× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξερά χόρτα και εγκατάλειψη στη Μυτιλήνη

Την ανησυχία τους δηλώνουν δημότες της πόλης από Κιόσκι, Χρυσομαλλούσα και οδό Αλκαίου για τα χορταριασμένα ιδιωτικά και δημόσια οικόπεδα που αποτελούν εστία πιθανής πυρκαγιάς μέσα στη Μυτιλήνη

Δημοσίευση 25/7/2023

Ξερά χόρτα και εγκατάλειψη στη Μυτιλήνη

Σοβαρές καταγγελίες λαμβάνει καθημερινά η συντακτική ομάδα του «Ν» από δημότες της Μυτιλήνης για δημόσιους, ιδιωτικούς χώρους και πάρκα που εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών δεν έχουν καθαριστεί από τα χόρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς όλες οι καταγγελίες έχουν ως κοινό παρονομαστή ότι οι πολίτες επικοινώνησαν με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής και ενώ υπήρξε δέσμευση ότι άμεσα τα χόρτα θα καθαριστούν και θα απομακρυνθούν από τον αστικό ιστό, εντούτοις οι εργασίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αναφορές κατοίκων στην περιοχή Κιόσκι, οι οποίοι σημειώνουν ότι σε ιδιωτικό οικόπεδο της συνοικίας, τα ξερά χόρτα έχουν γίνει ζούγκλα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς. Μάλιστα επισημαίνουν ότι επικοινώνησαν με την αρμόδια υπηρεσία, τους είπαν ότι τα χόρτα θα κοπούν έως τις 25 Ιουνίου όμως δεν έχει γίνει τίποτα έως σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος έχει δικαίωμα παρέμβασης ακόμη και σε ιδιωτικά οικόπεδα με χρέωση του ιδιοκτήτη για τις εργασίες που πραγματοποιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες από ξερά χόρτα σε ιδιωτικό οικόπεδο στο Κιόσκι 

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι το γνωστό δημόσιο κτίριο της οδού Αλκαίου το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Η αυλή του κτιρίου είχε  γεμίσει βρωμούσες και αγριόχορτα και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων συνεργείο προχώρησε στον καθαρισμό της μπροστινής πλευράς. Μάλιστα μέσα στη ζούγκλα βρέθηκαν και γλάστρες με χασίς τις οποίες προφανώς κάποιος θεώρησε ότι είναι το καταλληλότερο μέρος για να τις κρύψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι της περιοχής επανέρχονται τώρα με νέα καταγγελία και αναφέρουν ότι ναι μεν καθαρίσθηκε η μπροστινή αυλή όμως το πίσω μέρος παρέμεινε στην ίδια ακριβώς κατάσταση γεμάτη αγρίοχορτα και βρωμούσες.

Η τρίτη περίπτωση εγκαταλειμμένου δημόσιου χώρου αφορά την περιοχή της Χρυσομαλλούσες και συγκεκριμένα το παρκάκι που είναι στις εργατικές πολυκατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» κάτοικος της περιοχής περιγράφει την κατάσταση σημειώνοντας ότι το συνεργείο που ήρθε έκρινε ότι δεν μπορεί να παρέμβει επειδή τα χόρτα είναι πολλά, έκοψε τις άκρες του οικοπέδου και άφησε το παρκάκι ανέγγιχτο. Μάλιστα ο συμπολίτης μας με απόγνωση αναφέρει ότι έχει κάνει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης εδώ και ένα μήνα όμως κανείς δεν έχει δώσει σημασία. «Αισθανόμαστε, λέει χαρακτηριστικά ως παιδιά κατώτερου Θεού».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την καταγγελία συμπολίτη μας από τη Χρυσομαλλούσα 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ