× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτηρίου για την Ψυχιατρική

Εφ’ όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη: 90% πληρότητα λόγω καύσωνα, δράσεις Τεστ- ΠΑΠ, νέος εξοπλισμός, επεμβάσεις καινοτόμες, αλλά και… αυτοδιοικητικές εκλογές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/7/2023

Κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτηρίου για την Ψυχιατρική

Εντός 36 μηνών αναμένεται να έχει νέα Ψυχιατρική Κλινική το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες και κατεδαφιστεί το παλιό κτήριο για να ανεγερθεί νέο, όπως μας απάντησε σε σχετική μας ερώτηση ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του «Βοστανείου» οι μελετητές έκριναν ότι δεν συμφέρει να επισκευαστεί το υφιστάμενο κτήριο και γι αυτό προκρίνεται να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την ανέγερση νέου κτηρίου.

Σε ό,τι αφορά την «επικαιρότητα του καύσωνα», ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι έχει δοθεί σημασία στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου για να μην υπάρξει πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι ο καύσωνας είναι ορατός ως προς τις επιπτώσεις του, με το «Βοστάνειο» να εμφανίζει πρωτοφανώς για τέλη Ιουλίου 90% πληρότητα, με αφυδατωμένους ηλικιωμένους, εμπύρετους ασθενείς, γαστρεντερίτιδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τα τεστ-ΠΑΠ σε κοινότητες της Λέσβου ολοκληρώθηκε για το καλοκαίρι και συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο, έχοντας επισκεφτεί το προσωπικό του Ιδρύματος γυναίκες σε Μανταμάδο, Αγιάσο, Άντισσα, Πλωμάρι, Παπάδο και Πολιχνίτο. «Διαπιστώθηκε ότι κάποιες γυναίκες είχαν 15 χρόνια να κάνουν εξέταση τεστ- ΠΑΠ και εντοπίστηκαν κάποια ευρήματα», σχολίασε σχετικά ο κ. Καμπούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα η δράση για τον έλεγχο και τη ρύθμιση των βηματοδοτών ωφέλησε 227 συμπολίτες μας που δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα γιατρός του Νοσοκομείου εκπαιδεύεται, ώστε από τον προσεχή Οκτώβρη να μπορούν να κλείνουν στο Νοσοκομείο ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι και να μην περιμένουν έξι μήνες ή έναν χρόνο.

Αναφερθήκαμε στη συζήτηση που είχαμε με τον διοικητή του Νοσοκομείου και στην καινοτόμα επέμβαση στις λαγόνιες αρτηρίες, όπου μας είπε ότι από την έναρξη της λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου έχουν γίνει πάνω από 500 στεφανιογραφίες.

Επίσης, έχει διευρυνθεί σημαντικά ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με ουροροόμετρο, δερματοσκόπιο, υπέρηχο οφθαλμού, laser λιθοτριψίας, μεταξύ άλλων, αυτόματο αναλυτή ηλεκτροφόρησης αιμοσφαιρίνης και αναισθησιολογικά μηχανήματα, καθώς και την ψηφιοποίηση του ακτινολογικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος με τον διοικητή του Νοσοκομείου μιλήσαμε και για την παρουσία του στο 11μελές συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου έχει εκφράσει τη βούλησή του να στηρίξει, στη «γραμμή» του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον καλό του φίλο, Αλκιβιάδη Στεφανή ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης