× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανακαινίστηκε η εκκλησία της Παναγιάς Κρυφτής

Σε ένα μήνα το λιθόστρωτο στα Πάμφιλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2023

Ανακαινίστηκε η εκκλησία της Παναγιάς Κρυφτής

Το Τμήμα της Αυτεπιστασίας (Τεχνικής Υπηρεσίας) του Δήμου, μετά από αίτημα της Προέδρου της Κοινότητας Παλαιοχωρίου, Σοφίας Κακλαμάνου και του εντεταλμένου Συμβούλου Δ.Ε. Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, προχώρησε στην επισκευή της γραφικής εκκλησίας «Παναγίας Κρυφτής» και του περιβάλλοντος χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ξωκλήσι αυτό, που βρίσκεται σ’ ένα μοναδικό και απείρου κάλλους τοπίο, οι εργασίες ήταν αναγκαίες, μετά από απουσία, επί πολλά χρόνια, κάθε εργασίας συντήρησης.


Παράλληλα, ξεκινά η ανακατασκευή του λιθόστρωτου στον κεντρικό δρόμο (αγορά) των Παμφίλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου γίνεται η καθαίρεση της υφιστάμενης διαλυμένης λιθόστρωσης, η κατασκευή υπόβασης από μπετόν, η υπογειοποίηση των οπτικών ινών του δικτύου του ΟΤΕ και η εκ νέου λιθόστρωση.
Ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή, τον Μιχάλη Φραντζέσκο (Αντιδήμαρχο Αγροτικής Οδοποιίας) και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παμφίλων, Αντώνη Αντωνέλλο, ενημερώθηκαν, στις 14 Ιουλίου, επιτόπια για την πορεία του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα. Στη συνέχεια, το ίδιο συνεργείο θα υλοποιήσει εργασίες λιθόστρωσης και στην οδό Αγίου Παντελεήμονος, στη Μυτιλήνη.
Ο Δήμαρχος με τα αυτοδιοικητικά στελέχη του επισκέφθηκε όλα τα πρόσφατα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν-υλοποιούνται από αυτή τη Δημοτική Αρχή, όπως: 1) Το κλειστό (φουσκωτό) γήπεδο στο Γυμνάσιο, 2) την Παιδική Χαρά Παμφίλων 3) τον εσωτερικό αγροτικό δρόμο από το Γήπεδο Παμφίλων έως το φοινικόδασος της Παναγιούδας, δρόμο στον οποίο πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης 4) το Γεφύρι στην περιοχή «Μσούνια» 5) το Γήπεδο, για το οποίο η Δημοτική αρχή έχει πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα χρηματοδοτηθεί πολύ σύντομα από εθνικούς πόρους για τον εκσυγχρονισμό του.
Τέλος, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Κοινοτάρχη ότι έχει ανασυνταχθεί η μελέτη του χώρου «Παράδεισος» και ότι επίκειται η εκ νέου δημοπράτησή του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ