επαγγελματικά Λύκεια έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά τα επιλέγουν. Σημαντικός παράγοντας στην επιλογή αυτή είναι το γεγονός πως τα ΕΠΑΛ έκτος από το απολυτήριο λυκείου δίνουν και πτυχίο ειδικότητας σε όσους αποφοιτούν και κατ’ επέκταση άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η νομοθεσία, ως γνωστόν περιορίζει την πρόσβαση στις βαθμολογίες. Για αυτόν τον λόγο, ελπίζουμε ότι η λίστα θα επεκταθεί, όσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες επικοινωνούν μαζί μας στο e-mail μας: [email protected].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Ο Φίλιππος Λέλεκας από τον τομέα πληροφορικής συγκέντρωσε 18.375 μόρια, έχοντας γράψει καλά στο μάθημα ειδικότητας, τον προγραμματισμό (19,9). «Έτσι κι έτσι» λέει απαντώντας στο αν ήταν καλός μαθητής, αλλά την τελευταία χρονιά φόρτσαρε! «Δεν έβγαινα καθόλου, μόνο διάβασμα» μας λέει. Οι καθηγητές του χάρηκαν πολύ για την επιτυχία του, αλλά και οι δικοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φίλιππος πέρασε στη Σχολή Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης- είχε ακούσει για τη σχολή αυτή από τη Β Λυκείου και το έβαλε στόχο.

Ο Χρύσανθος Φώτας συγκέντρωσε 17.260 από τον τομέα Ηλεκτρολογίας, έχοντας γράψει 20 στο μάθημα ειδικότητας «Ηλεκτρικές μηχανές» και 19,2 στην «Ηλεκτροτεχνία». Ο Χρύσανθος πέρασε στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Οι καθηγητές με βοήθησαν πολύ. Ηταν δύσκολη χρονιά, στερηθήκαμε, πιεστήκαμε, αλλά οι κόποι μας ανταμείφτηκαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιλτιάδης Κάιτατζης συγκέντρωσε 16.400 μόρια από τον τομέα Πληροφορικής, έχοντας γράψει πιο καλά στα Μαθηματικά (19,3). Ο Μιλτιάδης πέρασε στη Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. «Ηταν λίγο δύσκολη χρονιά, είχε παραπάνω διάβασμα από άλλες χρονιές, είχα πρόγραμμα τόσο μελέτης όσο και ξεκούρασης».

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Ο Στέφανος Χατζόγλου είναι ο πρώτος σε βαθμολογία από το 2ο ΕΠΑΛ συγκεντρώνοντας 19.300 μόρια με πολύ πολύ διάβασμα όπως μας λέει. Εγραψε στο μάθημα υγιεινής  20 και και κατάφερε να περάσει στην πρώτη του επιλογή στο Τμήμα Εργοθεραπείας στο Αιγάλεω. 

Η Μαργαρίτα Δουβαλέτα με 18.300 μόρια από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης πέτυχε στη Νοσηλευτική Σχολή Πάτρας.

Η Δήμητρα Κουρογένη συγκέντρωσε 18.250 μόρια από τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, έχοντας γράψει 19,1 στο μάθημα της Ανατομίας. Η Δήμητρα κατάφερε και πέρασε στη Σχολή βιοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. «Ηταν πολύ αγχωτική χρονιά για μένα, φοβόμουν ότι μπορεί να μη γράψω καλά. Στη Γ Λυκείου έβαλα τα δυνατά μου στο διάβασμα, στερήθηκα τον ελεύθερο χρόνο μου. Με στήριξαν οι γονείς, η αδερφή μου οι φίλες μου».

Η Αναστασία Μπαστούνη συγκέντρωσε 17,600 μόρια από τον τομέα υγείας, και έγραψε 19, στην Ανατομία και πέτυχε να περάσει στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Αναστασία 42 χρόνων μεγαλώνει τρία παιδιά 17, 15 και 15 ετών! Διαβάστε εδώ τη συγκλονιστική ιστορία της.

Ο Νίκος Κουκώνης συγκέντρωσε 18.600 μόρια από τον τομέα Οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Εγραψε 20 στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης. «Ηταν μια απαιτητική χρονιά γιατί είχα άγχος για το αν θα περάσω ή όχι. Παράλληλα δούλευα στο μαγαζί του αδερφού μου που είναι πρατήριο άρτου. Παρόλ’ αυτά τα κατάφερα, χάρη στη βοήθεια των γονιών μου, ενώ οι καθηγητές και η κοπέλα μου πίστεψαν πραγματικά σ εμένα» μας λέει και ταυτόχρονα περιμένει πελάτης να τον εξυπηρετήσει.

Ο Νίκος κατάφερε να περάσει στην πρώτη του επιλογή, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Η Βάνη- Βηθλεέμ Δελημήτρου συγκέντρωσε 17.710 μόρια από τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και πέρασε εκεί που ήθελε, στην πρώτη της επιλογή: στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. «Ήταν μια χρονιά με πολύ άγχος, ήταν ένας αγώνας που μου στάθηκαν, γονείς, φίλοι, καθηγητές και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Στερήθηκα εξόδους, ειδικά για πέντε μήνες δεν είχα βγει σχεδόν καθόλου. Αρχικά διάβαζα λιγότερο και στη συνέχεια τα έδωσα όλα!».

Ο Στέλιος Σκορδάς από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον Τομέα Γεωπονίας συγκέντρωσε 18.370 μόρια και πέρασε πρώτο στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που ήταν και ο βασικός του στόχος.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά