× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από τα θρανία των ΕΠΑΛ της Λέσβου σε κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας

Οι αριστούχοι των ΕΠΑΛ της Γέρας και της Καλλονής πέρασαν στις σχολές των πρώτων επιλογών τους

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/7/2023

Από τα θρανία των ΕΠΑΛ της Λέσβου σε κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας

Σημαντικές επιδόσεις εξασφάλισαν και άριστες βαθμολογίες συγκέντρωσαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων της περιφέρειας του νησιού μας με τα σχολεία της Γέρας και της Καλλονής να πρωταγωνιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων πρόκειται για παιδιά ιδιαίτερα μελετηρά και προσηλωμένα στο στόχο τα οποία ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια καθημερινά για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

ΕΠΑΛ Γέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Επαγγελματικό Λύκειο της Γέρας οι καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου με πολύ καμάρι και χαρά μας έδωσαν τα ονόματα των δύο παιδιών που αρίστευσαν λέγοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι γενικά κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια, ωστόσο τόνισαν τα δύο αυτά παιδιά πήγαν πολύ καλά και με τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν θα περάσουν στις σχολές που επιθυμούν.

Η πρώτη των πρώτων από το ΕΠΑΛ της Γέρας είναι η Παναγιώτα Μιχαλακέλλη η οποία συγκέντρωσε 19.540 μόρια από τον Τομέα των Επαγγελμάτων Υγείας και η όπως ομολογεί η ίδια επέλεξε να φοιτήσει στο Επαγγελματικό Λύκειο διότι είχε πάει εκεί ο αδελφός της και είχε μείνει πολύ ευχαριστημένος από το κλίμα και το επίπεδο εκπαίδευσης.Η επιλογή αυτή όπως φαίνεται της βγήκε σε καλό αφού με την άριστη βαθμολογία που συγκέντρωσε πέρασε στην Ιατρική Αθηνών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η χρονιά δεν ήταν δύσκολη και το διάβασμα έβγαινε με προσήλωση, συγκέντρωση και προσπάθεια, όμως δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα. Όταν αποφάσισα να πάω στο Επαγγελματικό Λύκειο ήταν μια συνειδητή απόφαση την οποία πήρα βλέποντας τον αδελφό μου και πόσο καλή δουλειά γινόταν στο σχολείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Λύκειο της Γέρας συναντάμε και τον Παναγιώτη Σέντα από το Τμήμα Πληροφορικής ο οποίος συγκέντρωσε 16.640 μόρια με πολύ καλή επίδοση στα μαθηματικά όπου πήρε 19,4.

Ο νεαρός Παναγιώτης περιγράφοντας τη χρονιά που πέρασε σημείωσε ότι είχε αρκετές δυσκολίες και προβλήματα. «Είχα αρκετά εμπόδια και πολλά πράγματα με κούρασαν φέτος, ευτυχώς όμως είχα στο πλευρό μου την οικογένειά μου και τους καθηγητές που με στήριζαν συνεχώς σε όλες τις δυσκολίες». 

Ο Παναγιώτης με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε πέτυχε να περάσει 5ος σε σειρά στο τμήμα Πληροφορικής της Καβάλας. 

Δείτε εδώ τις προσφορές του Lidl

ΕΠΑΛ Καλλονής

Τρία παιδιά με πολύ καλές επιδόσεις συναντάμε και στο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής από τον τομέα Μηχανικών Οχημάτων και τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.

Το πρώτο αστέρι του ΕΠΑΛ Καλλονής είναι ο Γιώργος Γομέλης ο οποίος συγκέντρωσε 17.480 μόρια. Ο Γιώργος δίνει εξετάσεις για δεύτερη χρονιά ενώ και πέρυσι είχε περάσει στη σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

«Ο λόγος που έδωσα ξανά πανελλαδικές εξετάσεις είναι επειδή ήθελα να περάσω στην αστυνομία μας» λέει ο Γιώργος, ο οποίος όμως τελικά πέρασε και πάλι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. «Νομίζω ότι θα προτιμήσω τελικά τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, γιατί κατά την άποψή μου έχει λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον».  

Στο ΕΠΑΛ Καλλονής συναντάμε τη Μαρία Καραγεωργίου από τον τομέα οικονομίας και Διοίκησης η οποία 16.340 μόρια βάζει πλώρη ολοταχώς για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών που ήταν η πρώτη της επιλογή. Η Μαρία περιγράφει η μικρή οδύσσεια που περνούσε κάθε μέρα για να πάει από το χωριό της στο Σκαλοχώρι στην Καλλονή και να παραμείνει εκεί έως αργά το απόγευμα να ολοκληρώσει τα φροντιστήρια και να επιστρέψει μετά τις 7.30 στο σπίτι της.

Η Μαρία όπως μας λέει δεν θα πάει διακοπές αφού εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση στην Αρχαία Άντισσα. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να τη στενοχωρεί αφού περνάει καλά και βρίσκει χρόνο να ξεκουραστεί.

Πολύ καλή επίδοση και 15.290 μόρια εξασφάλισε και η Κωνσταντίνα Μούτσου από το ίδιο σχολείο και τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.

Η ίδια λέει ότι ξεκίνησε αρχικά στο Γενικό Λύκειο και στην πορεία άλλαξε κατεύθυνση και πήγε στο ΕΠΑΛ.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση και γενικά δυσκολεύτηκα αρκετά να προσαρμοσθώ. Δεν ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, όμως φέτος έβαλα τα δυνατά μου σε μια δύσκολη και πιεστική χρονιά, με πολλά φροντιστήρια και προσπάθεια νομίζω ότι τα κατάφερα».

Η Κωνσταντίνα κατάφερε να περάσει στην σχολή της πρώτης επιλογής της που είναι Κοινωνικής  Εργασίας στην Κομοτηνή. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου