× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πού βρίσκονται τα μουσικά όργανα του δήμου κ.Τσακύρη;»

Καταγγελία του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2023

«Πού βρίσκονται τα μουσικά όργανα του δήμου κ.Τσακύρη;»

Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προχώρησε ο μαέστρος Νίκος Τσιριγώτης για την τύχη των μουσικών οργάνων, μικροφωνικών ,ηχείων, ενισχυτών, βιβλίων του δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η καταγγελία του κ.Τσιριγώτη έχει ως εξής:

Υπηρέτησα στον Δήμο Μυτιλήνης 37 χρόνια, ως μαέστρος της ορχήστρας και των τριών χορωδιών, παιδική , νεανική και μικτή ‘’Ψάπφα ‘’ που με ζήλο δημιούργησα. Αμέτρητες οι συναυλίες που δόθηκαν στην Λέσβο , στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και στο εξωτερικό (Ευρώπη – Αφρική - Μ. Ασία - Αμερική – Αυστραλία – Κύπρο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να συγκροτηθεί μια ορχήστρα χρειάζονται μουσικά όργανα.Τότε τα αποκτήσαμε! Προήλθαν κατά το 20% από αγορές του Δήμου και κατά το 80% από προσφορές ιδιωτών. Από τους ευαίσθητους πολίτες που μετά από κάθε εκδήλωση, συναυλία με πλησίαζαν και με ρωτούσαν: «Νίκο, από τι έχεις ανάγκη; Θέλουμε να βοηθήσουμε!».
Έτσι με την βοήθεια των συμπολιτών μας και με την επιμονή μου, αποκτήσαμε στο μουσικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης, μουσικά όργανα αξίας.

Πλησιάζοντας ο χρόνος για να συνταξιοδοτηθώ, ο προβληματισμός και η ανησυχία μου εστιαζόταν αφενός μεν στην συνέχιση του έργου μου και αφετέρου στην τύχη όλου αυτού του υλικού που είχα συγκεντρώσει. Όργανα, μικροφωνικές ,ηχεία, ενισχυτές, βιβλία κτλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν διανοήθηκα ποτέ να τα ιδιοποιηθώ! Τα χορήγησαν σε μένα ιδιώτες, αλλά ‘ανήκαν ‘ στον Δήμο Μυτιλήνης. Τα συγκέντρωσα. Τα αποθήκευσα με προσοχή και τάξη στην αίθουσα που μας είχε παραχωρηθεί ως μουσικό τμήμα του Δήμου και που βρίσκεται μέσα στο Γήπεδο Μυτιλήνης. Κάλεσα αρμόδιους του Δήμου, τα υπέδειξα και ζήτησα να συσταθεί μια επιτροπή, να γίνει διασταύρωση της λίστας που είχα ετοιμάσει και να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής των μουσικών οργάνων και του σχετικού υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έγινε με την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Δεν έγινε και από τους αρμόδιους της διάδοχης Δημοτικής Αρχής στην οποία ζήτησα να γίνει η διαδικασία! Μου είπαν ότι «έχω δίκιο και θα γίνει». Δεν έγινε!

ΟΧΙ μόνο δεν έγινε, αλλά πληροφορήθηκα ότι με εντολή δεν ξέρω ποιού, με τρόπο που δεν ξέρω ποιόν, μπήκαν στην αίθουσα, πήραν τα όργανα και σε μένα που τα συγκέντρωσα, τα φύλαξα και περίμενα να τα παραδώσω με καταγραφή και υπογραφές, ούτε… τηλεφώνημα! Καταγγέλλω δημόσια αυτή την ΠΡΑΞΗ!!!
Καταθέτω τον προβληματισμό μου και την βαθιά μου ανησυχία για την διαχείριση της κινητής περιουσίας του Δήμου που είναι μεγάλη, πολύτιμη και αναντικατάστατη!!!
Διερωτώμαι : Είναι πολιτισμένοι άνθρωποι αυτοί που ΕΤΣΙ υπηρετούν τον πολιτισμό του τόπου; Και δυστυχώς αναφέρομαι στη νυν αντιδημαρχία …… πολιτισμού.


ΥΓ 1 . Τη λίστα των οργάνων, μηχανημάτων, ηχείων, βιβλίων και γενικά υλικών που έχω από καιρό ετοιμάσει - την οποία θα παρέδιδα στη Δημοτική αρχή και στη διεύθυνση περιουσίας του Δήμου - επιφυλάσσομαι να παραδώσω στη νέα Δημοτική αρχή , όταν έρθει η ώρα.

ΥΓ 2. Επισυνάπτω φωτογραφίες των τριών χορωδιών και της ορχήστρας
γιατί οι περισσότεροι της νυν Δημοτικής αρχής δεν γνωρίζουν ότι υπήρξαν αυτά τα τμήματα αφού στα 37 χρόνια δεν παρακολούθησαν καμία εκδήλωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού